CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mentsük meg a Munkásotthont!

2018. július 07. 05:55 - csú

munkasotthon_szinhazterem_2.PNGKedves Barátunk!

A Csepeli Munkásotthon eddigi története során csak adott. Most azonban olyan helyzetbe hozták, hogy kérni kényszerül. Segítsd te is a nagy múltú Munkásotthont!

Mielőtt a támogatásról döntenél, tudnod kell, hogy:

- nem magunknak kérünk, hanem az intézmény fennmaradása, a függetlensége megőrzése érdekében

- a közel 100 esztendős Munkásotthon mindig is az önkormányzattól független szervezetként működött, és ma is több ezer ember kultúra iránti igényét szolgálja ki naponta

- a csepeliek kulturális központja évek óta támadás alatt áll. Azok támadják, akiknek

a Munkásotthon csupán egy értékes ingatlant jelent.

Ezért mindent elkövetnek, hogy lerombolják az országos elismerést kivívó intézményt

- az otthon állami támogatását tavaly megfelezték, idén pedig teljesen megvonták, így működtetéséhez a saját bevételei mellett civil adományokra is szükség lesz.

Ezért kérjük a segítségedet!

Ha mindenki, aki ebben az épületben egyszer is megfordult, csak egy csésze kávé árát adományozná, a „ház” tovább szolgálhatná a csepelieket.

Ha neked is fontos, hogy maradjon egy intézmény, ahol otthon lehetnek a csepeliek szabadidős és kulturális tevékenységét szolgáló szervezetek, rendezvények kérünk, hogy segítsd a működését!

Minden forint számít! Köszönjük!

A számlaszám, ahová az adományodat várjuk: 
OTP 11721026-20019165

Tudj meg többet:

facebook.com/csepeliekmunkasotthona
facebook.com/csepeli.munkasotthon

Forrás: facebook.com
www.csmoa.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6214093927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.07.07. 06:27:53

Tisztelt Szerkesztő úr!

Az ügy fontosságára tekintettel szíveskedjék ezt a hirdetményt a jobb oldalon levő Szemet szúró hasáb legfelső pozíciójában megjeleníteni, EGÉSZEN A JÖVŐ ÉVI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS IDŐPONTJÁIG! Továbbá hogy a számlaszám és a Munkásotthon fb-oldal megnevezése rákattintás nélkül is állandóan látható legyen!

Részemről hónapok óta várom ennek a kérésnek a megjelentetését, az hogy én féléve a Munkásotthon támogatását javaslom, nem sokakat mozgósíthatott!

Tarjányi László 2018.07.07. 06:40:56

Tisztelt csepeliek!

Most Önökön a sor! A Munkásotthon Alapítvány és az intézmény vezetősége nyolc éve mindent megtesz hogy e nagymúltú kultúrális központot az Önök szolgálatára megtartsa! Nyugdíjas társaimat arra kérem, hogy mi akik nem adtuk oda a szavazatunkat egy tízezer forintos Erzsébet-utalványért, a júdáspénzként kapott utalvány tízezer forintos értékét adományozzuk a Munkásotthon fennmaradására! Az aktív korosztályokat szintén arra kérem, támogassák a Munkásotthon anyagi erejük arányában! Ne hagyják hogy Németh Szilárd és Borbély Lénárd győzzön! Segítsenek megőrizni a szabad magyar kultúrát!

Tarjányi László 2018.07.10. 23:32:02

Ábel Attila, adjátok oda 2010-ig visszamenőleg az önkormányzati támogatást, s akkor nem kell kérni a csepeli emberektől! Mellesleg azok adóját is felélitek, akik a Munkásotthonban szeretnének művelődni, szórakozni! Annyi eszetek nincs, hogy az önkormányzati választások előtt teljesítsétek a nép akaratát? Majd megmutatkozik a szavazatokban a konokságotok! Többször megírtam már, "amit nem lehet megakadályozni, annak az élére kell állni!" Magyarul, Németh Szilárd és Borbély Lénárd ne szemétkedjen a csepeliekkel, hanem önként és dalolva intézzék el hogy a Munkásotthon visszamenőleg megkapja az elmaradt önkormányzati és állami támogatásokat! Törvény szerint járna, mert a Munkásotthon önkormányzati feladatokat lát el az önkormányzat helyett!

Látszik hogy Orosz Ferencnek mennyivel több esze volt mint nektek, amikor kiborítottam 2003. márc. 13-án a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés bilit, belátta hogy nekem volt igazam MINDENKI ELLENÉBEN! S nem szégyellte Tóth Mihállyal felmondatni a szerződést, s ősszel a saját ötleteként előadni, azt amiről nekem máig is megvan a bizottsági jegyzőkönyv-másolatom!

Nektek Mohács kell? Nem elég hogy Németh Szilárdot kétszer elhajtotta a csepeli nép, most ezt szeretné megtapasztalni Borbély Lénárd is?

Kedves csepeliek! Jó vastag bőr van a pofámon, így az ilyen nyílt leveleket el szoktam küldeni a címzetteknek is email-ben. Majd közreadom a válaszokat is!

Tarjányi László 2020.12.28. 23:21:19

www.facebook.com/csepelXXI
László Tarjányi
A Munkásotthon 2010-ig támogatást kapott az önkormányzattól, mégpedig a KÖTELEZŐ ÖNKORMÁNYZATI FELADATOK ELLÁTÁSÁRA, évente kb. 17 millió forintot! Ezt Németh Szilárd polgármesterként rögtön megszüntette! Ezenkívül 2016-ig a Magyar Államtól is támogatást kapott a kulturális feladatok ellátására! Ezt Németh Szilárd 2016 második félévétől letiltatta! A Munkásotthon lett az egyetlen művelődési intézmény Magyarországon, amely sehonnan nem kapott támogatást! Ezenkívül Németh Szilárd kierőszakolta a "Lex Munkásotthon"-t, amellyel az önkormányzat jutott az alapítói jogokhoz, holott a Munkásotthon sohasem volt a Csepel tulajdona! Az még hagyján, hogy a kétszer megválasztott polgármester, Borbély Lénárd és a képviselőtestület dönthessen a Munkásotthon sorsáról, de mi köze ehhez Németh Szilárdnak! Őt a csepeli lakosság NEM VÁLASZTOTTA MEG SEMMINEK! "A kerület legfontosabb kulturális központját irányító alapítvány kuratórium tagjait eredetileg a csepeli önkormányzat testülete nevezte ki. Most helyreállt a rend." EZ SZÍNTISZTA HAZUGSÁG, akárki írta is ezt a posztot! A kuratóriumot az alapítványt létrehozó vállalatok képviselői nevezték ki, amely azóta függetlenül működött! Az esetlegesen kieső/lemondó tag helyére a kuratóriumi tagok választottak újat! Ennek most vége! Vége a Munkásotthon függetlenségének!
Ez lecke mindenkinek! A Fidesznek is! Ne legyen semmi kétségük, váltás esetén is a Magyar Állam, illetve az aktuális csepeli önkormányzat ugyanígy fogja felállítani a neki nem tetsző kurátorokat!
süti beállítások módosítása