CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Akadályverseny lesz Csepelen a szokásos lomtalanítás helyett?

2020. augusztus 08. 05:16 - csú

lomtalanitas_2020-hoz_1.PNGNagy ötlet?! Elhasználódott, lecserélésre érett bútorokat miként lehet személyautóval egy-egy kijelölt helyre fuvarozni? Szeptemberig csak kitalálnak valami normális megoldást is... 

Kovács Dávid Attila, a csepeli önkormányzat független képviselője nem adja fel egykönnyen, amit elkezdett. Már korábban is beszámoltunk arról, hogy milyen ütközeteket vív a csepeli városvezetőkkel és a Fővárosi Közterület-fenntartó zrt illetékeseivel, hogy a lomtalanításról korrekt, használható információkat osszon meg a kerület lakóival.

Bár mint helyi politikus, most szembesül igazán a városvezetők és más illetékesek fáradhatatlan, profi  mellébeszélésével, K. D. A. már ért el eredményeket, és folytatja. Ő maga az újabb fejleményekről így számolt be a közösségi oldalán: 

"A lomtalanítás tervezett időpontja Csepelen szeptember 22-30. és egyetlen (!) kijelölt gyűjtőpont lesz csak - legalább is ez áll az FKF Zrt. részemre ma megküldött válaszlevelében.

A Társaság tájékoztatása értelmében regisztrálni kell majd és mennyiségi korlát is lesz. A részletekről továbbra is egyeztetnek Csepel vezetésével és

postaládába eljuttatott értesítőn fogják tájékoztatni az itt lakókat a végleges információkról.

Ahogy egy múlt heti bejegyzésemben írtam (facebook.com/kovacsdavi…/…/a.117946842882941/297866224891001) ez kétségtelenül jobb megoldás, mint a korábbi, miszerint két másik kerületbe kellett volna elvinnie a csepelieknek a lomot. Nekem azonban továbbra is erős kétségeim vannak afelől, hogy miként fogják majd tudni a kerületiek a kijelölt egyetlen gyűjtőpontra elvinni mondjuk a régi konyhabútort, a kidobásra ítélt íróasztalt vagy a megunt fürdőszobai kádat. Szerintem ez sokaknak - autó és segítség hiányában - lehetetlen lesz, így számukra tulajdonképpen olyan, mintha elmaradna idén a lomtalanítás.

Mindezt az FKF-nek is megírtam egy válaszlevélben aziránt érdeklődve, hogy azok, akik nem tudják mozgatni a lomokat milyen segítségre számíthatnak majd a cégtől, hisz korábban a Városgazda jelezte, hogy ők nem tudnak segíteni, mivel minden kapacitásuk le van kötve. Amint választ kapok, azonnal közzéteszem.

Forrás Kovács Dávid Attila Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6516118130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása