CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vigyázat, Csepel veszélyben! Most kellene a polgármesternek hangosan kiabálni, összefogni mindenkivel

2021. február 24. 00:02 - csú

borbely-nemeth-777_2.pngA Borbély Lénárd kontra Németh Szilárd vitában csak egy dolgot felejtett el BL polgármester, de azt nagyon. Azt, hogy nem Csepelen fognak dönteni a Csepel SC fejlesztése ügyében. Feledékenysége azért is elfogadhatatlan, mert fontos köztisztviselője, egyik kiszolgálója a NER-nek, a fideszes hatalmi gárdának, s illett volna előre látni, tisztában lenni saját hatalmuk természetével, a felette lévő hatalmasok gátlástalan hatalmi arroganciájával.

Németh nem is reagált a Borbély által állandóan szajkózott „nem oldja fel a változtatási tilalmat” tartalmú mondatokra, lekezelte az ügyet és a polgármestert. Ő ismerte/ismeri, alkalmazta/alkalmazza a hatalom egyik legfontosabb elvét: ha nem adják szép szóval, önként, elveszik erővel, pénzzel, ha kell, akkor törvénnyel. Ezt alkalmazta a 2012-es lex Munkásotthon törvénynél is, s most úgy tűnik, hogy újabb törvénymódosítással siet, többek között az ő segítségére is a kormány.

Tudniillik, megírta a Népszava, hogy „Újabb jogkört vonna el a településektől a kabinet”. Az önkormányzatiság felszámolásának további lépéseként folytatják az évek óta tartó központosítást, az önkormányzati jogosítványok csökkentését, most a településszerkezeti terv készítési jogának elvételével. https://nepszava.hu/3110705_ujabb-jogkort-vonna-el-az-onkormanyzatoktol-a-kabinet 

Amennyiben a 133 bátor ember, köztük Németh Szilárd, (akinek „alapítványa lett Csepel egyik legnagyobb ingatlantulajdonosa” https://24.hu/belfold/2020/12/07/nemeth-szilard-csepel-kimba/ ),

erre is rábólint, akkor

Borbély úr fent idézett szavai pusztába kiáltott szavak maradnak. A kiszivárgott tervek szerint a törvény elfogadásával a helyi településeknek már nem szólhatnak bele, hogy ki és mit akar építeni területükön. Németh pedig azt épít az ölébe hullott, több milliárdot érő vagyontelepen, amit akar. A Csepel SC, a csepeli sport fejlesztése ügyében nem számít Borbély, a képviselő-testület, az önkormányzat. Csak ő fog dönteni. Sőt. Még milliárdokat is kap majd hozzá.

Most kellene a polgármesternek hangosan kiabálni, összefogni mindenkivel, aki a tervezet elfogadása ellen akar tiltakozni, hogy no ezt azért már nem! Nincsenek illúzióim, eddig se állt ki igazán Csepelért, ezután sem fog a hatalommal szembe menni. Véleményem szerint Borbély pártkatona volt és az is marad. A törvény elfogadása után kiabálhat amit akar, a fejleszteni akaró csepeliek, vállalkozók egy darabig a Hollandi úti birkózóbirodalmat fogják felkeresni, nem a hivatali szobájában üldögélő, jogosítványai nagy részétől megfosztott, hiteltelen Borbélyt. Hogy meddig? Remélem már nem sokáig.

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2916436722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2021.02.24. 22:43:24

A honvédség nem csak a járványban segíthet! Jól jöhetnek a rezsim bukása után is, remek utászaink vannak!
süti beállítások módosítása