CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért nem megy el koszorúzni ?

2021. november 09. 00:02 - csú

pesti_srac_nemeth_szilarddal_1.jpgA csepeli  polgármester megbízásából meghívtak egy november 11-i koszorúzásra, vagy ahogy írják: „az első világháború lezárásának 103. évfordulója… az 1956-os forradalom és szabadságharc csepeli leverésének 65. évfordulója…”az első világháborús emlékműnél és a pesti srácok Szent Imre téri szobránál (képünkön Németh szilárddal), a csepeli hősökre emlékező „néma főhajtásra”.

El nem tudom képzelni, hogy ezeken a gyászos napokon mit lehet ünnepelni. Főleg akkor, amikor nincs is kerek évforduló, ami némi magyarázatát adná a megemlékezésnek. Csak arra tudok következtetni, hogy ők bizonyára másként látják az eseményeket. – Így kezdi Ők és én című fb bejegyzését Horváth Gyula, a csepeli önkormányzat ellenzéki (DK-s) képviselője. Az alábbiakban részletet közlünk írásából:

„Én az első világháborúban való bekapcsolódásunkat, oktalan dologként tartom számon, és az ország egyik legnagyobb tragédiája kiindulópontjaként értékelem. Ezért ennek megünneplése távol áll tőlem. Az 56-os forradalom idején tudomásom szerint…  itt nem voltak pesti srácok! A küzdelmek a gyárakban szerveződött munkástanácsokban folytak leginkább. Azok azonban ekkorra még nem szűntek meg, sőt a következő évre is átnyúltak. A kerületi fegyveres felkelés

mindenféle emberi csoportot érintett. És mint az erőszak általában itt is, a jogos követelmények mellett sok törvénytelenséggel, gyilkossággal párosult. Ezeknek a megünneplését szintén mellőzendőnek tartom.

Ők azonban nem a történelmi tényekre építik a megemlékezést. Ezeknek az ünnepségeknek valójában semmi közük sincs a történelmi eseményekhez. Ezek a rendezvények sokkal közelebb állnak a  történelemhamisító, és a közhangulatot radikalizáló, idegenellenességhez, és a irredentizmushoz mint a népet egybetartó, közös európai törekvésekhez.

Ők, ezt az eseményt csak populista politikai haszonszerzés üstökön ragadható lehetőségének tartják. Az országgal szembeni történelmi igazságtalanságokat, és szenvedéseket próbálják a mai nap érzelmeibe ágyazni, és saját hasznukra fordítani. Náluk nincs szó a nemzetről, meg az országról náluk csak a hatalomnak a mindenhatóságáról, annak az igazságtalanságok árán való megtartásáról, és a javak mind teljesebb megszerzéséről van szó

Én szerintem ez a gondolkodás felelőtlen és nemzetellenes! A magyarság szomszédjaival való konfliktusaihoz, az Európai közösségből való kirekesztődéshez, bezárkózáshoz és ebből adódó törvényszerű újabb vereségekhez, és még nagyobb veszteségekhez vezet.

Ezt el nem fogadom, nem támogatom, és főleg nem ünneplem.”

Forrás: HORVÁTH GYULA Ők és én című fb-bejegyzése

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6516748598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2021.11.10. 00:19:59

www.facebook.com/klubradio/posts/4725653030799506
Lelkes rajongó
László Tarjányi
Nem a megválasztott országgyűlésnek kell alkotmányoznia! Az működjön a jelenlegi Tákolmány alapján addig, amíg a nép népszavazáson nem érvényesíti az új alkotmányt! Az országgyűlés hozzon határozatot, hogy külön alkotmányozó nemzetgyűlést kell felállítani, s hogy az hogy jön létre. A külön alkotmányozó nemzetgyűléshez lehet eljuttatni a javaslatokat, amely azt megtárgyalja, s elkészíti az új alkotmány szövegét. Elfogadásról népszavazás dönt. Miután az hatályba lép, az országgyűlés esküt tesz az új alkotmányra, s attól kezdve köteles annak rendelkezéseit alkalmazni a törvényalkotás folyamán. Az új alkotmányhoz új alkotmánybíróság dukál! Az Alaptörvény alapján megszavazott törvényeket át kell vizsgálni, vagy összhangba kell hozni az új alkotmánnyal, vagy megsemmisíteni azokat! Az állam intézményeit összhangba kell hozni az új alkotmánnyal! Minden tisztségviselőnek esküt kell tenni az új alkotmányra, aki ezt nem teszi meg, megszűnik a jogviszonya! A megváltoztatott törvények vonatkoznak a régi tisztségekre is! Ha ütközés van, beáll az adott jogviszony megszűnése külön intézkedés nélkül is! Magyarul, a bebetonozott tisztségviselők jogviszonya azért szűnik meg, mert az Alaptörvény alapján alkotott régi törvények alapján betöltött tisztségek megszűnnek az új Alkotmány alapján alkotott törvények életbe lépésekor! S nem jár díjazás a hátralevő időre, illetve végkielégítés sem! A nép nem hibáztatható azért, hogy él államalkotói jogával! Tetszettek volna Önök is népszavazáson megszavaztatni a Tákolmányt! Copyright Tarjányi László, 2021. 11. 10. 0:07
süti beállítások módosítása