CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ez a méreg! Csepeli botrány a csepeliek átverése, lekezelése miatt

2016. január 18. 05:57 - csú

Horváth Gyula tudósítása a január 15-i közmeghallgatásról

kozmeghallgatas-metrans-20160115.PNGPénteken közmeghallgatást tartott a METRANS Konténer kft. Sose látott botrányos eseménye volt a csepeli közéletnek. A beszari polgármester, és társai (helyettesei, meg a Fidesz képviselők) nem mertek eljönni a megbeszélésre. Süle önkormányzati nacsalnyikot küldték maguk helyett. Ő aztán hamar hazugságba égett azzal, hogy kijelentette, meghívták a környező polgármestereket is. Egy felszólaló budafoki képviselő jelezte, hogy náluk senki se kapott meghívót! (Halásztelek, Szigetszentmiklós, Soroksár és Erzsébet se kapott) A moderátor, meg a METRANS emberei már az értekezlet elején leszerepeltek. Hibákat hibákra halmozva ingerelték az embereket.

Úgy látszott, mintha a nép „kifárasztásával” akarnák kipipálni a rendezvényt. Süle az első megszólalásában „színháznak” nevezte a közmeghallgatást!(Ez olaj volt a tűzre!) A METRANS félénk szakemberei meg hebegve-habogva, egymásnak is ellentmondva szerencsétlenkedtek. A hallgatóság

félórányi türelem után bekiabálással követelte, hogy ne Hamburgról, Kínáról, meg Koperről, hanem a csepeli beruházásról beszéljenek neki.
A Csepeli Salak utcában a LOAKER (extraprofittal?) eladta a rendszerváltáskor potomáron megvett salaktérséget, a METRANS-nak. A Szlovákiában pár millió forintért bejegyzett egyszemélyes vállalkozás elhatározta, hogy ide százmilliárdos konténer átrakót épít. Ezt a beruházást semmilyen lakossági megbeszélésen, kiadványon nem tudatták az ott élőkkel.

A lakók, egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy VIP sátrak épülnek a salakháton, és arrafelé sose látott hajónyi állami luxusautók süvítenek az utcáikon. Megjelent Szíjártó miniszter meg Borbély polgármester a nagy kiéhezett sleppjükkel. Ettek, ittak, lapogatták egymást, aztán „illa berek, nádak erek”, eltűntek! Pár nap múlva remegtek a házak, hullott a vakolat, repedtek a falak. A saslak-térségben ugyanis november környékén elkezdődött a „talajtömörítés”. Nagy, többtonnás acéltömböket emeltek autódarukkal 20-40 méter magasságba, majd leejtették. A horgászok is káromkodnak, mert még a halakat is bántották a rezgéshullámok, és elhagyták ezt a Duna szakaszt.

A csepeli emberekben - a negyedéve folyó munka és egyre szaporodó bajok kapcsán - fokról, fokra nőtt a harag meg az elkeseredés. Ebben a hangulatban a jól értesültektől (nem postai levélből, meghívóból, szórólapról) meghallották, hogy az önkormányzat hivatalos honlapján eldugva, (meg az egyébként gyújtósnak használt Csepeli Hírmondóban egy nappal az esemény előtt) hirdetményt helyeztek el a közmeghallgatásról. Borbély, – a várható elégedetlenség miatt - a lehető legkisebb helyiséget jelölte ki az értekezletre. Az ötvenfős teremben már az elején kétszáznál is többen zsúfolódtak.

Az előtérbe pogácsát, kávégépet, recepciós pultot, meg üdítős asztalt helyeztetett, vélhetően azért, hogy még kevesebben férjenek be. „Két szaros pogácsával akarja ez a szemét kinyomni a szememet, miközben húszmilliót húz ki a zsebemből azzal, hogy elértékteleníti a házamat” - mondta az egyik magából kikelt résztvevő. Akkor még senki nem tudta, hogy nem is a most folyó beruházás miatt van ott. Kiderült, hogy a konténerátrakóra anélkül, hogy erről az érintetteket tájékoztatták volna, hónapokkal korábban kiadták az építési engedélyt! Most ennek kibővítésére, veszélyes konténerek felbontása, tárolása miatt van közmeghallgatás.

A megszerzett írásos anyagban Toxikus felhők, Tócsatüzek, halálozási számok, mérgezések szerepelnek esetleges veszélyforrásként. Vegyész szerint akár 5 kilométeres körzetben minden életet kiolthat a kiosztott írásban szereplő vegyi anyag némelyike, szélsőséges havária esetén. Ez után már a közlekedés ellehetetlenülése, a házak értéktelenedése, a kártérítés lehetősége senkit se érdekel!

Most már a lét a tét! Ezért is volt érdekes, hogy a jelenlévők - kérdésemre - egyhangú szavazással utasították el a terminál megépítését és szintén egyhangú kézfeltétellel szavaztak amellett, hogy ez ügyben írjanak ki helyi népszavazást!

A résztvevők közül sokan, az anyagból azt olvasták ki, hogy Csepel lelketlen vezetői elárulták polgáraikat! A polgármester megszegte esküjét, nem követte azokat az előírásokat, amiket be kellett volna tartania és tartatnia. Nem, vagy csak későn tájékoztatta a népet, és maga döntött a sorsukról, nélkülük! Ennek a következményétől félt, ezért nem mert megjelenni az általa összehívott közmeghallgatáson!

Forrás: HORVÁTH GYULA Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr838278832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása