CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ezen a héten: Ábel lejáratta Borbélyt – Újabb kizárás – Polgármesteri ígéretek az ellenzéknek - Kitekintő

2024. március 10. 00:05 - csú

abel_attila_az_atv-ben_2024-03-04.jpgNagy vitát váltott ki Ábel Attila alpolgármester botrányos ATV-s interjúja, amelyben a három riporter a Borbély-Németh politika hatalmi harc hátterére volt kíváncsi. Jogos kérdésként vethető fel, Borbély miért nem vállalta a tv-szereplést, miért a már az őt többször is lejárató alpolgármesterét küldte a ringbe?  

    Ábel úr viszont most is hozta önmagát, bár helyenként még alul is múlta. Több országos média mellett a helyi közösségi oldalakon is vitatták helyenként zavaros, a konkrét kérdésekre nem igen kész, mismásoló válaszait. 

Egyértelmű, hogy Ábel alpolgármester Németh és az ellenzék összemosására, lejáratására törekedett, bár sokak szerint mondandója, mint eddig sokszor, sokat ártott a polgármesternek. Annak ismeretében, pedig, hogy Borbéllyal együtt egy évtizeden át mindenben kiszolgálták Némethet, teljesen hiteltelen a magyarázkodása.  

    Ami pedig a Németh elleni, az interjú során felmutatott írásos bizonyítékot illeti, az

Ábel úr által a csepel.info-ban közzétett dokumentumban szó sincs arról, hogy „Németh hűtlen kezelésre akarta kényszeríteni a kerületvezetést.” (népszava.hu, 2024.03.04.) Németh a polgármester levelére válaszolva „javaslatokat” fogalmazott meg. Ha pedig ők annak tartották, akkor miért nem hozták azonnal nyilvánosságra a levelet, miért nem tettek feljelentést az ügyben? Miért maradt el a feljelentés? Szerintünk nem a párton belüli viták kivitelének „tilalma” volt az ok. Jogilag ugyanis nem bizonyítható jelenlegi álláspontjuk.

    Mindenesetre kíváncsian várjuk Németh Szilárd válaszát. Illúzióink persze nincsenek, valószínűleg a nyílt, személyes vita helyett folytatódik a kölcsönös üzengetés, ami egyre durvábbá teszi a helyi választási küzdelmet. Véleményünket ugyanakkor már többször megfogalmaztuk: mindkét politikus a hatalomért harcol, amivel az elmúlt években csak ártottak Csepelnek. Váltani kell.

**********

    Borbély Lénárd polgármester szerdán, a reggeli órákban, csak a legfanatikusabb híveit megrendítő hírt tett közzé fb oldalán: „A Fővárosi Közgyűlés ebben a ciklusban már csak áprilisig ülésezik. A hátralevő időszakban itt is függetlenként folytatom a munkámat és továbbra is a csepeliekért fogok dolgozni.”.   

    Lassan egy éve zárták ki a polgármestert, Ábel Attila alpolgármesterrel együtt a Fidesz helyi alapszervezetéből. Borbély szerdai szövegével csak annyi a baj, hogy néhány órával később a magyarnemzet.hu nem egészen ezt írta. Idézzük:   

„A Fidesz alapszabálya alapján eltávolították a fővárosi Fidesz–KDNP-képviselőcsoportból Borbély Lénárdot, Csepel korábban kormánypárti, most pedig független polgármesterét – tudta meg a Magyar Nemzet. Lapunk információi szerint a polgármester mostantól a Fővárosi Közgyűlésben függetlenként fogja képviselni a XXI. kerületet.” 

https://magyarnemzet.hu/belfold/2024/03/borbely-lenard-mar-nem-tagja-a-fovarosi-fidesz-kdnp-frakcionak?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator  

    Korábban is megtehették volna, de kellett a szavazata. Írhatták volna azt is, hogy kirúgták, sőt a polgármester is megírhatta volna az igazságot, viszont bízott benne, hogy a választások előtt nem teszik partvonalra. Miután Némethék kihagyták az újjászervezett pártalapszervezetből, mindig igyekezett, bizonygatta az eszméhez, Orbánhoz való hűségét, még azzal is dicsekedett, hogy maradt a fővárosi Fidesz-frakcióban. Nem maradt.

    Könnyebb volt elhallgatnia az újabb kudarcot. Igaz, ezt tette korábban is, sok lényeges, Csepelt, a választókat érintő dolgot elhallgatott, s nem vállalta a nyílt kiállást, a kerületi fejlesztések kormány általi lenullázása ügyében sem. Két évtized párttagság után mégis ide jutott, holott mindenben kiszolgálta Németh Szilárdot, pártját és kormányát, kormányfőjét. Most már csak Orbánt szolgálja, immár partvonalon kívül, de változatlan pártkatonás hittel.  

**********

    Ugyancsak szerdán, nem sokkal Csepeli Hírmondó legújabb számának megjelenése után, tette közzé a polgármester fb oldalán a szokásos havi összefoglaló kisfilmjét, ezúttal a februári eseményekről. A kisfilmben, már csak filmkockákon keresztül, beszéd nélkül, sorolja a számára fontosabb sikersztorikat – ugyanazokat, amelyeket a CSH-ban is megjelentek. Ezért olvasóink figyelmébe ajánljuk a lappal kapcsolatos, csütörtökön megjelent írásunkat: https://csepeliek.blog.hu/2024/03/07/kiveteles_helyzet_a_csepeli_hirmondonal

    Néhány, a kisfilmből is hiányzó ügyre viszont itt is felhívjuk olvasóink figyelmét. Borbély úr a kisfilmben sem adott hírt „…a volt Csepel Művekbe érkező indiai vendégmunkásokról, Borbély-Németh politikai hatalmi küzdelmének újabb állomásairól, a csepeli fociháborúról, a lomtalanításról, a Budafok-Tétény polgármesterével aláírt, Lázár miniszter úrnak elküldött levélről stb.” A disznótor fontosabb volt.  

**********

    Csütörtökön folytatódott a kerület idei költségvetése körüli vita, Borbély és az ellenzék között. A tapasztalatokról, az ülés után azonnal, ismét Dukán András képviselő adott tájékoztatást, saját közösségi oldalán. Perceken keresztül sorolta az ellenzéki javaslatokat, amelyek, Borbély ígérete szerint, bekerülnek a költségvetésbe. Így például január 1-től, visszamenőleg kerüljön elfogadásra a pedagógusok és az egészségügyiek jelentős béremelése, egy milliárdos útfelújítási program épül be a javaslatba, bővítik a panelprogramra pályázhatók körét és a ráfordítható összeget, több utca csatornázása indulhat el, stb. 

    Bár a Fidesz-frakció véleménye a tárgyalások eredményeiről még nem ismert, az ellenzéki képviselőt hallgatva, látunk esélyt az idei költségvetés határidőre, március 15-re való elfogadására. 

**********

Kitekintés – egymondatos hírek a magyar médiában  

1) Republikon: a többség Orbánt tartja a kegyelmi ügy fő felelősének.

 https://magyarnarancs.hu/belpol/republikon-a-tobbseg-orbant-tartja-a-kegyelmi-ugy-fo-felelosenek-266266?fbclid=IwAR2jk-wGmPxDkC_lrheeta-hkopCbQHwMw8CT6p3-TIwd1RXm2iBPQAOflA

2) Hazánk az utolsó előtti helyen áll az EU nemi egyenjogúságot mérő indexén. https://atlatszo.hu/adat/2024/03/08/hazank-az-utolso-elotti-helyen-all-az-eu-nemi-egyenjogusagot-mero-indexen/ 

3) Lakner Zoltán: „A régi és az új államfő sem mond igazat”. https://www.szabadeuropa.hu/a/lakner-zoltan-a-regi-es-az-uj-allamfo-sem-mond-igazat-elemzo/32851721.html 

4) Orbán Magyarországa nem más, mint egy magyar jegyekkel rendelkező zsarnokság. https://hirklikk.hu/kozelet/orban-magyarorszaga-nem-mas-mint-egy-magyar-jegyekkel-rendelkezo-zsarnoksag/429132 

5) „Se szakértelem, se pénz nincs, az állam egyre nyilvánvalóbb kudarcát csak arcátlan propaganda és nyers elnyomás képes palástolni”. https://nepszava.hu/3227881_koztarsasagi-elnok-magyarorszag-fidesz-horthy-korszak-konzervativ-nokep-peto-andrea-interju 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7518349785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása