CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Akkora a baj, hogy ezen már tényleg nem múlik semmi...

2022. augusztus 03. 00:01 - csú

romai_cirkusz_a_kenyer_melle.pngA rómaiaknál még cirkuszt adtak a kenyér mellé. Magyarországon 2022-ben tűzijátékot kínálnak, miközben a kenyérből egyre kevesebb és vékonyabb szelet jut. Éppen ezért a  példátlan megszorítások idején legalábbis merész, hogy azt ne mondjuk, végtelenül ízléstelen tíz- és százmilliókat elpuffogtatni a 'gusztushuszadikai égbolton

mindenkori Orbán-kormányok klasszikus mintát követnek, amikor – a mind kevésbé vajas – kenyér mellé bőven mérik a cirkuszt is. Így volt ez az ezredfordulón, amikor a királyi koronával meg az államalapító uralkodónak tulajdonított, mumifikálódott jobb kézzel bűvészkedtek, és így járnak el akkor is, amikor félmeztelen férfiakat zavarnak ki az Andrássy útra, hogy Szentistvánkor a felsőtestükre sprézett háromszögvonalzóval szimbolizáljanak valamit.

Giccsben utolérhetetlenek, ezt el kell ismernünk, és Kálmán Imre meg Zerkovitz Béla országában ez már fél siker. Kolbász, demizson, gyerekiahórahamersz, lávendpísz… na ja, in der Josefstadt.

Vehetnék persze felnőttszámba is a magyar társadalmat, tekinthetnének ránk úgy, mint

arra a közösségre, amely szavazatával immár tizenkét éve a bizalmáról biztosítja őket, és gondolhatnának arra, hogy ezzel a bizalommal nem illik visszaélni. Na persze. És Bajnai Gordon, kábé az egyetlen kormányfő a rendszerváltozás óta, aki komolyan vette a választópolgárokat, mégis, mire ment vele?

Szóval, de most komolyan: miért is mondanák le a tűzijátékot? Csak mert számos – zömmel ellenzéki, de néhány fideszes – önkormányzat is úgy látja, hogy a példátlan megszorítások idején legalábbis merész, hogy azt ne mondjuk, végtelenül ízléstelen tíz- és százmilliókat elpuffogtatni a 'gusztushuszadikai égbolton? És ha nem költik el azt a na mondd, ötmilliárdocskát a zsákbanfutás-lepényevésre, akkor jobb lesz valakinek? Ötezer forintos rezsisegély a kisnyugdíjasoknak? Egymillióan kaphatnának belőle egyetlen egyszer. Civilek megsegítése? Több is veszett a Norvég Alapnál, egész pontosan tizenötször ennyi.

Hát pontosan ezért lesz augusztus huszadikán mindent lepipáló tűzijáték Budapesten. Mert már akkora a baj, hogy ezen immár tényleg nem múlik semmi.

Forrás: N. Kósa Judit (Népszava)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7717889319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása