CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nagy cécó a csepeli kis postán - A felhajtás hátterében a kormány áll

2018. január 27. 05:16 - csú

bosszusag-777.pngEgy 407.- azaz négyszázhét forintos csekk befizetéséhez a csillagtelepi kis postán alapos vizsgálatnak vetették alá a befizetőt. A pénzmosás kiküszöböléséért, és a terrorizmus támogatásának gyanúja miatt egy Dömsöd Önkormányzat által kibocsátott „víz, rendelkezésre állási díj” befizetésének szándéka vált gyanússá.

Elkérték a szigorú alkalmazottak a mit sem sejtő befizető személyi igazolványát, és a lakcím kártyáját. A pénztárosnő szemrevételezéssel leellenőrizte, majd az oda hívott kollégája, meg a főnöknője megerősítette, hogy az okmányok megfelelnek-e a valóságnak! Kicsit fejcsóválva, de rendben találták. Ezt követően bevitték az adatokat (a nevét, címét, anyja nevét, szig számát) a számítógép adattárába. Mikor ezzel elkészültek, akkor

végre elvették a 405 forintot és hitelesítették a befizetést.

Örülni kell, hogy nem hívott a pénztáros rendőrt, mert „migráncsnak” nézte a befizetőt!
Úgy látszik, a közalkalmazottak olyan mértékben félnek, hogy képtelenek a mérlegelésre. Frusztráltságukat úgy vezetik le, hogy túlkapásokba keverednek azért, hogy munkahelyüket, és jövedelmüket megőrizhessék.

Mi szükség van a nagyA törvényeket alkotó nagyurak, meg arra törekednek, hogy a kisembereket mennél jobban összezavarják! A beosztottak bizonytalanságát és félelmét fokozzák, mert ezzel tudják a feszültséget köztük, és a lakosság közt fenntartani.

***************************************

A fenti történethez még két hozzászólás is szorosan csatlakozik:

1.) Itt a rendelkezés: 2018. JANUÁR 1-TŐL VÁLTOZNAK A POSTAI CSEKKBEFIZETÉSEKNÉL A POSTA PÉNZMOSÁS MEGELŐZÉSSEL KAPCSOLATOS FELADATAI
Az új pénzmosás megelőzés
i szabályok alapján ügyfeleink okmányok nélkül fizethetik be csekkjeiket bankkártyás csekkbefizetéssel, adó, illeték, bírság csekkek és - 300.000 Ft-ig - áru, szolgáltatás ellenértékének megfizetése esetén. Szükség lesz azonban okmányok bemutatására ügyfeleink készpénzes fizetéseihez: áru, szolgáltatás ellenértékének fizetése esetén 300.000 Ft összeghatártól, egyéb esetben értékhatár nélkül, nemzetközi postautalvány feladásakor 300.000 Ft-tól.

2018. január 2.

Ha ügyfelünk bankkártyával fizeti ki sárga és a fehér csekkjeit 2018. január 01-től - összeghatárra vonatkozó korlátozás nélkül – nincs szükség adatrögzítésre, a Posta nem kéri az ügyféltől okmányai bemutatását sem.

2.) Sajnos ebből az derül ki, hogy készpénzes fizetés esetén (csekk), értékhatár nélkül szükséges az okmányok bemutatása.

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7313593483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása