CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd nem a csepeliek jelöltje. Mit és miért hazudik a „kicsiny jobboldali baráti társaság” különszáma?

2024. június 05. 00:09 - csú

abel-nemeth-borbely_1.jpgSe Borbély, se Németh! Ábel Attiláról meg beszélni sem érdemes. Bárhogy is akarja Ábel Attila alpolgármester elhitetni, Borbély Lénárd nem a csepeliek jelöltje. Még akkor sem, ha az Ábel Attilához köthető, a napokban megjelent kiadványának címoldalán ezt az állítást harsogja.

A „kicsiny jobboldali baráti társaság” által szerkesztett és a neten megjelentetett hírblog, a csepel.info, a választások előtt pár nappal úgy döntött, választási különszám kiadásával lép az olvasók elé.

A 4 oldalas fényes A4-es papírra nyomtatott újságot egy barátom nyomta a kezembe: képzeld, ez volt a postaládámba bedobva. Megmondom az őszíntét, sok ezer csepelivel együtt, eddig sem voltam jó véleménnyel Ábel úrról és hírblogjáról. Most agitprop kiadványát olvasva, véleményem tovább romlott. Ez a te bajod, mondta a feleségem, miért olvasol el minden marhaságot. Igaza van. 

    Az meg Ábel úr baja, hogy 14 éve tolja, előbb Németh, majd Borbély szekerét, melynek eredményeként

mára már, sokak szerint, közutálat tárgya lett, mind a baloldaliak, mind pedig saját, illetve volt párttársai körében. Igaz, nem könnyű kiállni valaki/valakik mellett, ha az illetők a hatalom megtartása érdekében lényegében keresztülgázolnak mindenkin, akiket nem tudnak maguk mellé állítani vagy megvenni. ÁA-nak sosem voltak ilyen nehézségei. Szerintem alapszervezeti pártelnökként, majd alpolgármesterként sosem kérdőjelezte meg sem Némethet, sem Borbélyt. Mindenben kiszolgálta őket, a Fideszt, a kormányt és Orbán Viktort. Mára már oda jutott, hogy a főnökét ért legkisebb kritikára is azonnal ugrik…Egyszerűen ilyen a természete. Pártkatona volt, s maradt, pártból való kirúgása után is. És tudja, hogy addig alpolgármester, amig Borbélynak szüksége lesz rá. Ami pedig mostani propagandakiadványát illeti, csak néhány megjegyzés: 

> Ábel Attila, illetve választási különszámának legfontosabb célja, minden csepeli jelöltjeként, közösségteremtő csepeli hősként bemutatni Borbélyt, eközben összemosni két legfontosabb ellenfelét, a szövetségbe tömörült 4 ellenzéki pártot és polgármesterjelöltjüket, Dukán Andrást, a kerületben népszerűtlen, mára már Borbélyt és őt is nyíltan támadó, őket pártjukból eltávolító kisgömböccel, Németh Szilárddal. Ábel úr hazudik! Dukán egyik legfontosabb céljaként mondta ki, már a kampány elején: se Borbély, se Németh!

> ÁA lapja Borbély mellett több megvalósult fejlesztést is felsorakoztat. Nem ezekkel van leginkább gondja az ellenzéknek, bár több esetben vitathatók stratégiai céljaik, a kivitelezésük során elkövetett hibák, a polgármesteri beavatkozások, a túltervezett anyagi ráfordítások nagysága, sőt volt olyan is, amelyik anyagi kárt okozott az önkormányzatnak. ÁA ezeket elhallgatja, ugyanúgy, mint az ellenzéki kritikák lényegét: 14, illetve 10 év óta nincs előrelépés a kerület fejlődését meghatározó, Németh, majd Borbély által is felvállalt témák, választási ígéretek területén.

Hol a gerincút folytatása, a Corvin csomópont kétszintessé való átalakítása, a Gubacsi híd, a gyárterületen lévő Központi út felújítása, a HÉV fejlesztése, meghosszabbítása, a Soroksár és Csepel közötti gyalogos híd megépítése, Háros belterületbe vonása, az 5000 új munkahely létrehozása, a Csepel SC fejlesztése? Vagy pl. 2019-ben Borbély megígérte, „A kerület lakóinak akarata szerint megoldjuk Csepel belvárosának parkolási gondjait.” Miért nem oldotta meg? Összegezve, a másfél évtizedes felelőtlen, esetenként szakmailag sem előkészített, de megígért ígéretek teljesítésének elmaradása is hozzájárult a kerület fővárosi kerületekhez viszonyított lemaradásához, levegőszennyezettségi mutatói romlásához, a lakosság létszámának csökkenéséhez, a közlekedési gondokhoz vagy pl. ahhoz, hogy a környezetszennyezés mértéke mára a fő útvonalak mentén elviselhetetlen mértékű lett.  Ezekről miért nem olvashatunk a kiadványban? 

> A 8 oldalon bőven találhatók még további hazugságok. Így nem igaz a címlapon elhelyezett állítás, miszerint Borbély a csepeliek jelöltje. Legfeljebb saját, különös körülmények között összehozott csapata és az őket támogatóké, a rájuk szavazóké. Nem jelöltje egyetlen ellenzéki pártnak vagy a választáson induló civil szervezetnek, és az őket támogatóknak vagy azoknak, akik senkiben nem hisznek már, ezért el sem mennek szavazni.

    Nem igaz, hogy kaotikus az ellenzéki koalíció együttműködése, csakúgy, mint az az állítás, hogy a baloldalnak nem kell a strand, amit egyébként Dukán András és az önkormányzati képviselők a helyszínen tartott rendezvényen cáfoltak. A többi hazugság tulajdonképpen Borbély Németh elleni hatalmi harcának terméke, amelyet ÁA hónapok óta a szajkóz, miközben a két fél politikai háborúja Csepelnek eddig is komoly károkat okozott. A hazugságok majdnem mindegyikével eddigi írásaimban már többször is foglalkoztam, ezek a csepeliek.blog.hu-n olvashatók. 

    Ennyit Ábel Attila most írott formában megjelentetett nyolc oldalas védő- és vádbeszédéről. Írhatta volna a kiadvány címe alá azt is, hogy Kendőzetlenül Borbély Lénárdért, Németh Szilárd ellen.   

    Nekem azonban a kiadvány azt is erősíti, hogy az urak eddigi másfél évtizedes csepeli munkássága, teljesítménye, az országot több vonatkozásban válságba taszító kormányzat melletti kiállása miatt teljesen egyértelmű: „Se Borbély, se Németh!” Ábel Attiláról meg beszélni sem érdemes. 

    A két politikus vitáját egyoldalúan felvázoló propagandaanyag Mikszáth Kálmán Elmaradt város című, a váciakról szóló kis írásának két mondatát is eszembe juttatta: „Nem tanulnak, nem felejtenek semmit. Esküdt ellenségei minden változásnak és újításnak.”

https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Mikszath-mikszath-osszes-muve-2A85B/cikkek-es-karcolatok-5186-kotet-40CD5/1882-pesti-hirlap-64-kotet-483BC/egy-elmaradt-varos-48661/ 

    Mára már ide jutott a két úr is, bár Borbély csapatának kommunikációja sokat változott, fejlődött, ami nem tette elfogadhatóvá eddigi, 10 éves munkásságának a kerület fejlődésében egyre gyakrabban jelentkező negatív irányú folyamatait. A két úr a hatalomban eltöltött 10, illetve 14 év alatt tevékenyen hozzájárult a Kedves Vezetőjük által létrehozott Nemzeti Együttműködés Rendszere csepeli megerősödéséhez, amit egyébként Borbély, pártjából való kirúgása után is változatlanul vállal, hangsúlyozva, neki csak Némethtel van baja. A NER utóbbi hónapokban bekövetkezett válsága viszont Csepelen már korábban megindult, amikor is szétesett a helyi hatalmat gyakorló fideszes frakció, a két vezető politikai belharca teljesen szétzilálta a kerület közéletét, meggyengítette a kerületi vezetés érdekérvényestő erejét. Ideje van tehát a változásnak. 

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7018421627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása