CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd és Borbély Lénárd költekezéséről valljanak a számlák!

2017. április 11. 05:52 - csú

borbely-nemeth_csak_a_skoda-777.pngVége lesz a homálynak, nincs több álcázás! A csepeli fideszes városvezetés kénytelen lesz tételesen elszámolni a 2010-es hatalomátvétele óta eltelt időszak összes gépkocsi-vásárlással és -használattal kapcsolatos közpénz-költésével - írja a 21ora.hu.

A főként a csepeli közélettel foglalkozó, nem rég indult ellenzéki weblap az előzményekről és a várható következményekről szólva ezt mondja:

A Fidesz 2010-ben azzal kezdte Csepelen, hogy kis híján elvezettette Szenteczky Jánost, mert állításuk szerint az önkormányzati cég korábbi igazgatója úgy döntötte szolgálati autójába az üzemanyagot, mintha lyukas lenne a tankja. Ezzel szemben, mint megírtuk, az ügyben tett fideszes feljelentést bűncselekmény hiányában utasította el a Polt Péter által vezetett ügyészség.

Most  fordulhat a kocka, ugyanis a korábban pazarlással vádolt Szenteczky a 21ora.hu birtokába került dokumentum szerint a regnáló városvezetés gépjármű-használatával kapcsolatos adatainak kikérésével találta meg az önkormányzatot.

Az önkormányzat első körben a kikért iratok nyomtatási költségének Szenteczkyre terhelésével reagált a közérdekű adatigénylésre. Ezt az Infotörvény 2015-ös módosítása óta meg is teheti, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő (jelen esetben az önkormányzat) az igénylés teljesítését az azzal kapcsolatban felmerült költségek előzetes megtérítésének feltételéhez kösse. Ez a törvény teszi lehetővé a másoláson kívül a munkaerő-ráfordítás költségeit is felszámolni.

Úgy tudjuk, az adatigénylés borsos ára ellenére Szenteczky továbbra is fenntartja igényét a fideszes önkormányzat autóhasználattal kapcsolatos költéseinek adataira, úgyhogy csak idő kérdése, hogy kiderüljön:

  • hány személygépkocsit és mikrobuszt vásároltak Németh Szilárdék a kerületben
  • mennyit költöttek a gépjárművekre
  • kik használják, vagy használták ezeket
  • mennyit mentek velük
  • és mennyibe került a csepelieknek a tankolásuk és fenntartásuk.

Forrás: 21ora.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1612414143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása