CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megkapták a magukét a csepeli nyugdíjasok és Németh Szilárd maszkmentes közönsége is – Egy hét a kerületben

2021. november 07. 00:02 - csú

nemeth_szilard_elxurta_2021-11-03.PNGNémeth Szilárd  elkxrta a csepeli moziban? És még büszke is rá? Megörökítette, dokumentálta a tényt.   A kovidos járvány újabb, immár negyedik csúcspopntjához közeledve, az október végi békemenetes buszoztatás után két nyúljás pacal legyártása között   a november eleji maszkmentes csepeli csődületet főzte ki  Orbán udvari kuktája?

A héten a csepeli nyugdíjasok is megkapták Orbán Viktor, újabb, immár sokadik levelét. Nincs benne semmi új, amit korábban már – itt-ott, többnyire kedvenc bejelentő helyén, a Kossuth rádióban –, be nem jelentett volna. Néhány napilapon, internetes oldalon kívül, még nem sokan foglalkoztak a levéllel. Szombat estig Németh Szilárd és Borbély Lénárd sem emelte be dicsekvés céljából, saját közösségi oldalára, de ami késik, nem múlik. Blogunk csak néhány megjegyzést fűz a levélhez:

> „80 ezer forintos nyugdíjprémiumot biztosítunk…” Az kimaradt, hogy még a Bajnai kormány fogadta el 2009-ben azt a törvényt, amely szerint a nyugdíjprémium, ha a költségvetés lehetővé teszi, mérlegelés nélkül jár a nyugdíjasoknak.

> Hetek óta „lohol a pénzügyminiszter nyakán” Orbán Viktor, hogy februárban a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíjat kaphassanak. No nem a nyugdíjasok, hanem az április parlamenti választások megnyerése érdekében, bár a végső döntés az orbáni  Nemzeti Együttműködés Rendszerében úgyis Orbán privilégiuma. De még fenn kell tartania a demokrácia látszatát. Mi pedig remélhetjük legalább, hogy

hosszan tartó álságos „loholása” sikeres lesz, az egyéni nyugdíjszámlák bevezetése, vagy például a személyre szabott szolgáltatások megvalósítása, avagy a nyugdíjak értékének megvédése érdekében. Ez utóbbiban különösen fájó a tény, hogy a nyugdíjasok nagy része nyugdíjának megállapítása után gyakorlatilag azonnal „szegénységi csúszdára kerül”, hogy 1,2 millió nyugdíjas él az egyébként sem magas átlagnyugdíj (150 ezer forint) alatt, 450 ezren pedig a megélhetési küszöb alatt élnek. Ráadásul az Országos Nyugdíjas Parlament szeptemberben azt üzente neki, hogy a „nyugdíjemelést nem egyszeri osztogatással kellene kiváltani”. https://haszon.hu/megorizni/nyugdij/nyugdijemeles/inkabb-a-rendes-nyugdijat-emeljek 

> Orbán győzelmi jelentése szerint Magyarország „az Európai Unió leggyorsabban növekvő gazdaságai közé” tartozik. Bár a számok alapján lehetne vitatkozni a túl summás megállapításaival, inkább GfK Vásárlóerő 2021 tanulmány Népszavában közölt megállapítására hivatkozunk. A november 5-i számban közölt „Az európai átlag felét költhetik el a magyarok” c. írásból kiderült, hogy a piackutató cég elemzése szerint „a magyar gazdaság fejlettségénél jóval rosszabbul élnek a magyar emberek”. A magyar vásárlóerő ugyanis az európai átlag vásárlóerő 51 százalékának (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 40 százaléknak) felel meg. Lehet, hogy Orbán Viktor ezt az adatot nem nézte meg? Azzal sem foglalkozott, hogy az infláció idei felgyorsulása leginkább a nyugdíjasokat sújtotta/sújtja? 

……….

Németh Szilárdnak ismét sikerült bizonyítani Orbánhoz, illetve a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez való feltétlen hűségét. A varosikurir.hu november 5-én, a „Németh Szilárd kultúrfelelős fellendítette a Csepel mozi látogatottságát – A produkciója: egy fotós megörökítette, amint szelfizik és sárba tapossa az ország felét” c. írásában mondott véleményt a képviselő akciójáról, amelyről Németh saját fb oldalán számolt be. A Kálomista Gábor Elk*rtuk, c. „művészfilm” nézettségének javítása érdekében szervezett „fizetett tapsolók” tömegét mutató kép feletti Németh-féle szöveghez a varosikurir.hu szerzője ezt írta:  

„Csak gratulálni tudunk Némethnek a felelős közszolgai produktumhoz, amivel nem a moziteremben tartózkodók figyelmét igyekezett felhívni a zárt térben való maszkviselés fontosságára, hanem vérig sértette a magyarság cirka felét, akiket a szemétdombra szándékozik dobni esetleges megválasztásukkor.”  https://varosikurir.hu/nemeth-szilard-kulturfelelos/ 

Egyébként a telex.hu szerint a Karcagon szervezett hasonló moziprogramra buszokkal szállították középiskolásokat, tanítási időben, a helyi és környező középiskolákból. Csepelen biztos nem így volt, itt mindenki „önként”, Németh „két szép szeméért” ment el a programra. Azt azonban egyik hírből sem tudtuk meg, ki fizette a filmvetítést. 

……….

Csütörtökön írta meg a profitline.hu, hogy az OTP Ingatlanpont szakértője szerint a csepeliek ragaszkodnak legjobban a kerületükhöz.  https://profitline.hu/meglepetes-a-csepeliek-ragaszkodnak-legjobban-a-keruletukhoz-428806 A cikk szerint a „főváros népességének csökkenése az elmúlt közel két év egyik legmeghatározóbb trendje az ingatlanpiacon”.  A szakértő szerint a népességmegtartó erőt vizsgálva a külső és jellemzően olcsó XXI., XVII. és a III. kerületben történt költözések „közel 60 százaléka a kerületeken belül történt.” Örülhetünk az adatoknak, azonban érdemes elgondolkodni azon, hogy a nepesseg.com legfrissebb adatai szerint Csepel népessége 2015-höz képest közel 3.680 fővel(!) csökkent, de azon is, hogy öregszik vagy fiatalodik a kerület lakossága, amire sajnos nem találtunk megbízható, friss adatokat. 

……….

A szabadeuropa.hu pénteki írásában részletesen ismertette a kormány újabb, önkormányzatokat is sújtó döntését. (A cikk címe: Az önkormányzatokra hárította a kormány a minimálbér-emelés költségének egy részét) Az írás szerint a munkavállalók, munkaadók és a kormány között a minimálbér 200.000 forintra való emelésében megszületett bérmegállapodás alapján „megszűnik a szakképzési hozzájárulás, csökken a szociális hozzájárulási adó mértéke és továbbra is érvényben marad az iparűzési adó megfelezését előíró jogszabály, hogy a munkaadók is áldásukat adják a bruttó kétszázezer forintos minimálbérre. Januártól a teljes munkaidőben dolgozók közül senki sem kereshet havi 133 ezer forintnál kevesebbet.” A cikk megemlíti, hogy a cégek nem örülnek, arról viszont nem ír, hogy az önkormányzati szövetségek szerint, az iparűzési adó megfelezését tartalmazó jogszabály 2022-ben való fenntartása rendkívül nehéz helyzetbe hozza az önkormányzatokat. Kivéreztetésük újabb fejezete sok önkormányzatot fog csőd közeli állapotba juttatni. A csepeli önkormányzat vezetése meg hallgat, bízik abban, hogy a kormány, fideszes önkormányzat lévén, jövőre is megsegíti. Így működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere: ha fideszes vagy és befogod a szádat, sőt még beszállsz, adott esetben, a Fővárosi Önkormányzat és Karácsony Gergely lejáratási kampányába, akkor kapsz pár milliárdot. Borbély jó pártkatona, mindig teljesíti a parancsot. Hogy a havi 133 ezer mire lesz elegendő, az már nem is érdekes. 

……….

Kedden jelentette be Kolosi Péter az RTL programigazgatója, hogy 10 részes sorozatot készítenek Zámbó Jimmy énekesről, aki halála után (posztumusz) kapta meg Csepel Díszpolgára címet. 

https://budapestkornyeke.hu/meglepo-bejelentest-tett-az-rtl-klub-zambo-jimmy-eleterol-keszitenek-sorozatot-mi-lehet-a-hatterben/ 

Zámbó 2001. január 2-án, 42 évesen halt meg, csepeli temetésén tízezrek vettek részt. Rövid élete során számtalan elismerést és díjat kapott : az év énekese (1993), az év legjobb lemeze (1992, 1994), eMeRTon-díj (1994) stb. Rendkívüli karriert futott be, pl. saját műsora volt az RTL Klubon. Sírját azóta is látogatják rajongói. 

V.-a.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1016747848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2021.11.07. 22:21:49

Németh Szilárd kész katasztrófa, remélem Fidesz-alelnökként beteljesíti a Fidesz végzetét is! Orbán, a varázslóinas (Der Zauberlehrling) és Németh , a rezsibiztos 2002 óta rendületlenül a varázsigét emlegetik, gázár, gázár, gázár! Olyan ez nekik, mint Hitlernek a csodafegyver! Az eszes parasztgyerek olyan mémet fabrikált, amely mára elvette az eszüket is! Orbán 2002. április 9-i TF-en tartott estjén használta először, szabályosan megvadult tőle! Azóta is tart nála ez az állapot, Graz-ban sem tudták kikezelni belőle!

Kétszer segítettem Orbánéknak, bár tört volna le a kezem! 2002-ben április 9-én 15:55-kor küldtem el azt a levelet a Fidesz Lendvay utcai székházának faxára, Kövér László kampányvezetőnek címezve, ami aztán a gázárkampány néven híresült el! Hálát 19 és féléve nem volt módjuk kifejezni részemre! Mint ahogy a migránsválság kezeléséhez adott tanácsomért sem! Nevezetesen 2015. szeptember 2-án javasoltam a Fidesznek, Németh Szilárdnak címezve, hogy a migránsokat ne Debrecenbe szállítsák a Keletiből, hanem Vámosszabadiba, az ottani menekültközpontba, ahonnan a migránsok majd gyalog átmennek Szlovákiába. Persze egy fideszes ilyenkor változtat az ötleten, hogy sajátjaként adhassa elő! Így történt hogy Bicskére szállították őket, ahol azok nem voltak hajlandók kiszállni a vonatból! Erre szeptember 3-án írtam nekik, én Vámosszabadiba szállítást javasoltam, nem Bicskét! Kénytelenek voltak belátni, nekem lett igazam! Azóta is emlegetik a másik varázsigét, migráns, migráns, migráns!

Az én gázár-ötletemet valósították meg 2010 után "rezsicsökkentésként", persze azt is jól elrontották! Én gazdaságilag megalapozott módszert ajánlottam a lakossági gázár csökkentésére. Abból kiindulva, hogy 2002-ben a hazai gázkitermelés a teljes fogyasztás 1/3-át tette ki, s a lakossági fogyasztás is a teljes gázfelhasználás 1/3-át tette ki. A MOL a hazai gáz 9 Ft/köbm kitermelési árából és az orosz importgáz 33 Ft/köbm vételárából képezett egy mixelt gázárat, 25 Ft/köbm, amelyre rárakva az adókat jött ki a fogyasztói gázár, 49.6 Ft/köbm. Én viszont azt javasoltam, a lakosság kapja meg a hazai gázt, s annak kitermelési költségére rátéve a MOL nyereségét és az adókat, jelentősen csökkenteni lehetett volna a gázárat! Ezt az is indokolta, hogy a lakosság, mint természetes személyek összessége az állam, s így a magyar földben levő gázvagyon tulajdonosa! A jogi személyek, vállalatok, közintézmények kapják az importgázt, a vételi árból képzett fogyasztói áron! Így az államnak nem kellett volna gázár-kompenzációt fizetni a lakosságnak, más adókból! A levelemet azzal az aláhúzott mondattal zártam, "ha nyerni akarnak, azonnal gázár-csökkenést ígérjenek a lakosságnak!" Orbánék persze ezt nem merték meglépni, így nem is nyertek, bár jelentősen javítottak az első forduló gyászos eredményén! Csak a gázár változatlanul hagyását ígérték, amit aztán az ellenzék is átvett! 2010 után viszont az ötletemet kiterjesztették, rezsicsökkentés címén gazdaságilag megalapozatlanul felforgatták a magyar gazdaságot! Ilyen az, amikor a fideszes országot vezet!
süti beállítások módosítása