CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hazugságot és mindent bele, csak azt ne, ami a csepelieket érdekelheti!?

2020. július 18. 05:43 - csú

szemeteskosar_ujsag_a_szemetbe_csepeli_hirmondo-777_2.pngEgy  CSH-olvasó  véleménye a csepeli fideszes papagájkommandó 35 ezer példányban terjesztett termékéről

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH)  július  15-én megjelent 14. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Két oldal önkormányzat, de csak ami a vezetés igénye, elvárása, három oldal a kitüntetett személyekről, ismét kettő a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetőjének, amelyből megtudtuk, hogy a pedagógus a szegregáció támogatója(!), majd a megszokott színes kavalkád. Mindent bele, csak azt ne, ami esetleg érdekelheti az embereket. 

Igaz, írtuk legutóbb, a Nemzeti Együttműködés Rendszere, a NER ezt várja el a médiától. A csepeli önkormányzati vezetés és az általa irányított Csepeli Hírmondó szerkesztősége nem tud és nem akar kilógni a sorból. 

Véleményünk a cikkekről:

1) Ülésezett a képviselő-testület

    Ezt kéri a kerület Karácsony Gergelytől

    Folytatódik a földes utak aszfaltozása

A képviselő-testületi ülésről szóló tájékoztatás nem teljes körű, a részletek az alábbi linkre kattintva megtekinthetők:

https://www.youtube.com/watch?v=8kxhYeuYW1U&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2FwuXwzsDFMvPugeoLC7atwwDWSNjpRRP_ad28lZQX-HnevpXjqM_pIts 

Nem teljes körű a tájékoztatás, hiszen az ülésen 46 napirendet tárgyaltak meg, Lass Gábor írása meg csak 5-ről ad szűkszavú tájékoztatást. Olyan napirendekről nincs egy szó sem a lapban, mint

például: 8,7 milliárdos maradvány felhasználása, az egyszemélyes gazdasági társaságok beszámolói (12 napirend), milliós prémiumosztás a vezetőiknek, stb. Arról sem írt az újságíró, hogy az ellenzéki napirendi javaslatokat megtárgyalni sem engedte a fideszes többség. Miért?

A nagyobb baj, hogy a kétoldalas, képekkel színesített cikkben van csúsztatás és hazugság is. Erős csúsztatás, hogy „Az idei lomtalanítást az MSZP, a DK és a Momentum politikusai nem támogatták”, hiszen erről nem volt külön szavazás, a testület egyben döntött a 6 határozati javaslatról, illetve a három párt képviselő-testületi tagjainak száma 6 fő, míg az egész javaslat elfogadásától 7-en tartózkodtak. A hazugság a földes utak aszfaltozásáról szóló rövid hírben érhető tetten. Állítólag Borbély úr a közösségi oldalán az alábbiakat „osztotta meg”:
„Kérésem nyomán, Magyarország Kormánya 735,5 millió Ft központi támogatást ítélt meg kerületünknek a földes utak aszfaltozására! Minderre azután került sor, hogy a kerület polgármestereként a csepeliek érdekében a Kormányhoz fordultam segítségért Karácsony Gergely egyoldalú és igazságtalan döntésével szemben.”                

Ezzel szemben a polgármester, a fentiekben jelzett videofelvétel tanúsága szerint az ülésen azt mondta, „...képviselő-testületi döntés született arról, hogy indulunk pályázaton….döntöttünk róla...” Ezek szerint nem igaz, hogy „Kérésem nyomán”, mert testületi döntés volt róla. Mikor? ‑ kérdezhetik, s kérdezem én is. Idén erről nem volt testületi döntés, tehát csak korábban dönthetett a testület, akkor, amikor még szó sem volt a kerületi útfelújítási pénzek elvonásáról. Az már csak hab a tortán, hogy ilyen tartalmú szöveg megosztásának nincs nyoma a polgármester közösségi oldalán. 

Ami a főpolgármesteri döntést illeti, magunk sem tartottuk és tartjuk jó döntésnek. Mégis van jelentősége annak, hogy megemlítsük az előző lapszámmal kapcsolatban már leírtakat. https://csepeliek.blog.hu/2020/07/03/nyomtatott_nyari_vegyes_salata_polgarmesteri_szosszal_csepeli_tajekoztatasnak_alcazva_kozpenzbol#more15979502   Ebben jeleztük, hogy azt sem kellene elfelejteni, hogy Csepel a 2018-as 10 milliárdos Budapest Útépítési Programban 1,5 milliárdos támogatást nyert el, s a kormánytól 2016-ban kapott egyedi kormánydöntéssel 800 millióval növekedett ez az összeg, míg idén közel egy milliárdot kapott a kormánytól parkfelújításra. (Tejút park, Rákóczi Kert) Ráadásul a bankban, az idei költségvetés szerint még ~ 6 milliárdot államkötvényben fialtat az önkormányzat. 

https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2020/07.09/104._sz._et._2020._evi_koltsegvet.rend.pdf 

Olvasóink figyelmébe ajánljuk még az alábbi linken elérhető, témával foglalkozó írást:

https://csepeliek.blog.hu/2020/07/15/a_kepmutato_keruletvezetok_miatt_nincs_esely_az_egyuttmukodesere 

2) Csepel Napja, új díszpolgárok

Nem szoktuk véleményezni a képviselő-testület kitüntetési gyakorlatát. Most sem tesszük, csak a Tarlós Istvánnal kapcsolatos íráshoz van egy megjegyzésünk: a gerincút és a szennyvízcsatorna hálózat ügyében még Tarlós 2010-es győzelme előtt, a Demszky Gábor vezette Fővárosi Önkormányzat közgyűlése hozott döntést.  

3) Mélyszegénység?

„Azt mondják, hogy azok szemetelnek, akik »mélyszegénységben» élnek”. Bár egyre nő a mélyszegénységben élők száma Magyarországon, egyes kimutatások szerint 125 ezer   gyermek el mélyszegénységben, nem hiszük, hogy igaz a névtelen szerző mondata. A hazai és nemzetközi adatok szerint ugyanis az egyre növekvő szeméthegyekben folyamatosan gyarapszik az élelmiszerek aránya, ami nem elsősorban az élelemhiánnyal küszködő emberek „bűne” Egyébként meg jó lett volna, ha az ismeretlen szerző megkérdezi a két alpolgármestert (Ábel és Pákozdi urakat), hogy hány mélyszegénységben élő család van a kerületben, mit tesz a kerület vezetése számuk csökkentése, helyzetük javítása érdekében. 

4) Kerületi óvodák a karantén után

„..2020. szeptember 1-jétől a nem integrálható gyermekek óvodai ellátását a Hétszínvirág Tagóvodában biztosítják, az iskolás korú gyermekek csoportja pedig a Vénusz Óvodában működik majd.” Több mint érdekesség, inkább elképesztő, hogy a csepeli intézményi óvodavezető/pedagógus kiáll a szegregáció mellett. Sajnálatos és akkor is felháborító, ha tudjuk, hogy Magyarországon, szemben a fejlett országok gyakorlatával, egyre erősödik  a gyermekek, tanulók elkülönítésének igénye. Még sajnálatosabb, hogy ennek feltételeit az önkormányzat vezetése teremtette meg a két óvoda biztosításával.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4216010146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása