CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi a gyanús, ki a gyanús a csepeli kétmilliárd forintos botrányban?

2017. július 01. 05:34 - csú

"...arra is fény derült, hogy már az előző években sem voltak rendben a költségvetésben a maradvány értékek. Akkor most hogy is van ez? Mindenesetre azért kinyilvánítom, nekem gyanús..."

Hókuszpókusz, mis-más és miegymás, avagy képviselő-testületi ülés Csepelen címmel Takács Mónika, a szocialisták csepeli önkormányzati képviselője a június 28-i, a kétmilliárd forintos csepeli botrányt kirobbantó képviselő-testületi ülésről saját Facebook oldalára írt tudósítást, amit olvasóinkkal változtatás nélkül ismertetünk meg:

takacs_monika_facebookrol_1.jpgAzzal kezdeném, hogy már nagyon várom a végét. Mármint azt, hogy a képviselő-testület, ebben a felállásban megszűnjön. A polgármester úr által annyit hangoztatott jelzős szerkezet mint politikai testület, sajnos lényegében igaz. Azzal egészíteném ki, hogy döntéseiben fideszes pártpolitikai… (megjegyzem a lakosság nagy része civil és a biztos kapocs közöttük, hogy Csepelen élnek. Az ő érdekeik kell legyenek a legfontosabbak, aztán jöhetnek az ideológiák, hitek stb.)

2017. június 28. Önmagában sem tartom helyénvalónak, hogy egy 37 napirendi pontos testületi ülés este 8 órakor kezdődjön, de azzal megfűszerezve, hogy az előterjesztések kétharmadára 24 óránál kevesebb vagy éppen egyáltalán semmi idő nem jutott, mivel nem kaptunk anyagokat, már elfogadhatatlan.

Aztán fény derült a sietségre is. Eltűnt 2 milliárd forint megtakarítás. Vagyis

állítólag soha nem is volt, csak papíron.

Az önkormányzati média felület tudni vélte a hiba okát már a testületi ülés alatt, mégis vizsgálatot indítanak. Ezzel szemben az ülésen a kérdéseinkre adott válaszok, nem voltak egyértelműek. Lényegében a pénzügyi szakma képviselői így-úgy, de elismerték, hogy keresik a hiba okát, még nem találták meg és nem tudják mikorra fejeződik be a vizsgálat. Kérdésemre, hogy „ki fedezte fel a tévedést?” maga a polgármester válaszolta, hogy az ágazatvezető asszony személyesen vele közölte mi történt, miközben a hibáját elismerte és távozott… Ja nem úgy, hogy elment és kalap-kabát, vagyis majdnem.

Munkaviszonya közös megegyezéssel megszüntetésre került vagy felmondott és azt a polgármester elfogadta. Számomra nem derült ki pontosan, hogyan. De ebben nem is ez a lényeg, hanem az, hogy annak, aki rájött állítólag saját hibájára, pontosan tudnia kellett, hogy hol követte el azt. A polgármester meg elengedte úgy, hogy nem kell részt vennie a hiba javításában és akik a munkáját megörökölték tőle, látszólag azt sem tudják hol keressék. Ráadásul arra is fény derült, hogy már az előző években sem voltak rendben a költségvetésben a maradvány értékek. Akkor most hogy is van ez? Mindenesetre azért kinyilvánítom, nekem gyanús.
Lesz vizsgálat. Kíváncsian várom az eredményét. Jó lenne tudni az igazat, de vajon azt tálalják majd fel nekünk?

TAKÁCS MÓNIKA

Forrás: a szerző Facebook oldala

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr812632395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kese 52 2017.07.01. 11:11:50

Borítékolható a vizsgálat eredménye. Komoly több heti vizsgálódás után megállapították,hogy az előző Mszp-s polgármester- Tóth Mihály- a felelős a történtekért. Ez már a fidesznél bevett gyakorlat. Ez a 2 milliárd ft vajon hol landolt, ki-kik részesültek az elsikkasztott pénzből. Vajon Rezsi Németh Szilárd mennyiben érintett az ügyben, a csókosok mennyit markoltak fel ebből? És most mi történt, hogy kiderült A süllyedő hajó első "patkányai" kezdik elhagyni a hajót? Még egy-két hónap és tömegesen követik a többiek is. Remélem a feljelentést az ellenzéki képviselők sikkasztás, hűtlen kezelés miatt megteszik, ismeretlen tettes ellen.

Tarjányi László 2017.07.01. 23:48:20

Tisztelt Takács Mónika! Önhöz, mint a Munkásotthon igazgatójához fordulok azzal a levéllel kapcsolatban, amelyet Nagy József kuratóriumi elnök írt Vida Istvánnak. Szerintem Borbély Lénárd az illetékes mint csepeli polgármester! Levelet írtam neki a facebook-fiókján keresztül, mi, a Munkásotthont kedvelő, adófizető csepeliek, elvárjuk hogy adónkból a mi igényeinknek megfelelő célokat is támogasson! A csepeli önkormányzat a csepeliek adójából számos külhoni és itthoni célt támogat, ezért mi csepeliek is elvárhatjuk hogy a nekünk tetsző célokat és intézményeket is támogasson!

Részemről hajlandó vagyok adakozni is, ha másként nem tud a Munkásotthon fennmaradni! Gondolom, más csepeliek is megtennék ezt, vagy jöjjenek el egy demonstrációra a Polgármesteri Hivatal elé, ha a jelenlegi városvezetésnek ilyen meggyőzés kell!

www.csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/10298-kulonleges-vizi-osveny-a-csepeli-strandon
www.facebook.com/borbely.lenard.csepel
László Tarjányi Tisztelt Polgármester úr! Öntől, Csepel első számú vezetőjétől elvárjuk, hogy minden csepeli érdekében tevékenykedjen! Azok érdekében is, akik a Munkásotthonban szeretnek művelődni, előadásokon részt venni! Ismeretes hogy Németh Szilárd közbenjárására Hoppál Péter államtitkár megvonta a 2016 évi állami támogatás 50 %-át, míg idén a 2017-es támogatás teljes egészét! Tette ezt úgy hogy közben az ő magánalapítványát (!) a magyar állam 2 Milliárd forinttal támogatta! Ön nagylelkűen támogatja az adónkból Nagyszalonta testvérváros különböző szervezeteit, s más erdélyi célokat, például templom újjáépítést, így joggal elvárhatjuk hogy Ön a mi adónkból ránk is költsön! Kérem szíveskedjék tájékozódni a Munkásotthon helyzetéről, linkben megadom a támogatási igényt! Polgármester úr! Ön Csepel első számú vezetője, jól teszi ha ebben az ügyben kihagyja Németh Szilárdot, akinek mint listán mandátumot szerzett képviselőnek jog szerint semmi köze, a városvezetés és mi, csepeli lakosok és adófizetők kapcsolatához! Jobban teszi ha marad a saját ügyeinél, a birkózóknál meg az alelnöki teendőinél! csepeliek.blog.hu/2017/06/28/csepeli_munkasotthon_mit_valaszol_vida_istvan_nagy_jozsef_levelere
süti beállítások módosítása