CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lesz a kivonulások és a bevonulások után a szürke hétköznapokon?

2022. június 07. 00:01 - csú

karacsony_gergely_gyurcsany_ferenc_es_kunhalmi_agnes.pngDirekt36 oknyomozó portál szinte percről percre rekonstruálta egy figyelemreméltó anyagban az ellenzéki kampány hátterét. Érdekes olvasmány...

Azt tudtuk, hogy nincs valódi egység a pártelitek, a vezetők között, meg tudnák egymást fojtani, ezt előtte is tudtuk. Tudtuk, hogy Márki-Zay Péter senkire nem hallgat, teljesen önjáró, makacs. Láttuk, milyen stratégiai hibákat követett el, amikor dőlt belőle a szó, láttuk, milyen remekül fel tudta erre építeni a Fidesz a saját kampányát.

Én, és még sokan, viszont azt hittük, hogy kialakult Az Ellenzéki Szavazó, aki simán elviseli, hogy egy listán van a DK és a Jobbik, és majd az egykori gárdatag résmentesen rácuppan Gyurcsány Ferencre is, mert Orbán lop és Mészáros Lőrinc és plurális médiapiac meg emberi jogok. És tök mindegy, mit mond MZP reggel, és miért mond mást este.

Aztán a választás éjszakáján megtudtuk, hogy

– klasszikust idézve – "lószart mama!", szépen elmentek a Mi Hazánkhoz, a Fideszhez, a Kutyákhoz meg a tudomisén hová. De még velük sem lett volna meg a többség. És akkor még jött a háború is.

Tehát bárhogy legózzuk a részleteket, ebből bukás lett volna. Mivel az átlag belbudainál sokkal többet járok vidéken és a határon túl, azt nagyjából sejtettem, hogy győzelem most sem nagyon lehet – bár próbáltam elhinni –, de a kétharmad bukására egyértelműen számítottam Az Ellenzéki Szavazó illúziója miatt. Néhányan ezt megmondták, őket lehülyézték, fideszes ügynököknek kiáltották ki.

Azért a leírtak alapján azt borítékolni lehet: Karácsony Gergelynek nem lesz még egy főpolgármesteri ciklusa. Nem azért, mert amúgy nem megy neki, nem is csak azért, mert egy olyan pártot képvisel, amit kevesebben támogatnak, mint Gődény Györgyöt. Hanem azért, mert Gyurcsány nem bocsájtja meg neki, hogy előretolta MZP-t, amiért elkaszálta Dobrev Klárát.

Most még pár hónapig megy a bohóckodás a parlamenti szerep körül, kivonulásokkal, bevonulásokkal, aztán szépen minden beáll a szokásos menetrendre.

Kárpáti Iván (Klubrádió)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3517835701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpád Fodróczi 2022.06.07. 17:58:45

Szerintem fontos fordulópontot jelentett amikoregy nem objektív/Závecz/ kutatásra hivatkozva egy hétfői napon Fekete Győr András és Márki Zaj Péter találkoztak és követte egy szerdai délelőtt Karácsony Gergely visszalépett. Az első fordulóban 180 ezren szavaztak rá köztük én is ez pofáncsapása volt a rá szavazóknak. Márki Zaj Péter ugyanakkor cca. 200 ezres kiábrándult jobboldali szavazót ígért, hol maradtak ? Én voltam szavazni és le is fotóztam a szavazó lapjaim megtartottam netán valaki ha kötekedni kívánna megnézhesse. Egy a lényeg szűkebb környezetemben Csepel bejövő amit vártam pedig heves vita folyt a választás miatt, de megérte.
süti beállítások módosítása