CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az eldurvult világ csepeli szelete

2021. október 06. 00:02 - csú

agresszio.jpgA kanyarodó sávban álló BMV ajtaja kicsapódott, és egy melegítőszereléses, kigyúrt, kopasz ugrott ki belőle. Indulatos gyorsasággal, fenyegető gesztikulálással, ordítozva, sietett az álló kamion felé. Megpróbálta az ajtaját kinyitni, és amikor ez nem sikerült felugorva ököllel megütötte a lehúzott ablak mögött értetlenül ránéző kamion vezetőjét.

Csepelen, a Nefelejcs utcai kereszteződésbe érve megálltam, mert pirosat mutatott a szemafor.

A II. Rákóczi Ferenc utca HÉV végállomás felöli oldalán, a Tejút felöli kanyarodó sávban egy BMV ált. Az egyenesen továbbhaladó sávban meg egy kamion. Azért álltak, mert a mi oldalunkról, hamarosan zöldre váltott a lámpa. Elindultam hát, hogy a városközpont felé mehessek. A lassú kanyarodás miatt, pár pillanatig láthattam egy durva közjátékot.

A kanyarodó sávban álló BMV ajtaja kicsapódott, és egy melegítőszereléses, kigyúrt, kopasz ugrott ki belőle. Indulatos gyorsasággal, fenyegető gesztikulálással, ordítozva, sietett az álló kamion felé. Megpróbálta az ajtaját kinyitni, és amikor ez nem sikerült felugorva ököllel megütötte a lehúzott ablak mögött értetlenül ránéző kamion vezetőjét.

Az előzményeket nem ismerem, ezért az okokat nem kívánom mérlegelni. Azt azonban több mint szomorúnak tartom, hogy hazánkban egyre gyakoribbá válik a vitás ügyek erővel,- ha tetszik tettlegességgel - való megoldása.  Vannak olyan emberek, akik úgy érzik, hogy egyedül a fizikai erő és az agresszivitás az, ami ebben az országban eredményre vezet. Az önbíráskodás, és a megfélemlítés , a fenyegetés, a

közutakon a „büntető fékezés” és a verés az ami dominanciájukat bebetonozhatja. Ezek az agresszorok törvény felettinek, tartják magukat és az értelmi szintjükön cselekedeteiket hatásosnak, és eredményesnek értékelhetik. A másik javainak, elrablás, a törvénytisztelők megsarcolása, megalázása, valamint az igazságszolgáltatás körülményessége az ő eredményességüket látszik alátámasztani: a leghatékonyabb eszköz az agresszív fizikai erő!

A szegény kamionos bizonyára megalázottan továbbhaladt és végezte a munkáját, a BMV sofőr meg visszaült és új áldozatra várva elégedetten nyugtázhatta: újra megleckéztettem egy prosztót!

Forrás: HORVÁTH GYULA közösségi oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2316677914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása