CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kétmillió munkavállalót rövidít meg a kormány a cafeteria kivéreztetésével

2018. augusztus 11. 01:42 - csú

zsebtolvaj_1.jpgÉvente 80-90 ezer forintot vesz ki a kormány mintegy 2 millió munkavállaló zsebéből azzal, hogy jövőre megszünteti a cafeteria legnépszerűbb elemeinek adókedvezményét. Ezzel végleg elbukik a béren kívüli juttatási rendszer, amely jó ideje szúrta a miniszterelnök szemét.

A szakszervezetek tiltakozása és a munkáltatók értetlenkedése ellenére  úgy döntött az Országgyűlés, hogy megvonja a béren kívüli juttatási rendszer legnépszerűbb elemeire – iskolakezdési támogatásra, hidegélelem-vásárlási lehetőségre, öngondoskodásra ösztönző nyugdíj-, és egészségbiztosításra, lakhatási támogatásra, helyi közlekedési hozzájárulásra, lakáshitel-törlesztéshez való kiegészítésre – vonatkozó adókedvezményt.

Ezzel valóra vált az évek óta érezhető szándék: a cafeteriarendszer kivéreztetése, amelyre nincs elfogadható indok, hiszen

még az MNB számítása szerint sem lesz érezhető pozitív hatása a költségvetésre a cafeteriaelemek megadóztatásának. A kormányzati propaganda szerint a törvénymódosítás mindössze egyszerűsítés, a megszűnő kedvezményeket a cégek fizetésemeléssel kompenzálhatják.

Erre azonban a szakemberek szerint kevés az esély. Az érdekvédők egyöntetű véleménye szerint a vendéglátás és a szállás kedvezményeit nyújtó SZÉP-kártya talpon maradására egyértelműen az a magyarázat, hogy a kormányfő családi és baráti köre is egyre nagyobb falatokat hasít ki a hazai idegenforgalomból.

A szakszervezeti konföderációk, ágazati szakszervezetek őszre országos tiltakozó akciókról tárgyalnak, hogy rábírják a kormányt a cafeteriaszabályozás módosítására.

Forrás: nyomtassteis.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6914158813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása