CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bukta után egy héttel! A magyar társadalom sokkal bölcsebb mint azt a Fidesz-vezérek gondolták

2018. március 04. 05:59 - csú

marki-zay_peter_azert_a_viz_az_ur.PNGMár nem jelölt, hanem polgármester tegnap óta. Petőfi szavai azonban több mint másfél évszázada az igazságot hírdetik, ha feltámad a tenger...

Egy hetes időtávból látunk rá a hódmezővásárhelyi meglepetésre. Azóta is elemzik a legkülönfélébb szempontok alapján, politikai hovatartozás és vérmérséklet szerint.

Újságíróként objektivitásra törekedve azt gondolom, hogy a Fidesz még hálás is lehet, mert az időben jött sárga lappal elkerülheti az azonnali pirosat. Sajtóértesülések szerint ennek érdekében változtatnának a sorosozáson Márki-Zay Péter meseszerű diadala után, hiszen itt a bizonyíték, hogy helyi szinten nem működik. Mondjuk fura ez a rácsodálkozás, mikor a vidékiek többsége „migráncsot” legfeljebb az állami- vagy a Vajna tévében lát. Azt viszont évek óta nézik saját mikrokörnyezetükön, ahogy a helyi csókosok nagyobb házat építenek, még jobb autót vesznek, miközben zárnak be a boltok és a háziorvosnak évek óta lasszóval sem

találják az utódját.

Megjegyzem, a sorosozáson kalibrálni nem lesz egyszerű, miután ennyire erre trenírozták túlszervilis táborukat. Tudják, ez a megrakott teherhajó esete, ami satufékkel is nehezen vált irányt. Teljesen megállítani pedig túl veszélyes lenne, hiszen nem lehet egyszer csak azt mondani a milliárdokból kreált Patás Ördögről, hogy „bocs, mégsem akarja lebontani a kerítést és nem rakná tele a nappalidat menekültekkel”.

De egyvalamit fontos kiemelni: bármit változtatnak a sorosozós-brüsszelezős kampánykommunikáción, annak nem lesz elvi oka. Szó sincs arról, hogy minimálisan is belátták volna, mennyi kárt okoztak vele össztársadalmi szinten, hogy a mesterséges gyűlöletkeltést felelősen gondolkodva adnák fel. Vagy arról, hogy a milliárdok eltapsolása után végre egészségügyre vagy oktatásra költenék a közpénzt a kék plakátok helyett. Ezért még az is elképzelhető, hogy jusztis ráerősítenek.

De akárhogy is, a hódmezővásárhelyi bukta miatti valódi tanulság akkor is az, hogy a magyar választó nem olyan hülye, mint gondolták. Ahogy Mészáros Lőrinc tévéjében a Fidesz közeli megmondó emberek szó szerint azon keseregtek, baj van, „a magyar társadalom intelligensebb” mint gondolták.

Gergely Zsófia (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3713713158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása