CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula valódi tudósítása a csepeli kamu-képviselő-testületi ülésről

2020. március 03. 05:55 - csú

abel-borbely_mem_pisztollyal_testor-vagott.pngA Fidesz önkormányzati képviselői Csepelen továbbra is a vezetői diktátumok alapján, gépiesen szavaznak. Megtehetik és meg is teszik, mert nekik (is) kifizetődik...

Csepelen csütörtökön képviselő-testületi ülésre hívták az érintetteket. Nem sokat változott a megszokott fideszes rendszer. Most is voltak napirendek, amelyeket az ülés előtt néhány órával tettek fel az önkormányzati honlapra, és voltak ködösítések, félrevezető manőverek, igaztalan állítások kommunistázással megspékelt elvtársazással.

A költségvetést „elbújtatták” egy saláta napirendbe, amelyben pedagógusok támogatása, az egészségügyisek létszámkeretének emelése, és az önkormányzat fizetési kötelezettségeinek elfogadása volt a fő téma.

A polgármester jelezte „félelmét”, hogy hosszú ülés elé néz. Érzése szerint ez be is igazolódott, mert a kéttucat napirend, benne a költségvetéssel három órán át tartott! Csak csendesen jelezem, hogy a rendszerváltástól 2010-ig elő nem fordulhatott, hogy költségvetést ilyen rövid tárgyalási idő alatt fogadott volna el a testület. Most azonban más világot élünk! Hol vannak már az egész napos testületi ülések? Hol vannak az érvek, stratégiák ütköztetései, a politikai oldalak egymás meggyőzésére tett kísérletei? Hol van a képviselői szolidaritás, az őszinte szó, és az emberi bizalom?

A fideszes hév elhamvasztotta! Ábel Attila, a polgármester – „sajtóért felelős” - alpolgármestere például azt volt képes a testület képébe vágni, hogy a Csepeli Hírmondó azért demokratikus, mert

ott az ellenzéki képviselők sokkal többet vannak emlegetve, mint a fideszesek. Azt már nem mondta, hogy alaptalan és igaztalan gyalázással és lejáratással, amit már elmarasztaló bírósági ítélet is alátámasztott!

A Fidesz továbbra is a vezetői diktátum alapján, központi irányításra, gépiesen szavaz. Megteheti, mert ugyan a nép az októberi választáson mást szeretett volna Csepelen, de egyesek (kettesek) úgy vélték, hogy „jó, a népfelség az elvekben, de jobb a biztos lé, meg a kocsi kulcs a zsebekbe”, és szolgaian beálltak a Fidesz szekerének tologatásába! Így az ellenzék esélytelenné vált bármilyen kezdeményezés keresztül vitelében. Most is az egyik érintett megjátszotta a bazári majmot: napirend előtt felvetett egy ügyrendi problémát, miközben éppen az ő szavazata tette lehetővé a Fidesznek, hogy azt az SZMSZ-t (működési szabályt) fogadja el, amelyik megfosztja a képviselőket bármilyen érdekérvényesítéstől.

A költségvetésnek nincsen elvekre épülő gerince, és nincsen kerületfejlesztési stratégiája, nincs problémakezelő jellege! (Tegyük hozzá elismerően, hogy egyelőre nincs kétmilliárd un. „elkönyvelése” sem!) Egy célja van csupán ennek a költségvetésnek: a fideszesek - most 44 millió forintért új autókkal, és üzemanyaggal ellátott vezérek (polgármester alpolik, jegyzők) - hatalomban tartása.

Újabb játszóterek, újabb szobrok, újabb pénzek külföldre! És várják – mint a mannát - a kormányzati pluszforrásokat. Ez összességében a tervben szereplőnek akár több mint a duplája is lehet, és a valós irány lehetőségét fogja felvázolni. Ezekkel a túlárazott tervezésekkel, csókos környezetben tudnak „jót tenni”, hálát kifejezni! A kerület közlekedési káoszának megoldását segítő elképzelések, a gyári övezetek,a szegénység, a lakókörnyezetek, az RSD és azok anyagi forrásai egy fillérrel sem szerepelnek a tervekben.

A polgármester azon siránkozott, hogy az ellenzék nem akarja elfogadni, támogatni az ő elképzelését! Pontosan tudta, de nem mondta,  hogy a költségvetés (jobb helyeken) egy párt elvi értékeinek pénzügyi megjelenését tükrözi. Mivel a tervek elkészítését megelőzően sem a lakosság, sem a képviselők között megbeszélést ez ügyben (persze másban sem) nem rendeztek, több mint „pofátlanság” ilyent felvetni. Arról nem is beszélve, hogy Borbély Lénárd egy nappal korábban szavazott ellene a fővárosi költségvetésnek, és ellenzéki korában a fideszesek - köztük a jelenlegi polgármester -  sosem szavazták meg a helyi terveket, annak ellenére, hogy azok előkészítésére ők mindig meghívást kaptak.

HORVÁTH GYULA

Forrás: az ellenzéki, DK-s csepeli önkormányzati képviselő Facebook oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1515500226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.03.03. 23:49:12

Vajon a közönség meg fogja tapsolni Borbély Lénárd köszöntőjét a Munkásotthon felavatásának 100. évfordulójára rendezett gálaesten? Megköszönjük neki, hogy a 2010 óta tartó támogatáselvonás után adott 5 millió forintot a Munkásotthonnak a mi adónkból? Ő ennél többe van nekünk havonta a három alpolgármesterével!
süti beállítások módosítása