CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki tud róla? Hova lett a csepeli SZTK eddigi főigazgatója?

2019. szeptember 29. 05:55 - csú

nemeth_szilard_juhasz_gyorgy_foigazgato_es_borbely_lenard_2.PNGA felújítottnak nevezett csepeli tüdőgondozó átadásánál látszólag még szent volt a béke és felhőtlen az öröm Németh Szilárd, dr. Juhász György és Borbély Lénárd között, bár a polgármester arcvonásai mintha már itt sem ígértek volna túl sok jót...

Végkiárusításról, drága búcsúról szólnak azok az eddigi tudósítások, amelyek a csepeli képviselő-testület utolsó üléséről, a fideszes kerületvezetők hattyúdaláról számolnak be. Tegnap végre a papagájkommandó hivatalos szócsöve, a csepel.hu is előállt a saját verziójával. Ebben a változatban sok mindenről beszélnek, de arról a lényeges, sokakat érdeklő személycseréről, amely a csepeli SZTK, az Áruház téri szakrendelő főigazgatói tisztségét, dr. Juhász György távozását érinti, egy szót sem szólnak. Ezt a hiányt pótoljuk az alábbi cikkel, amely megmutatja azt is, hogy milyen formát ölthet a Fidesz hálája, ha a mór megtette kötelességét... 

Horváth Gyula az önkormányzat ellenzéki, DK-s képviselője a következőket írja a saját Facebook oldalán Jellemhibások című publicisztikájában:

A csepeli fideszesek már 2014-ben kialakították azt a gyakorlatot, hogy az utolsó Képviselő-testületi ülésen a következő öt évre bebetonozzák azokat az embereket, akik legjobb kiszolgálói voltak a politikájuknak.

Ez a gyakorlat lehet, hogy törvénytelen, de az biztos, hogy  erkölcstelen. Az a célja, hogy megkösse az egy hónap múlva hivatalba lépő új vezetés kezét. Nem csak a kezét, hanem

városvezetési gyakorlatát is. Feltételezhetően azért, mert a kinevezettek többsége nem a szakmai felkészültsége, alapján, sokkal inkább politikai elhivatottsága (Fidesz-hűsége) okán kapott kinevezést. Így próbálja a Fidesz egy esetleges választási vereség után is a gyakorlati hatalmat a kezében tartani.

A Fidesz-hűség prioritását bizonyíthatja az is, hogy a legnagyobb, - többmilliárdos - forrásból gazdálkodó, és több száz embert foglalkoztató cég vezetőjének „nem találtak” diplomával rendelkező szakembert, hanem egy középiskolai végzettséggel rendelkezőt állítottak oda. (Ezt a színvonalat bizonyítja a polgármester által középiskolás fokon kiírt prémium feladata is. A vezérigazgató számára ötmilliós prémiumának feltételeként az elmúlt évben utcai székek beszerzését, szemetes kukák kihelyezését, és hasonló „minőségű” munka elvégzését követelte meg.) A testületi ülésen arra a képviselői kérdésre, hogy milyen szakirányú ez a középiskolai végzettség a polgármester személyiségi jogokra való hivatkozással nem adott választ. Szerintem ez a polgármester részéről jogtiprás.

A testületi ülés meglepetése azonban mégis az volt, hogy a csepeli járó beteg ellátó intézet főigazgatói kinevezését nem dr. Juhász Györgynek adták. Arról, hogy Juhász doktor hogyan vezette a rendelőt számtalanszor írtam. Azt azonban mindig meg kellett állapítani, hogy a főigazgató volt az az ember, aki a legnagyobb mértékben és a legodaadóbban, szinte feltétel nélkül kiszolgálta a fideszes vezéreket. Korát és tapasztalatát alávetette mentorai kívánalmainak. Az orvoslás feltételei helyett a fő hangsúlyt a fideszes ideológia intézeti megjelenítésére tette.

Már a rendelő intézetbe való belépésnél találkozik az ember oda nem való, a hatalmon lévők eszmeiségét, és igaztalanságát tükröző relikviákkal. Ilyenekre szívesen fordította a főigazgató a közpénzt akkor, amikor a szakrendelések száma - pénzhiány miatt - drasztikusan csökkent. Szűréseket szüntettek meg, a várakozási lista hónapokra esetenként több mint fél évre sorolja a rászorultat, a rendelő parkolóját lezáratta, oda csak a fideszesek, és az ő barátaik mehetnek be. Őrrel biztosítja a „rendet”, terjesztette a fideszesek pártlapjaiként szolgáló kiadványokat. De például a törött lábú betegeket rokonaiknak kell ölben az orvoshoz cipelniük, mert ők nem mehetnek be a parkolóba. A tüdőgondozóban nincsen röntgengép, de az intézet folyosóin egymást érik a falra kihelyezett televíziók, amelyek az M1 adásait sulykolják a várakozással egyébként napokat is eltöltő betegeknek.

Véleményem szerint Juhász doktor a csepeliekkel szemben mindent elkövetett. A Fidesszel szemben azonban minden elvárást teljesített; sőt, bőségesen túlteljesített. Most úgy látszik, hogy mégis belerúgtak, mégis megalázták őt mentorai. Hiába pályázott kivágták mint egy használt eszközt!

Ilyen a fideszesek hálája! Ilyen a fideszesek jelleme! 2014-ben a választás után rúgtak ki hat,  hozzájuk teljesen lojális vezetőt, most már a választás előtt megszabadulnak attól, aki teljes egyéniségével, biztosította őket odaadásáról és feltétlen hűségéről. Meggyőződésem, hogy az is törvénytelen volt, és ez is törvénytelen. De ez az, ami a Fidesz uralkodásában a folyamatosságot adja.

Forrás: Horváth Gyula facebook oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7015181058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.09.29. 23:00:15

Szerkesztő urak, szíveskedjenek megnézni a postaládájukat!
süti beállítások módosítása