CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mitől kell falra mászni Csepelen? (Egy hét 2021. augusztus 23-tól 29-ig)

2021. augusztus 29. 00:02 - csú

falra_maszas_ok_lufik_koszonet_faleamaszas.PNGAz elmúlt hét Csepelen is bővében volt az olyan eseményeknek, amelyekre sokan azt mondhatják, falra kell mászni tőlük: M0-ás őrület, közlekedési káosz,  áramszünet, rendelési szünet, fociháború, politikai mélyütések  a régi és a jelenlegi kerületvezető között….Most azonban másról van szó. A városvezetők hálája miatt kell falra mászni majd a Kossuth Lajos utca 88-nál azoknak, akik falra festik a hála luftballonos képét.  Valódi, pénzben is kifejezett megbecsülés helyett ugyanis drága falfestés lesz.

Csütörtökön közölte a csepel.hu, hogy „500 négyzetméteres falfestéssel mondanak köszönetet a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevőknek Csepelen.  https://csepel.hu/hireink/egyeb/item/13530-500-negyzetmeteres-falfestessel-mondanak-koszonetet-a-koronavirus-jarvany-elleni-vedekezesben-resztvevoknek-csepelen 

A falfestés a Kossuth Lajos utca 88. szám alatti társasház tűzfalán lesz majd látható.  A Nők Magyarországért Klub tagjának Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Borbély Lénárd polgármester által közzétett közlemény szerint „Ők azok, akik a pandémiás helyzet alatt szolidaritásból, emberségből és szolgálatból példát mutatva végezték és szükség esetén végzik alázatosan munkájukat, feladatukat” Elismerve a köszönet jogosságát, hozzátesszük: a járvány elleni védekezésben kiemelkedő helytállást tanúsító orvosok, ápolók, szakalkalmazottak, mentősök talán „konkrétabb” megbecsülést is megérdemeltek/megérdemelnének a csepeli önkormányzattól. Nem hisszük, hogy az érintettek éppen erre a jutalomra vártak/várnak. Blogunk idén is többször bírálta az önkormányzati költségvetés egészségügyre fordított összegeinek tudatos csökkentését. Legutóbb például a polgármester által elfogadott idei költségvetési terv kapcsán ezt írtuk:

A tavalyi előirányzottakhoz képest jelentős, 30 százalékos visszalépést tervez a polgármester a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat önkormányzati támogatásában. A közel 126 milliós elvonás felveti a kérdést, megértette-e Borbély Lénárd a COVID-19 okozta veszélyhelyzet egyik legfontosabb tanulságát, miszerint a jövőben jóval nagyobb összegeket kell fordítani az egészségügyi rendszer egészének fejlesztésére, önkormányzati szinten is. A példa azt mutatja, nem.”

Szóval, nem csak beszélni, falat festeni kell az egészségügyi dolgozók megbecsüléséről…

Már csak három mondat a csepel.hu-n idézett polgármesteri beszédhez, amelyben Borbély úr azt mondta, hogy „...együtt sikerült leküzdenünk a járványt.” Eddig több mint 30 ezer áldozat árán! Jelenleg már csak 15. helyen állunk Európában a teljesen beoltottak arányában. Ráadásul már itt van a járvány negyedik hulláma! 

………………..

Attól, hogy a csepel.hu vagy a Csepeli Hírmondó nem közölt semmi hírt a kerületben is elindult ellenzéki előválasztás hétfőtől megindult aláírásgyűjtési akciójáról, attól még az ország, illetve a kerület társadalmi, politikai közéletének fontos állomásáról van szó. Mint ismeretes 2022-ben országgyűlési képviselő választások lesznek, s az ellenzék erői (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP és a Párbeszéd közösségei) úgy határoztak, együtt indulnak, s a jelölteket előválasztáson választják ki. Augusztus 23-tól kezdődött a nyilvántartásba vett jelöltek (miniszterelnök- és képviselőjelöltek) aláírásgyűjtési akciója, s két hétig, szeptember 6-ig tart. Az ország 106 választókerületében13 jelölő szervezet 7 miniszterelnök-jelölt és 265 képviselő jelölt méretteti meg magát a helyi választók körében.  Miniszterelnök-jelöltek: Dobrev Klára, dr. (DK); Ecsenyi Áron (LA75); Fekete-Győr András (Momentum); Jakab Péter (Jobbik); Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP); Márky-Zay Péter (MMM); Pálinkás József, dr. (UVNP).

A 17-es számú, Csepel-Soroksár választókerületben induló képviselő jelöltek: Komjáthi Imre (MSZP); Szabó Szabolcs (Momentum) Az ajánlásgyűjtés befejezése után a miniszterelnököt és a képviselőket a szeptember 18-26 között megtartásra kerülő előválasztás első fordulójában választják ki, azonban a miniszterelnök-jelöltek esetében a végleges döntés két fordulóban történik. A másodikra október 4-10 között kerül sor. 

Blogunk figyelemmel kíséri az előválasztás egyes fordulóinak alakulását, s tájékoztatjuk olvasóinkat. 

……….

Csütörtökön rendeződött a Csepel FC felnőtt labdarúgói pályahasználatának ügye. Németh Szilárd milliárdokért vett alapítványa, 

(https://csepeliek.blog.hu/2021/01/28/otmilliardba_kerult_a_csepel_sc_alapitvany_tokkal_vonoval_stadionnal_vizitelepekkel), a Csepel SC Alapítvány nemrégiben kitiltotta a Csepel FC Kft által működtetett felnőtt férfi és női, valamint a Csepel FC Sportegyesület utánpótlás korú labdarúgóit a Béke téri sporttelepről. A Csepel FC fb oldalára feltett videófelvétel szerint csütörtökön viszont aláírásra került egy megállapodás a Csepel SC Alapítvány képviselője és a Csepel FC Kft között, amelynek értelmében a klub felnőtt férfi és női labdarúgó csapata változatlanul a sporttelepen marad. Hogy meddig, milyen feltételekkel, arról nem kaptunk tájékoztatást.

Mivel a Csepel FC Sportegyesület már korábban megállapodott az önkormányzattal a Borbély Lénárd által létrehozott Csepeli Utánpótlás Sportegyesület és az FC Sportegyesület összevonásáról, úgy látszik, minden rendben.

A látszat azonban most is csal. A polgármester és Németh Szilárd között kirobbant, egyre inkább elfajuló vita áldozata valószínűleg a csepeli sport lesz, amelyért 2010 óta folytat ádáz harcot a most egymással vitatkozó két fideszes pártkatona. Most az eddig egységes felnőtt férfi és női, illetve az utánpótlással foglalkozó sportágat működtető klubot szakították ketté, nem szakmai okok miatt, saját érdekeik mentén. Mi lesz a következő? 

Lásd még a témával foglalkozó írásunkat:

https://csepeliek.blog.hu/2021/08/21/a_csepeli_kaosz_a_csepeli_oromhirek_kozott_zavartalanul_folytatodik#more16665774 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5216673256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása