CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Minden titok kitudódik, még Németh Szilárd kudarcának nagy titka is: a rezsicsökkenés elmaradásának oka

2017. szeptember 01. 05:59 - csú

nemeth_szilard_sztarfoto_reszlet.PNGÉvek óta hülyíti az embereket a kormány és Németh Szilárd (képünkön) a rezsicsökkentéssel. Németh Szilárd rezsihuszár ugyan lassan átképezte magát pedagógus, migráns, civil, majd Soros szakértővé, és ennek eredményeként népszerűsége a bányászbéka feneke alá szorult, mégis, időnként meg-megszólal kedvenc témájában, a rezsiügyekben is. Májusban például - lépcsőházi gondolkodása jeleként - kijelentette, hogy „nem engedi eltörölni a lépcsőházi rezsicsökkentés-tájékoztatót”, hogy a rezsiköltségek „tiszták legyenek mindenki számára.” Azóta már a társasházi közösségek vezetői között is egyre inkább terjed, hogy ez az ember össze-vissza beszél, semmi köze a mindennapi élethez. Ismerőseim között sok közös képviselő is van, akik mindent mondanak Rezsi Szilárdra, csak jót nem.

Rezsibiztosunk arról három éve nem beszél, hogy Magyarországon a lakossági gázárak 2014 óta nem változtak, miközben „csak januártól kezdve további 25 %-kal csökkentek a nemzetközi gázárak, amihez idomul az orosz tarifa is”. (Népszava, Csökkenthetné a Fidesz a rezsit, de nem akarja című cikk, 2017. augusztus 31.)

Volna tehát bőven ok a rezsicsökkentésre, azonban

a hatalom és a vazallusok széles köre egyaránt hallgat. A kormány, a Fidesz, de leginkább Németh Szilárd, a magát a csepeliek megmentőjének tartó fideszes képviselő, aki elhallgatja, hogy a gázárak nemzetközi csökkenése miatt „a szabadpiacon zuhannak az árak”, és több éve „olcsóbban vásároltuk a földgázt a multitól”, ezért 2014 óta csökkenthetné a kormány a lakossági gázárakat. Nem teszi.  

Nem, mert a nemzetközi gázárcsökkenésből adódó többletet elnyeli az állam, a költségvetés,  illetve a Magyar Földgázkereskedő vállalat, a „kiválasztottak”, az MVM-csoporthoz tartozó cégek. Tóth Bertalan, az MSZP országgyűlési frakcióvezetője szerint ugyanis „a kormány az olcsó gázvásárlás lehetőségét csak egyes kiválasztottaknak biztosította”. Csak nem azért, mert ebből is telik a stadionok építésére, a Garancsi-féle nagyberuházásokra, a nagy stróman, Mészáros Lőrinc feltőkésítésére, vagy mondjuk, Németh Szilárd kétmilliárdos csepeli birkózócsarnokának megépítésére?

Sok mindent mondtak már erről a kormányról, álszenteskedő vezetőiről, farizeusairól. Érdemes ezért idézni Jézust, aki a farizeusokkal kapcsolatban a következőket mondta tanítványainak:

„Tartsátok távol magatokat a farizeusok kovászától, vagyis attól a képmutatástól, amely rájuk jellemző! Mert minden eltitkolt dolog nyilvánosságra fog kerülni, és minden titok kitudódik!” https://www.biblegateway.com/passage/?search=Luk%C3%A1cs+12&version=ERV-HU

Én még bízom, hogy 2018-ban minden kiderül.

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2012795318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása