CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csatazaj, birkózás és nagy aljasság szenteste előtt – A fülkeforradalom felfalja koloncait? - Egy hét Csepelen

2020. december 20. 00:02 - csú

birkozas_ki_dobja_at_a_masikat_ki_fog_fejre_allni.jpgKi dobja át a másikat? Ki fog fejre állni?

A hét legfontosabb eseménye, a fideszes vezetők között elindult, a Csepeli Hírmondó és a csepel.hu hasábjain most nyilvánosságot is kapott, adok–kapok, egyelőre a csepeli sport feletti uralom megszerzéséért, végső soron a helyi hatalomért. Mint blogunk,  a Csepeli Hírmondó legújabb számát szemlézve, megírta Borbély Lénárd polgármester és Németh Szilárd volt polgármester között komoly vita bontakozott ki. https://csepeliek.blog.hu/2020/12/18/mi_van_a_borbely-nemeth_fideszes_politikai_belharc_bunyo_hattereben  

A két politikus közötti nézeteltéréseket először a 16-án megjelent Csepeli Hírmondó szellőztette meg, a cikkeket még aznap átvette a csepeli önkormányzat hivatalos honlapja, a csepel.hu, illetve az Ábel Attila alpolgármester által tulajdonolt és szerkesztett fideszes hírblog, a csepel.info is. A korábbi harcostársak közül mára Németh Szilárd komoly állami és pártpozíciók „birtokosa”, többek között a Fidesz alelnöke és Budapest 17. sz. választókerületének Orbán által kinevezett elnöke is. Ma, úgy tűnik az előny Némethnél van, hiszen nemcsak Borbély pártbeli főnöke, de a Csepel SC-nél „birtokon belülre” is került.

Borbély Lénárd ugyanis

meg sem közelítheti elődje párton belüli politikai súlyát szerepét, s Némethet Orbánhoz való vakbuzgó lojalitása, kormányzati pozíciója is esélyesebbé teszi ebben a párharcban. Azonban kétszer is vesztesként hagyta el az országgyűlési képviselői választásokon a helyi „birkózószőnyeget”, s emiatt csak listáról került be a parlamentbe. Csepeli népszerűtlensége, illetve a Csepel SC-vel, végső fokon a csepeli sporttal kapcsolatos korábbi ügyletei miatt, nem sok esélyt látunk arra, hogy a csepeliek többségét maga mellé tudja állítani. A választási sikerek ellenére felszínre tört párviadal elmúlt 10 éves regnálásukról is lerántja a leplet: mindkét szereplő „meztelen”, kiderült, hogy hatalmukat nem éppen Csepel felvirágoztatására használták, használják. Kettejük vetélkedésének viszont csak a 2022-es választások vethetnek véget, bár lehetségesnek tartjuk, hogy Németh több budapesti fideszes képviselőhöz hasonlóan nem is indul a két év múlva esedékes országgyűlési képviselő választásokon. . 

Az önkormányzat közpénzből fenntartott orgánumai, a Csepeli Hírmondó, a csepel.hu, illetve ez utóbbi hivatalos fb oldala is közzéteszi időnként a fideszes alpolgármester, Ábel Attila és baráti köre tulajdonában működtetett szélsőjobboldali igényeket is kiszolgáló csepel.info hírblogot – a szélsőségeket, a kemény magot is ki kell szolgálni jelszó jegyében. Nem csodálkoztunk tehát, hogy ezen a héten hétfőn késő este a csepel.hu fb oldala vett át, s emelt önkormányzati szintre egy, a csepel.info által december 15-én közreadott aljas, az ellenzéket személy szerint is pocskondiázó írást.

A demagóg förmedvény ismeretlen szerzőinek célja: mindenáron lejáratni, akár alpári eszközök, akár nyílt hazugságok árán azokat, akik az Alaptörvény kilencedik módosításával nem értettek egyet, akik szerint a család az család. A cikkből kiolvashatjuk szerzőinek igazi szándékát, a hatalom mindenáron való megtartására való törekvést. Azt, hogy számukra a 2022-es választás nem politikai küzdelem, hanem nyílt háború lesz, amelyben az ellenzék már ellenség, akit meg kell semmisíteni. Az, hogy a cikk megjelenhetett a csepel.hu fb oldalán, nem csak a két fórum közös vezetőjének, felelősének, Ábel Attila alpolgármesternek a bűne. Az igazi felelős Borbély Lénárd polgármester, aki mellett ezt megtehette. Ideje lenne elgondolkodnia Ábel Attila menesztésén. A kolonc nemcsak a kútgém végére akasztott nehezék, nemcsak a kutya nyakára akasztott fadarab, de teher az ember nyakán is. 

A heti Csepeli Hírmondó írta meg, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel a polgármester „csendben” átadta az egykori Csikó sétányi iskola helyén megépített parkot. Gratulálva a 401 millióból megépült, futókört, játszóteret és parkolót is tartalmazó, 16 ezer négyzetméteres parkhoz, néhány megjegyzésünk van csak. Az ország lakossága az elmúlt években a kormányzat minden törekvése ellenére fogy, ami igaz Csepelre is. A népesség.com adatai szerint 1990-ben Csepelen 90.197 fő lakott, míg 2019-ben csak 74.406 fő. A csökkenés közel aránya majdnem 18 százalékos, de a statisztikai előrejelzések további csökkenést jeleznek. A népességfogyási folyamat tehát a szakemberek szerint, kormányzati intézkedésekkel sem állítható meg és a helyzet Csepelen sem lesz jobb. Ugyanakkor öregszik is a lakosság Budapesten, rohamosan. https://hvg.hu/gazdasag/20200112_Budapesti_statisztikak csökken a fiatalok, pl. általános iskolákba járók száma. Ráadásul a csepeliek átlagéletkora jóval elmarad a budai kerületekben élők átlagéletkorától. Eközben a kerületi vezetés 10 év alatt százmilliókkal csökkentette a kerületi egészségügyi- és szociális ellátórendszer önkormányzati támogatását. Az utóbbi években sportparkok, több száz milliós sportpálya építésbe fogott, anyagilag is támogatta Németh Szilárd birkózócsarnokának Hollandi úton(!) való megépítését, sőt ez év augusztusában további 10 sportpark, illetve futókör megvalósításában állapodott meg az állami szervekkel, több mint 250 milliós beruházási összeggel. file:///C:/Users/Felhaszn%C3%A1l%C3%B3/Downloads/szem_adat_nelk_BMSK%20Zrt.%20-%20Egy%C3%BCttm%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9si%20Meg%C3%A1llapod%C3%A1s%20(3).pdf  Mindez nem állította/állítja meg a lakosságfogyást, a csepeliek jelentős részének fokozódó elszegényedését, a kerület lemaradását az erőteljesebben fejlődő belső és budai kerületektől. Célszerű lenne tehát újratervezni a kerület következő évtizedre vonatkozó stratégiai fejlesztési programját. Ebben a sportfejlesztések kiemelt kezelése helyett például nagyobb teret kell, hogy kapjon a kerületi egészségügyi és szociális ellátórendszer technikai, anyagi és személyi feltételeinek javítása, fejlesztése, a közlekedés és a sok helyen még meglévő fűtési rendszerek okozta környezetszennyezés megállítása.

Közvélemény kutatást végzett a héten a 21.kerulet.ittlakunk.hu c. hírportál. Kérdésük: egyetértesz azzal, hogy kiszorítsák a külföldi üzletláncokat az országból? A szombat 13.00 óráig szavazók (3.343 fő) 91 %-a nem értett egyet a Lázár János által, kormányzati tervként felvetett ötlettel, s mindössze 7 százalékuk támogatta az elképzelést. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9316350872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása