CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit titkoltak el Csepel mai vezetői a csepeliek elől egy év alatt? – 3. rész

2015. november 03. 05:59 - csú

kerdojel-mas-255_4.pngA kerület 2014-ben megválasztott polgármestere a voksolás első évfordulóján nyilatkozott a városvezetők közpénzen fenntartott hivatalos szócsövének, a Csepeli Hírmondónak. Borbély Lénárd a lap október 15-i számában két oldalas riportban fejtegette: „Sikeres volt az első évünk”. A kéthetente megjelenő lap azonban ennyivel nem elégszik meg, ha a sikerpropagandáról van szó. Pénz, paripa, energia nem számít…A szócső az „Egy év Csepelért” címmel készített nyolc oldalas mellékletében leltározza fel az eltelt esztendő eredményeit. De csak azt, amit Borbély és udvartartása annak tart, azon kívül semmi mást. Blogunk ezért  12 részes, hiánypótló sorozatot indított, amelyben bemutatjuk, mi az, ami kimaradt a közpénzen gyártott sikertörténetből. 

A harmadik rész:

2014. DECEMBER 

     Alig két hónappal megválasztása után Borbély Lénárd polgármester megemelte a gazdasági társaságok vezetői, Werner Péter (Csepeli Városgazda Zrt.) és Vida István (Csepeli Városkép Kft.) havi bérét, jóváhagyta a prémiumfeladatok végrehajtásáról szóló tájékoztatóikat, kifizetette a prémiumukat, majd felmentette Werner urat. A részükre októberben kifizetett tíz-tíz milliós „választási” prémiumok után!  A felháborító történet, röviden:

  1. szeptember 25.: A képviselő-testület, Németh Szilárd polgármester javaslatára, 2019. szeptember 30-ig megbízta Werner Péter vezérigazgatót a Zrt. vezérigazgatói feladatainak ellátásával, illetve jóváhagyta a felügyelő bizottság összetételét. Módosította munkaszerződésüket, valamint a társaság Alapító Okiratát. Mindezek jogi rendezésére felhatalmazta a Giró Szász és Társai Ügyvédi Irodát. A testület 2019. szeptember 25-ig megbízta továbbá Vida István ügyvezető igazgatót a Kft. ügyvezető igazgatói feladatok ellátásával, továbbá a társaság könyvvizsgálóját és felügyelőbizottságát. 
  1. október 10.: Az önkormányzati választások előtt két nappal, Németh Szilárd javaslatára a testület fideszes többsége elfogadta Werner Péter vezérigazgató és Vida István ügyvezető igazgató beszámolóit a 2013. évi és 2014. I-IX. havi prémiumfeladatainak teljesítéséről szóló tájékoztatókat és engedélyezte a 21 havi (!) bérük (több mint 10-10 millió forint) prémiumként való kifizetését.
  1. november 27.: Borbély Lénárd polgármester javaslatára a testület utólag(!) jóváhagyta a két társasági vezető Werner Péter és Vida István 2014. október 1(!) – december 31. közötti időszakra szóló prémiumfeladatait. 
  1. december 16.: polgármesteri javaslatra elfogadták Werner Péter beszámolóját az utólag jóváhagyott negyedik negyedévi prémiumfeladatokról, majd az ezért járó(!?), három havi bérnek megfelelő összeget, mintegy két millió forintot – utána leváltották!

A következő napirendben pedig felemelték a Városkép Kft. ügyvezető igazgatója, Vida István havi személyi alapbérét 750.000.-Ft/hó-ra! 

Mindez alig három hónap alatt, úgy, hogy a fentiekről a Csepeli Hírmondó „elfelejtette” tájékoztatni a csepelieket!

     December hónap másik, elhallgatott nagy ügye dr. Juhász Györgynek, az SZTK főigazgatójának „megjutalmazása” volt. A főigazgató ugyanis azt kérte a testülettől, hogy a saját maga vezette intézményben „maszekolhasson”, annak ellenére, hogy a XIX. kerületben és a XX. kerületi Ady E. utcai Szakrendelőben is szakorvosként dolgozik, amelyek lehetőséget adnak, főigazgatói munkájának ellátása mellett, szakorvosi végzettségének gyakorlására is. A polgármester támogatta a tényeket elhallgató kérés teljesítését, sőt Juhász úrnak 6.500 forintos órabér kifizetésére tett javaslatot, amit a testület jóváhagyott. 

     A tavalyi esztendő végén az emberek jelentős részét mozgatta meg országszerte az autópályák, így az M0-ás autópálya egyes szakaszainak fizetőssé tétele. Az ügyben lakossági tiltakozások, jelentős tüntetések voltak, több település önkormányzata és polgármestere lépett fel a kormány döntése ellen. A kerületi ellenzék is követelte az önkormányzat képviselő-testülete, illetve Borbély úr nyilvános állásfoglalását. A kerület első embere azonban hallgatott, a képviselő-testület fideszes többségével pedig leszavaztatta az ezzel kapcsolatos ellenzéki kezdeményezéseket.  

     Csepel polgármestere a december 4-i önkormányzati rendezvénnyel „folytatta” Németh Szilárdnak a kerület történelmének újraértékelésével, a II. világháború előtti bukott rendszer tisztára mosásával kapcsolatos, 2010-11-ben megtett intézkedéseit, lépéseit, törekvéseit. Az önkormányzat Csepel 1944 december 4-i kiürítése megakadályozásának 70. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezést. A csepeli temetőbe! Nem a Szent Imre térre, ahol 70 éve volt a hatalmas, a kiürítést megakadályozó tömegtüntetés, ahol azóta is évente emlékeznek a korabeli eseményekre, illetve hajtanak fejet a kerület vezetői, a civil szervezetek, a megjelenő csepeliek. A megemlékezés áthelyezése, az 1944 végén kétségtelenül tisztességesen döntő dr. Koncz János személyének előtérbe helyezése, tehát tagadás, a rendszerváltás utáni, Szent Imre téri megemlékezések, illetve „mondandójuk” tagadása. 

Miért nem szerepeltek ezek a tények, események a Csepeli Hírmondó „Egy év Csepelért” című összeállításában? Úgy látjuk, Borbély Lénárd polgármesternek és társainak nem érdeke a korrekt, tisztességes tájékoztatás. Vajon mitől vagy kitől félnek?

A csepeliek ennél többet érdemelnek! Ezért a következő napokban, hetekben ‑ erőnkhöz, lehetőségeinkhez mérten ‑ olvasóink elé tárjuk a csepeli önkormányzat jelenlegi vezetői által egy év alatt elhallgatott, eltitkolt  információkat.

FOLYTATJUK

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr38038006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása