CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Feledésre ítélt Csepeli tények, átírt valóság, folyamatos ködösítés

2019. április 11. 05:43 - csú

titok_zippzar_a_szajon_777_1.PNGA csepeli fideszes papagájkommandótól az egyik korábbi képviselő-testületi ülésről szóló tudósítás többet érdemelt volna. Nemcsak azért, mert a napirendek között egyoldalúan válogatva, nem egyszer erősen csúsztatva írtak a történtekről, hanem azért is, mert kimaradt néhány fontos téma: a csepeli építési szabályzatról szóló rendelet módosításának kezdeményezése, a vagyonrendelet módosítása, a Csepeli Hírmondó terjesztésének a Csepeli Városgazda Zrt.- nek való átadása, a nem Magyarországon működő civil szervezetek, fideszes  célok mentén történő támogatása stb.

Az sem érdektelen, hogy a költségvetésről írva, mellékesen megemlítik, hogy annak része az „ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetés”, holott ez nem volt testületi téma, nincs benne a rendeletben sem. Nem tárgyalta  a testület a bölcsődei létszám növelését, a társasházi kamarák ügyét, de a rendőrök

nagyobb utcai jelenlétének önkormányzati támogatását sem.

Az sem található a cikkben, hogy az ellenzék kezdeményezte: ne együtt szavazzanak a költségvetési rendeletről, meg az önkényesen vele összevont, egyébként ellenzéki támogatást is élvező kérdésekről, pl. a Görgei iskola bontásáról, a fejlesztések, felújítások kérdéséről, a csepeli óvónői pótlék bevezetéséről.

A tudósítás azt sem említi meg, hogy nem az ellenzék feladata a hatalmon lévők gazdaságpolitikai célkitűzéseit tartalmazó költségvetés támogatása, illetve, hogy a Fidesz csepeli képviselői sem szavazták meg soha a szocialisták által beterjesztett költségvetési rendeletet. Ami pedig a volt Görgei iskolát illeti: kilenc év alatt jutottak el a bontásig, a Németh Szilárd által felajánlott 1 forint helyett végül több tízmilliót fizettek a romért, s valószínűleg ugyan annyit kell fizetni a bontásért is. Ezt azért nem kellene elhallgatni.

A testületi ülés kapcsán több írás jelent meg blogunkon, ezek közül az alábbiakat javasoljuk olvasóink figyelmébe:

https://csepeliek.blog.hu/2019/03/07/bontas_kozben_politikai_rohamot_inditott_a_fideszes_varosvezetes_a_szocialista_kepviselo_ellen     

https://csepeliek.blog.hu/2019/03/06/borbely_lenard_csutortokot_mondott_leszerepelt_a_csutortoki_kt-ulesen   

https://csepeliek.blog.hu/2019/03/09/nemcsak_torvenytelen_hanem_aljas_is_gondolatok_egy_csepeli_kt-ulesrol

  1. A.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4014708172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása