CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel az ígéret és a hazugság földje, polgármesterének romlik a memóriája

2017. március 20. 05:59 - csú

borbely_a_sunyi-csak_arc.pngA csepeli 2017-es költségvetés elfogadása után a kerület polgármesterének kétoldalas, a Csepeli Hírmondóban közölt nyilatkozata szerint „újabb fejlesztések indulnak.” Az írás megjelent a fideszes városvezetők internetes szócsövében, a csepel.hu – ban is.  Külön érdekessége a cikknek, hogy azt nem Szentesi Zöldi László, a lap igazgatója vagy valamelyik munkatársa írta meg. (Talán valami készül ellenük?)  A polgármesteri monológot Borbély úr külön bejáratú vagy külön bejáratott házi újságírója, Takó Szabolcs jegyzi, aki nem tagja a szerkesztőségnek. A nagy dolgokat ugyanis csak ő írhatja. Sajnos,  a tollbamondás után az irományba került a gerincútról  egy ordas hazugság.  Kimaradt viszont  a dolgozatból több, a csepelieket élénken foglalkoztató téma, mert úgy látszik, hogy ezeket még Takó úr sem kérdezheti meg  Borbély Lénárd polgármestertől. Ezért mi most pótoljuk a fel nem tett kérdéseket, hátha választ kapunk rájuk:

> az olimpiai álom bukását követően mi lesz a tervezett csepeli olimpiai beruházásokkal? Arról volt szó, hogy ezek az olimpia nélkül is fontos, megvalósítandó beruházások. Akkor miért hallgat ezekről Borbély úr? http://hvg.hu/gazdasag/20170223_olimpia_fejlesztes_stadion_kozlekedes?s=hk

> mi lesz a csepeli HÉV-vel? Mi igaz a napokban napvilágot látott különböző tervekből? Miért nem áll már a csepeliek elé Borbély Lénárd, hogy megbeszélje végre az emberekkel is a HÉV jövőjét, elmondja, hogy Ő mit gondol a HÉV fejlesztéséről? Lehet, hogy ismét csak a döntés után tudjuk meg, mit döntöttek a hatalmasok a csepeli HÉV sorsáról?

> Évek óta sikeres, nyereséges költségvetésről beszél a kerület minden vezetője. Az igazi főnök, Németh Szilárd, de az általa kiválasztott polgármester és valamennyi helyettese  időnként szinte önkívületi állapotba kerül a költségvetési „siker”-től . Ha igazak a számok, akkor miért kellett az eltelt hét év alatt közel egy milliárdot kivonni a csepeli egészségügyből, illetve a csepeliek szociális támogatási rendszeréből?

A polgármester által elmondottakhoz pedig csak néhány megjegyzésünk, illetve kérdésünk van:

> „visszafizették a közel 4 milliárdos tartozást”. Abból a 3,6 milliárdos „hagyatékból”, amit a szocialista vezetés hagyott hátra 2010-ben?

> Még a 2010 előtti években a helyi civilek azért küzdöttek, hogy a Kis-Duna parton ne épüljön meg egy wellness központ és lakópark. Később a fideszes önkormányzat védetté nyilvánította a területet. Most lassan megindul a Kis-Duna part egy szakaszán a birkózócsarnok építése, feljebb megkezdődött a volt Dagi csárda átalakítása, étteremmel, parkolórendszerrel, vendégházzal. Mi a különbség a kettő között?  Miért nem kérdezett rá a témára az újságíró? Hol vannak a fideszesek, akik akkor állítólag hátulról irányították a tervezett beruházás elleni megmozdulásokat?

> A Szent Imre téri pavilonsort még Németh Szilárd volt polgármester ígérte meg, a tér tervezett átépítése előtt. Miért húzódik immár ötödik éve a beruházás és az oda tervezett BKV jegypénztár?

> Borbély Lénárd polgármester a nem átallotta kijelenteni: „A szocialista-liberális városvezetés alatt egy kapavágás nem történt a gerincút megépítésének érdekében.” Az interneten elérhető adatok szerint viszont  több éves tervező munka és egyeztetés, a kisajátítások lezárása után, 2009. június 24-én írták alá a csepeli gerincút támogatási szerződését Csepelen ( http://www.boon.hu/alairtak-a-csepeli-gerincut-tamogatoi-szerzodeset/haon-news-charlotteInform-20090624-0359081873),

míg az első „kapavágásra” 2010. június 21-én, még a szocialista vezetés időszakában került sor. (http://www.hirtukor.hu/bel.php?ssz=15628)

Ha Borbély úr ígéretei annyira igazak mint a gerincút építésével kapcsolatos kijelentése, akkor már felsejlik a jövő. Meg kell változtatni a meglovasított csepeli címer egyébként is hazug jelmondatát, vagyis Csepel többé már nem a magyar ipar bölcsője. Csepel az ígéret és a hazugság földje.

vozág

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2912352287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása