CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli gyerekekre hivatkozva hazudhatnak a fideszes kerületvezetők lakájai?

2021. június 09. 00:02 - csú

csepeli_napkozis_tabor_felulrol_-2021-05-16.jpgAz újabb focipálya már kész, a birkózó monstrum - kicsit távolabb - üzemel, de mikor lesz árnyékos játszóhely a csepeli gyerekeknek az épülő napközis táborban a kivágott fák helyén? Az igazság helyére ültetett hazugságok viszont már szárba szökkentek és nagy az árnyékuk...

Nyár elején nyit a napközis tábor – tudatta hivatalos fórumain a csepeli önkormányzat fideszes vezérkara. Örülünk a hírnek, reméljük a csepeli gyerekek közül sokan veszik majd igénybe a tábor szolgáltatásait. Az írás tartalma viszont már kevés örömre adott okot. A kötelező sablonos, évente legalább egyszer elmondott bevezető (a „baloldali önkormányzat” 2003-as és 2007-es döntéseinek indoklás nélküli „ismertetése” és az azóta eltűnt Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért civil szervezet megemlítése), után van néhány mondat, ami reagálást igényel:

„...akkor sem és most sem támogatja senki a Kis-Duna-part beépítését”. – írják a cikkben. Kérdezzük: hol volt a fenti civil szervezet és Borbély Lénárd polgármester, amikor Németh Szilárd alapítványa mégis megépíthette Hollandi útra a birkózóakadémiát?

> „A tábor újjáépítésére a város 460  millió forintot nyert el...”. Az alábbi linken olvasható dokumentum szerint 500 milliót(!) nyert Csepel: https://www.csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/9983-ujabb-ter-koz-projektek-fovarosi-tamogatassal-csepel-palyazott-es-500-millio-forintot-nyert      

Akkor most melyik az igaz? Vagy 40 milliós tévedés az semmiség?

> „...a csepeli önkormányzat jelentős önerővel

...” egészítette ki a pályázaton elnyert összeget, „ ...így valósulhatott meg a közel egymilliárd forintos beruházás.” Még 2016-ban 275 milliós önrészt hagyott jóvá a képviselő-testület. Ezzel szemben a jóváhagyott összegű önerő majdnem kétszeresét használták fel és jóval túllépték a az eredeti beruházási tervösszeget is!? Végül is miért ne? Pénz, mint a pelyva, s egyébként sem volt mire költeni. Mit szólt hozzá a képviselő-testület? Vagy még nem is tudják? Jogos tehát blogunk április 13-i, témával foglalkozó írásának címe: „Ki kaszálhat nagyobbat a csepeli napközis tábor építésén?”

> a cikk szerint a beruházás nyár elején, a telek megvásárlása után öt évvel, átadásra kerül. Állítólag ez nem is hossz idő, sőt a „Polgármester úr szerint minden kerületre jellemző, hogy ilyen ütemben haladnak ezek az ügyek...” 

https://csepeliek.blog.hu/2020/12/16/meg_jovore_sem_mehetnek_a_csepeli_gyerekek_a_hollandi_uti_napkozis_taborba    

Miközben a kerület lakossága 2011-hez képest több mint 1900 fővel csökkent, ami jelzi az általános iskolai korosztály csökkenését is. Nem lesz tehát könnyű a tábor teljes kihasználtságának elérése, az évenkénti működtetési, fenntartási költségek „kitermelése” sem. Különösen ennyi kormányzati elvonás után.

E.-S.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5316570398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lutria 2021.06.09. 23:10:22

Nem az a 40millás tévedés a durva hanem amit a másik oldalon írnak :
"A tábor újjáépítésére a város 460 millió forintot nyert el Tarlós István támogatásával a fővárosi önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatain, amely összeget a csepeli önkormányzat jelentős önerővel egészített ki, így valósulhatott meg a közel egymilliárd forintos beruházás."
Tehát amit a képen látunk az 1.000.000.000Ft,6 faház és 3-4 játszótéri játék,pár tucatnyi facsemete,térkövezés.
A műfüves focipályát és csatolmányait vajon beleszámították vagy az külön beruházás?
süti beállítások módosítása