CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Felvirágzás vagy pusztulás jön? Ingoványos területen a Csepel SC

2020. december 10. 00:02 - csú

csepel_sc_vizben_3.jpgNagyon kevés dolog van, amivel Németh Szilárddal Csepelen egyetértenek! Azzal mindenképpen, hogy ami a Csepel Sport Clubban tíz éve folyik, az tarthatatlan! A Csepelért felelősséget érzők bizonyára ezért jutottak oda, hogy a helyzet megváltoztatására irányuló kezdeményezéseket hajlamosak kedvező jelként kezelni. – Így kezdődik Horváth Gyula elemző írása a saját közösségi oldalán. A Csepel SC múltjával és jövőjével foglalkozó írás így folytatódik:

„A csepeli sportolás lehetőségét a dolgozók kezdeményezésére, a gyáros támogatásával hozták létre 1912-ben. Nem a semmiből, mert már korábban is működtek itt önszerveződő sportolói kezdeményezések. Ezek alapjául szolgáltak, egy a lehetőségeket összefogó célszerű, és szakszerű tevékenységnek. A múlt században a világban fellendülő sport-mozgalomban a Csepel SC mindig is a hazai tömeg-, és versenysport kiemelkedő egyesülete volt. Az előbbi tényeket nem csak világ, és olimpiai bajnokai, hanem az itt művelt a sportágak sokasága, és tömegessége alapozta meg.

A „Csepel” azért lett a sportszerető közönség körében ismert, mert voltak olyan sportágai, versenyzői, és edzői és vezetői voltak, akik határainkon belül, és kívül, meghatározó, vezető szerepet játszottak. A legsikeresebbek: a nehéz atlétika, az öttusa, az evezős, a motor, és kerékpár sportágak. És, természetesen a labdajátékok, a focit is ideértve. Csak hát, mint néhai Vágó Pista (kalapácsvető) barátom mondta: „ezek nem is annyira a sporthoz, mint a szórakoztató iparhoz állnak közel.”

A Csepel SC. tehát attól lett a csepelieké, hogy ők, ismerőseik, gyerekeik, munkatársaik  tevékenykedtek ott, és nem azért, mert ezt a politikai, vagy a gazdasági vezetés elrendelte volna. És ez olyan alapigazság, ami azóta sem változott. Tehát, Németh Szilárd diadalittas minapi videója, - amiben ex katedra kijelenti, hogy ezután a Csepel SC ismét a csepelieké - ebben a formában semmilyen alappal nem rendelkezik. Mivel az ő nevével fémjelzett (az ő lakására egykor bejegyzett) egy szervezet, az még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a csepeli népé, hanem azt jelenti, hogy a

Németh Szilárd féle alapítványé! A csepel.info-n történt dicsőséghirdetésben ostoba módon három 2010 körül készült Németh (2-es) videókat is mellékeltek. Bizonyítva, hogy miképpen változik az évek elteltével Németh véleménye, és értékítélete. Ezeken a felvételeken jól látható, hogy NSZ mindenkit leszólt, megbélyegzett, kigúnyolt azok közül, akik most hozzásegítették a sikerhez.

Persze a reálisan gondolkodó Csepeliek úgy hiszik, hogy az a fontos, ha a mi ügyeink előre haladnak. Ha, Németh Szilárd a Béke téri 9,5 hektáron megszűnteti a szegénységet, új épületeket, pályákat, uszodákat, csarnokokat, öltözőket építtet, az dicséretes dolog lesz!

 A felelősen gondolkodók azt is tudják, hogy a létesítményeket nem csak létrehozni, hanem fenntartani, finanszírozni is kell. Az első videóban méltatlanul szidott Kiss Imre – többek közt - azért volt a Csepel SC legeredményesebb, és legjobb elnöke, mert tudta, hogy egy sportegyesületnek nem csak tehetséges sportolókra, edzőkre, létesítményekre, hanem stabil anyagi, bevételi háttérre is szüksége van az eredményességhez.  Ennek megteremtéséért építtetett fitnesz stúdiót, éttermet, és ezért adta oda a szovjet temetői területét benzinkút létesítésére. És ezért akart az élsport számára előnyös hosszú távú finanszírozási szerződést kötni a helyi önkormányzattal.

A mostani tulajdonosi konstrukcióban (számtalan egyéb mellett) erre sem látni megoldásokat. Ki nem mondottan, de kézenfekvőnek látszik, hogy a kerületi önkormányzatra akarja majd a fenntartói feladatokat testálni. Ez nagyon ingoványos talaj, olyan konstrukció, ami már Szombathelyen is kudarcot vallott! Csepelen jelenleg a (fideszesekre + árulókra épülő) testületi többségre rá lehet erőltetni ilyen döntéseket. Ezt, az éves 45 milliárd körüli költségvetés el is bírja. De amikor itt is, a máshol alkalmazott finanszírozást, azaz évi 16-18 milliárd forintot folyósít a költségvetés, akkor a kötelező feladatokat is csak nagyon nehezen lehet majd fenntartani. ( Az iparűzési adók elvonása, és más terhek rákényszerítése után meg az életben maradása lesz a tét.)  Ez a valós háttér, ami 2022- után fogja csak a foga fehérjét kimutatni. De az már Németh Szilárdot nem érdekli.”

HORVÁTH GYULA

Forrás: Facebook

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3216310724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.12.10. 21:55:30

Tartsa el Németh a megszerzett létesítményeket! Kíváncsi vagyok, Borbély mit szólna, ha a költségvetés egy részét erre kellene fordítani! Ahogy olvastam, még Németh fb-oldalán hozzászólók többsége sem örül a fejleménynek! A csepeliek a sportlétesítmények és szobrok helyett szilárd útburkolatot szeretnének az utcájukba! Szilárd ebből csak annyit ért, hogy a saját (Sügér) utcáját leburkoltatta!
süti beállítások módosítása