CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kik a felelősök Csepelen? Ki tud róluk? Miért nőtt 9 milliárdra a hiány?

2018. június 28. 05:59 - csú

harom_majom_nem_lat-nem_hall_-nem_beszel_1.PNGA csepeli fideszes városvezetők csoportképe, ha a csepeliek tisztességes tájékoztatásáról van szó: nem hallanak, nem látnak, nem beszélnek. A ráadás: eldugják és ködösítik a legfontosabb információkat

Ma délután öt órakor ülésezik a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. A határidő után kiküldött és a csepel.hu című hivatalos helyhatósági weblapon - szokás szerint - eldugott meghívóban, tegnap 18 óráig 23 napirend szerepelt. Az előterjesztések közül az alábbiakkal kapcsolatban vannak kérdéseink. Bár eddig feleletre sem méltatták a csepeliek kérdéseit, mi most is örök optimistaként reméljük, válaszokat kapunk a testülettől, illetve az önkormányzat vezetőitől.

Napirend-tervezet 1. pontja: (136. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a 2018. évi költségvetéséről szóló 3/2018. (II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: a februárban elfogadott idei költségvetési rendeltet még nulla hiánnyal fogadták el, a hiány mostanra 9 milliárdra emelkedett! Mi történt, ki a felelős a helyzetért, mi kíván a vezetés tenni a hatalmasra duzzadt hiány csökkentése érdekében? Vagy az egész csak színjáték, a rendelkezésre álló költségek ide-oda tologatása, az átláthatatlanság érdekében?

Napirend-tervezet 4. pontja: (145. sz. előterjesztés)

Javaslat a Budapest XXI. kerület közigazgatási területén lévő autóbuszvárók egységesítéséről, cseréjéről és új felépítmények telepítéséről szóló megállapodás aláírására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk:

miért közbeszerzés nélkül és miért pont ezzel a gazdasági társasággal akar szerződést kötni az önkormányzat?

Napirend-tervezet 11. pontja: (130. sz. előterjesztés)

Javaslat az Önkormányzat tulajdonát képező, Budapest XXI. kerület 210181 hrsz. alatt levő, II. Rákóczi Ferenc út 49. szám alatti vagyonelem, illetve a 209961/30., 209961/31., 209961/36. valamint a 213002/38. hrsz ingatlanok forgalomképesség szerinti minősítésére és kezelésbe adására vonatkozó döntés meghozatalára

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink: mit kíván tenni az önkormányzat a beépítetlen területként tulajdonába kerülő, forgalomképessé tett ingatlanokkal?

Napirend-tervezet 13. pontja: (139. sz. előterjesztés)

Javaslat támogatás nyújtására civil szervezetek részére

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: miért adja át az önkormányzat az eddig általa rendezett, „Fut a Csepel-sziget” nevű program szervezését és lebonyolítását egy egyesületnek?

Napirend-tervezet 15. pontja: (138. sz. előterjesztés)

Javaslat a Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata és a Csepeli Városgazda Közhasznú Zrt. között fennálló feladatellátási szerződés módosítására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: miért, milyen uniós támogatás miatt kell a javaslatot jóváhagyásra benyújtani a kormány felé, mi köze van a kormány „felelős tagjának” az önkormányzat és saját gazdasági társasága közötti feladatellátási szerződéshez?

Napirend-tervezet 16. pontja: (132. sz. előterjesztés)

Javaslat a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. 2017. évi követeléskezelési tevékenységéről szóló beszámoló elfogadására

Előterjesztő: Trefán László vezérigazgató

Kérdéseink:

1) A társaság beszámolója szerint a 2017. évi követelések rendkívül kis részével foglalkozik, a többivel nem, nem is foglal állást a többi kérdésben. Miért?

2) A könyvvizsgálói jelentésből tudjuk csak meg, hogy a teljes követelésnek 50 %-a közben értékvesztés „áldozata lett”, ezért több mint 540 milliós veszteséget szenvedett el 2017-ben a társaság, amiről egy szó sincs az előterjesztésben. Simán „lenyel” a testület ekkora veszteséget? Miért? Ki a felelős?

3) Az előterjesztő nem reagál a könyvvizsgáló kritikát is tartalmazó javaslataira. Miért nem? 4) A nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérlői 266 milliós adósságot halmoztak fel. Az előterjesztő nem elemzi okait, következményeit. Miért nem?

5) A több mint 1 milliárdos követelés nagysága a jól mutatja csepeli lakosok, vállalkozók nehéz helyzetét, pl. azt, hogy a távhőfizetés területén is 206 mFt felett van tartozásuk.  Mit akar tenni az önkormányzat a csepeli emberek, vállalkozók terheinek csökkentésére?

Napirend-tervezet 17. pontja: (149. sz. előterjesztés)

Javaslat a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. számára a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata által meghatározott hulladékszállítási feladatok pótelőirányzatának finanszírozására

Előterjesztő: Trefán László vezérigazgató

Kérdésünk: miért szükséges 60 milliós pótelőirányzat, ha a betervezett 60 milliónak még több mint a fele nem került felhasználásra?

Napirend- tervezet 21. pontja: (133. sz. előterjesztés)

Beszámoló a Képviselő-testület határozatainak végrehajtásáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: negyedszer módosítaná a testület a 452/ 2016.(XII.15.) Kt. sz. határozatot, amely a Királymajorban, a Kikötő utcai buszmegálló megépítését írta elő. Mi az oka az ilyen mértékű csúszásnak, ki a felelőse, és van-e garancia az új határidőre való elkészítésére?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1814078395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása