CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ló és lózung a csepeli szakadékot mélyítő közéleti hamisítóktól

2018. január 18. 05:59 - csú

kezfogo_borbely_es_nemeth_kozott_mento_hatterrel.PNGKi kit fog? Borbély Lénárd polgármester és elődje, Németh Szilárd Fidesz-alelnök egymásra talált, szoros emberfogással játszanak. A mentő a háttérben felműszerezve, bevetésre készen

A képmutatók jutottak eszembe, Borbély Lénárd polgármesternek a Csepeli Hírmondó január 11-i számában megjelent köszöntő levelét olvasva.  „De a korszellem nem csak az összefogás, a megőrzés és a hídépítés. Most az is divat, hogy mindent ellenezni kell.” – írta Borbély, majd politikai krédójának ellenzőit bírálva, jogállamról, köztársaságról és demokráciáról szónokolt.  

Elképesztő, mondtam magamban. A képmutatás netovábbja. A kormány Orbán vezetésével   gyakorlatilag felszámolta a jogállamiságot, kiürítette a köztársaság fogalmát, demokrácia helyett illiberális demokráciát épített ki, Csepelen meg hét éve csak beszélnek összefogásról, megőrzésről, hídépítésről. Egyik élharcosuk éppen Borbély, aki először alpolgármesterként, majd 2014 óta polgármesterként verte, veri szét a 2010 előtti időszak eredményeit, írja, íratja át a történelmet.

Németh Szilárd és Borbély Lénárd már 2010 októberében kizárta az ellenzéket a

képviselő-testület mellett működő bizottságokból, később pedig további módosításokkal szűkítették mozgásterét. Megszüntették a Csepel újságot, munkatársait kirúgták. Azonnal leállították a Csepel SC Alapítvány támogatását, felállították a Csepeli Városgazda Zrt teljes vezetését. Megszüntették a Csepeli Munkásotthon Alapítvány támogatását, 2011-ben véget vetettek a CSEPP TV műsorsugárzásának. A megőrzés helyett átalakították Csepel jelképeit (címer, zászló, lobogó) hamis, csicsás lovas címert, hamis jelmondatot (Csepel – Árpád földje, a magyar ipar bölcsője) fogadtak el. Visszaállították, a Szent Imre téri országalma helyén, az 1945 előtti revizionista országzászlót, majd eltüntették a térről a fiumei önkormányzat által adományozott szoboralkotást is.

A történelemhamisítás eklatáns példája volt Csepel újratelepítése, újjászületése eredeti dátumának átírása, melynek eredményeként öt évvel korábban, már 2012-ben ünnepeltették meg Csepel 1717-es újratelepítésének 300. évfordulóját.

A 2014-ben megválasztott polgármester alatt nem változott semmi. Befejeződött az oktatási rendszer átjátszása az államnak, sőt a vezetés támogatta az önkormányzatiságot felszámoló folyamatokat, törvényalkotást, kormányzati intézkedéseket. Borbély vezetésével a képviselő-testület döntéshozó fórum helyett teljesen kiüresedett, a csepeliek egészét érintő kérdések döntő többségében nincs semmilyen előzetes egyeztetés az érintettek képviselőivel, az érdekvédelmi, érdekképviseleti szervezetekkel, a civilekkel, de az ellenzékkel sem. A fideszes szavazógépezet tarol mindent. A kerület legfontosabb kérdései (közlekedési helyzet, a  Gubacsi híd és tervezett új híd kérdése, a csepeli HÉV sorsa, a kerületi kis- közép- és nagyvállalatok szerepe a kerület fejlődésében, az egészségügyi feszültségek stb) napirendre sem kerülnek. Az együttműködés, együtt gondolkodás a kerület helyzetéről, jövőjéről, hiányzik a kerületi vezetés munkamódszeréből.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere, a NER tarol mindent, az oktatásban, az egészségügyben és a tájékoztatásban is. Az előző évek eredményeinek elhallgatása, meghamisítása, a megfélemlítés tetten érhető az önkormányzati intézményrendszerben, csakúgy, mint az ellenzék megszólalási lehetőségeinek korlátozása a médiában. A két önkormányzati média pártlappá silányítása napjainkban új szakaszba érkezett. http://21ora.hu/2018/01/17/fideszes-partlappa-tettek-a-hirmondot/

Mindez közrejátszott abban, hogy az ellenzék nagyobb része már külön köszönti a nemzeti ünnepeket, nem vállal közösséget, még az ünnep kapcsán sem a helyi önkormányzati vezetéssel.

Egyre nyilvánvalóbb a vezetés (tisztségviselők, képviselő-testület) és az emberek közötti szakadék, illetve a helyi társadalom kettészakadása. Borbély úr most, a választások előtt, eljátssza a „nagy kombinátor” figuráját, álszent módon összefogásról papol. Mára lehetetlenné vált számukra a csepeliek összefogása. A Fidesz és a Németh-Borbély páros 2010-ben Csepelen elszalasztotta a pillanatot. A hatalom fontosabb volt. Azóta meg tort ül az orbáni diktatúra, a NER.

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2313584653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.01.20. 21:53:23

László Tarjányi A címben szereplő ló máris új értelmet nyert az alatta levő bejegyzésnél! Németh Szilárd szerint: "a csepeli egészségügyi rendszernek minden szükséges eszköze megvan, ami az emberek gyógyulását szolgálhatja"
csepeliek.blog.hu/2018/01/20/nemeth_szilard_szerint_a_csepeli_egeszsegugyi_rendszernek_minden_szukseges_eszkoze_megvan_ami_az_emb
süti beállítások módosítása