CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ferenc pápa: sehol ne zárják be az ajtót a menedéket kérők előtt!

2015. június 18. 04:24 - csú

ferenc_papa.PNGFerenc pápa szerdán arra szólított fel, hogy a világon sehol ne zárják be az ajtót azok előtt, akik egy jobb élet reményében más országokban keresnek menedéket.

A katolikus egyházfő a Szent Péter téri szerdai általános audienciáján beszélt erről, miközben Európában egyre élesebb vita bontakozik ki a kontinenst érintő menekültválság kezeléséről.

"Arra hívok fel mindenkit, hogy kérjen megbocsátást Istentől azon emberek és intézmények számára, akik bezárják az ajtót a jobb életet, a családot és védelmet keresők előtt"

- mondta komor hangon a vallási vezető.

Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy "ezen fivéreink és nővéreink messze a hazájuktól keresnek menedéket, ahol félelem nélkül élhetnek", s imára szólított a menekültek emberi méltóságának tiszteletben tartása érdekében.

Az egyházfő köszönetet mondott azoknak, akik gondoskodnak a menekültekről, valamint közös és hatékony cselekvésre sürgette a nemzetközi közösséget a kényszermigráció ellen. (HVG.HU)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr17552630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása