CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bejelentkezett a harmadik pofonért, de addig még nagy cirkuszokat fog rendezni Csepelen (is)

2021. december 15. 00:02 - csú

nemeth_szilard_poharral_es_jedlikkel.pngNémeth Szilárd a Jedlik Ányos Gimnázium romjain és a csepeliek hátán akar felkapaszkodni Orbánhoz a Parlamentbe és a Budai Várba?

Németh Szilárd István, a Fidesz-KDNP pártlistás képviselője, parlamenti államtitkár, a hozzám is eljutott karácsonyi és újévi üdvözlőlap tanúsága szerint, harmadszor is megpróbálja. A postaládába bedobott üdvözlőlapon ugyanis az aláírás a következő: 

Németh Szilárd István

AZ ÖN KÉPVISELŐJELÖLTJE

Budapest, 17. választókerület

Nekem ugyan nem képviselőjelöltem, de legalább megtudtam, Németh Rezsi Szilárd tehát újra próbálkozik. Nemhiába tagja a parlament bátrainak, a Fidesz-KDNP pártszövetség 133 fős gombnyomogató frakciójának.

Két vereség után, jövőre harmadszor is elindul az országgyűlési választásokon, Budapest, 17. választókerület (Csepel-Soroksár) képviselőjeként. A 2018-as vereség után befutott hatalmas karrierje, illetve az utóbbi hónapok történései, megnövekedett aktivitása miatt számomra egyértelmű volt indulása. 

Legutóbbi veresége óta, amikor is Szabó Szabolcs több mint 5 százalékkal másodszor is legyőzte, listán bejutott a parlamentbe, majd funkció- és feladathalmozásba kezdett:

a párt alelnöke, parlamenti államtitkára lett, de Kedves Vezetőjétől, Orbántól megkapta a Magyar Birkózó Szövetség elnöki posztját, kormányzati segédlettel (5 milliárdos üzlet révén) teljhatalmú ura lett a Csepel SC Alapítványnak, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítványnak, megszerezte magának a Jedlik Gimnázium ~ 20 milliárdos fejlesztésének főfelelősi beosztását, vasszorgalma révén kiképezte magát fegyverszakértőnek, s elvakult hívei napjainkban már a kormány polihisztoraként, jolly jokere-ként emlegetik.

Tevékenysége, az ellenzéket sértő kijelentései, 17. éve tartó útszéli kommunistázása, a számára nem szimpatikus emberek, intézmények eltaposásának kísérletei, pacalimádata, a Kedves Vezető főszakácsa címének megszerzése hírhedtté tették az országban. „Pacalként” is sok kritikát kapott, s el kellett viselnie a szerintem jogos gúnyolódásokat, humorba álcázott kemény megjegyzéseket.

Közben összeveszett az általa menedzselt másik pártkatonával, Borbély Lénárd polgármesterrel, s ott tart be az önkormányzatnak, ahol csak tud. Erről a csepeiek.blog.hu több tájékoztató véleményt is megjelentetett.

Nemrégiben terjedt el kerület szerte a hír pl. arról, hogy a Jedlik Gimnázium fejlesztése miatt kiköltöztetésre ítélt Dél-Pesti Tankerületi Központ nem a Borbély által támogatott helyen kapna elhelyezést, hanem az alapítványa által tulajdonolt Csepel SC Béke téri telepén lévő volt elnökségi épületben, amellyel gyakorlatilag megszerezte a teljes felújításra váró Csepel SC központi telepének első állami bérlőjét.

Hogy ennek mi köze van a fideszes vezetés korábbi ígéretéhez, hogy csakis sportirányú fejlesztést támogatnak a sporttelepen? Semmi. De ki emlékszik már a 10-11 éve elhangzott ígéreteire? 

Visszatérve Németh egyelőre hivatalosan be sem jelentett indulására, kemény választási küzdelem várható Csepelen. Németh, csakúgy, mint Orbán és csapata, minden áron győzni akar majd, s valószínűleg úton, útfélen fogunk találkozni ellenfelét lejáratni szándékozó kampányfogásaival, arcképével, sajtótájékoztatóival, s „polihisztori” tetteinek lenyomatával.

Komoly erő áll mögötte, s továbbra is igyekszik sok szervezetet, személyt maga mögé állítani. Tudom azonban, hogy három a magyar igazság, ezért remélem harmadszor is elveri rajta a port Szabó Szabolcs az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje. Mint Lúdas Matyi Döbrögi uraságon, Fazekas Mihály elbeszélő költeményében. Ahogy Lúdas Matyi egyik újragondolt változatában, színházi feldolgozásának címében olvashatjuk: „...avagy sok lúd disznyót győz”.  https://www.szinhaz.szeged.hu/bemutatok/ludas-matyi-matyi-elszabadul-avagy-sok-lud-disznot-gyoz 

vox

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4216783880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpád Fodróczi 2021.12.15. 07:51:07

Jó az írás, remélem har.adszor is lealázza dr. Szabó Szabolcs a köznyelven becézett "rezsidisznót".

csú 2021.12.15. 12:50:11

@Árpád Fodróczi: Köszönjük! Mi is reméljük, de addig is megtesszük, amire lehetőségünk van.
süti beállítások módosítása