CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen repkedő tízmilliárdok Németh egyik presztízs-beruházása felett

2023. február 02. 00:02 - csú

nemeth_szilard_es_gulyas_gergely_mosolya_jedlik_bokreta_-2022-09-30_1.pngA rezsibiztos és Gulyás miniszter a Jedlik épülő új szárnyára  kitűzött bokrétát nézi. A Csepelnek szóló fideszes ígéretek csokrát viszont már régen a kalapunk mellé tűzhettük.

Egy évvel ezelőtt, 2022 januárjának végén, négy évvel a kormánydöntés után rakták le a Jedlik Ányos Gimnázium alapkövét, és végre elkezdődött a beígért fejlesztés megvalósítása.

A tengerikígyóként tekergő beruházásnak komoly visszhangja volt a kerületben. Még 2017 végén döntött a kormány arról, hogy 5 milliárddal támogatja a gimnázium felújítását: A majd öt évvel később indult beruházás tervezett költsége már több mint 20 milliárdnál tart. A tervek szerint a

„….beruházás eredményeként a gimnázium egy közel 4800 m2-es új épületrésszel bővül, amelyben 11 új szaktanterem egészíti majd ki a főépületben meglévő és felújított 34 tantermet. Az új épületszárnyban helyet kap egy 160 fős színház- és előadóterem, valamint egy 1300 m2-es, különböző labdajátékokra is alkalmas sportcsarnok. Az intézményben helyet kap egy új könyvtár, múzeum, levéltár, kápolna és imaterem és egy közel 1200 m2-es, valódi közösségi teret ígérő aula is.” 

https://kormany.hu/hirek/mager-andrea-uj-iskolaepuletek-emelese-altal-a-nemzeti-vagyont-is-gyarapitjuk 

A jelek szerint a fejlesztés teljes irányítása Németh Szilárd kezébe került, aki igyekszik távol tartani az ügytől a polgármestert. Terve, hogy 2023 augusztusában ő adhassa át a gimnáziumot a jedlikes tantestületnek, diákoknak. A kérdés csak az, hogy a beruházás következtében létrejövő jelentős ingatlanvagyont miből fogja fenntartani és működtetni a Csepeli Önkormányzat? Milyen lesz a kihasználtsága, hiszen jelentősen csökkent a csepeli diákság száma, hogyan fogják vonzóvá tenni a pedagógusoknak a várt több száz tanuló oktatását, nevelését.

Az alapkő 2022. januári letétele után pár héttel, tavaly február 14-én, saját fb oldalán jelentette be Németh, hogy a gimnázium bővítése miatt kiköltöztetik a területről a Dél-Pesti Tankerületi Központot, amely „..egy 670 négyzetméteres, teljesen felújított és felszerelt, korszerű, a 21. század igényeinek megfelelő irodaépületet kap 15 évre a Csepel SC Alapítványtól. A felújítást Magyarország Kormánya 228 millió forinttal támogatja.” A tankerületi központ költözésére azóta is várnak az érintettek, a 228 millióról meg semmi hír. 

V.-a.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10018023116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2023.02.02. 19:31:08

Es mi van a Csepel palyaval? Kapu atszerelve?! A korabbi berlok? Kirakva?

lutria 2023.02.06. 17:35:22

A tankerületi központ már elköltözött valahova,bontják az épületet.
süti beállítások módosítása