CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli lányokat, asszonyokat a Dél-pesti Kórházba küldik Borbélyék

2016. november 10. 05:52 - csú

sztk-ok_1.PNGEgy felháborító ügyről, a csepeli SZTK mammográfiás rendelésének megdöbbentő hiányáról cikkünk után hallgatni már nem tud, ezért - ha csak érintőlegesen is, értelemzavaróan, nagy homályokat hagyva maga után , de  - ír a csepeli önkormányzat szócsöve, a csepel.hu. A legutóbbi képviselő-testületi ülésről beszámolva közlik a propagandisták, hogy - idézzük:

"Takács Mónika (MSZP) egy előterjesztéssel kapcsolatban sajnálatát fejezte ki, hogy megszűnik Csepelen a mammográfia.

Dr. Juhász György, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgató főorvosa elmondta,

csak egy átmeneti időszakról van szó, amíg a szükséges eszközök megérkeznek Csepelre.

A Dél-pesti Kórházzal kötött megállapodás értelmében a csepeliek a XX. kerületben lévő kórházba mehetnek vizsgálatra. A főigazgató hozzátette, azok, akik annak idején bezáratták a Weiss Manfréd Kórházat, nem voltak körültekintőek az orvosi eszközök beszerzését illetően sem, mert javíthatatlan, korszerűtlen gépeket szereztek be.

Borbély Lénárd polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, sikeresen tárgyaltak a Jahn Ferenc Kórházzal arról, hogy az ottani mammográf-készüléket a csepeli rendelőintézet jelképes összegért megkapja."

Ennyi. Ez az álságosan diszkrét tudósítás hosszas kiegészítésre szorulna, de most eltekintünk tőle.

Csak az érthetőség kedvéért: a mammográfiát a nőknél az emlőrák megelőzésére, a daganatos betegség korai felismerésére használják. Ez az alapvető feltétele az eredményes gyógyításnak, kezelésnek. Dr. Juhász György a csepeli SZTK-ként ismert, volt Áruház téri, ma Görgey téri szakorvosi rendelőintézet vezetője. Neki a (visszafelé) mutogatós bácsi szerepe helyett végre főigazgató főorvost kellene alakítani, hiszen ezért kapja a fizetését - hat éve. Csepel egy-egy vezetői posztján - előbb a gazdasági ügyekért is felelős alpolgármesterként, most polgármesterként - Borbély Lénárdnak szintén hat éve volt arra, hogy a csepeli mammográfiát "meggyógyítsa". Ehhez pénz, paripa és fegyver bőségesen állt a rendelkezésére. Vehetnének új berendezést, és a akkor nem "jelképes összegért" kellene kuncsorogni egy régi, használt készülékért, hogy aztán néhány hónap múlva, az első műszaki hiba után, a csepeli SZTK helyett újra a Dél-Pesti Kórházba utalgathassák a csepeli lányokat, asszonyokat...

anzágo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr211943707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása