CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel egyik szégyenfoltjának már ötéves a története, de még mindig nem látszik a vége

2021. október 07. 00:02 - csú

erdosor_ut_45-47_csise.PNGAz Erdősor úti ingatlan állapota régóta szégyene az önkormányzatnak, kész dzsumbuj az egész, az arra járok egy része már szeméttelepnek használja. A polgármester és a csepeli fideszes média közben sikerekről áradozik...

Új fejleményt közölt a kerület egyik szégyenfoltjáról nem rég a Csepeli vagyok nevű közösségi oldalon Kovács Dávid Attila független önkormányzati képviselő.   Ő tette közzé, a polgármesteri hivatal jegyzői kabinetvezetőjével folytatott, Erdősor u.45-47. sz. alatti ingatlannal kapcsolatos levelezésének néhány mondatát:

„Korábban...arról volt szó, hogy az egykori CSISE épületében foglalkoztatási célú közösségi valamint oktató központot fognak kialakítani a Csillagtelep szociális célú rehabilitációja c. program keretében. Ám később közölték, hogy erre nincs szükség, újra sportcélú ingatlan lesz az Erdősor utca 45-47. sz. alatt és a koncepciótervek is elkészültek már. A projekt véghatárideje egyébként 2022 február vége, mint ahogyan a Csillagtelep szociális célú rehabilitációja programnak is, beleértve az érintett társasházak korszerűsítését is.”

Ötéves története van az ügynek. Még 2016-ban az önkormányzat

~ 1,7 milliárdot nyert el Csillagtelep szociális célú rehabilitációjára, ezen belül a konzorciumi partner, a Budapest Esély Nonprofit Kft. által tervezett Foglalkoztatási Célú Oktató és Közösségi Központ megvalósítására. A csepel.hu-n 2017. november 16-án közölt cikk szerint a Kft-n kívül további kilenc partnerrel kötött konzorciumi szerződést, mert ahogy írták, „Csillagtelep rehabilitációja nemcsak a lakóépületek, intézmények, közterületek megújításáról szól, hanem közösségi programok szervezéséről is.” 

A szociális célú rehabilitációs program eredeti „teljes támogatási időszaka”: 2017.12.15-2021.02.28, míg az oktatási központ 2018.04.01.-2020.09.30. között lett a pályázat kiírója szerint meghatározva. A pályázati sikerről az akkor még beszélő viszonyban lévő két fideszes vezető, Németh és Borbély, együtt tartottak sajtótájékoztatót. 

Az ott lakók azóta is várják a program befejezését. A teljes körű felújítás azonban még messze van a befejezéstől, könnyen lehet, hogy a most tervezett 2022. február végére sem készül el. Közben a közösségi programok ötlete már múlté, az oktató központi elképzelést kivették a célok közül, mert az önkormányzati vezetésnek a sport fontosabb az oktatásnál. Hogy erre mikor „bólintott” a testület? Nem tudni. Azt sem, hogy mit szólt mindehhez a legfőbb konzorciumi partner, amely az oktató központra ~ 62 mFt-os támogatást kapott volna. 

Április 1-én, öt évvel a pályázat elnyerése után, Morovik Attila alpolgármester bruttó 3,4 milliós tervezési szerződést írt alá, már a sportcélú ingatlanra, a 4 plusz Építész Stúdió Kft-vel, 2021. április 15-i(!) véghatáridővel. Kilenc munkanap alatt kellett elkészíteni a jóváhagyási tervet, de a tervezőknek a koncepció elkészítésére visszamenőleges, azaz március 31-i határidőt írtak elő. A szerződés aláírásakor már készen volt a koncepció?! Vajon mit kapott a cég, hogy érvényes szerződés nélkül elkezdte tervezést? 

Az ingatlan állapota szégyene az önkormányzatnak, kész dzsumbuj az egész, az arra járok egy része már szeméttelepnek használja. A polgármester és a csepeli fideszes média közben sikerekről áradozik.

A témával kapcsolatos korábbi írásaink az alábbi linkeken olvashatók:

https://csepeliek.blog.hu/2021/03/10/ebek_harmincadjan_csepelen_egy_ertekes_onkormanyzati_ingatlanegyuttes 

https://csepeliek.blog.hu/2021/07/21/szagos_lett_az_ugy_kozossegi_sportkozpont_az_erdosor_uton

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9716681194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása