CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kényelmes hidrogénbuszról szól az új ígéret. Két év múlva meglátjuk, hogy mi lesz belőle?

2024. augusztus 13. 00:05 - csú

hidrogenbusz_csepelre_2.jpg„Hidrogén-üzemanyagcellás autóbusz vásárlására készül a Volánbusz. Az új, szóló jármű 270 millió forintot szánnának. Ha sikeres lesz a pályázat, akkor a csepeliek 2026-tól vehetik birtokba az új autóbuszt, amelyet utastájékoztatóval, utasszámlálóval és kamerarendszerrel is felszerelnek. A légkondicionált autóbusz a tervek szerint Csepel és Szigetszentmiklós térségében fogja emelni az elővárosi közlekedés színvonalát.”

Ezt a hírt egy szakportál közölte. A totalcar.hu értesülése szerint a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Zrt., a Zöld Busz Program keretében pályázatot hirdetett környezetkímélő, városi kivitelű, hidrogén-üzemanyagcellás személyszállító jármű beszerzésének támogatására. Erre a támogatásra a

Volánbusz nyújtotta be pályázatát.

hidrogenbusz_csepelre_3.jpgA támogatási kérelem pozitív elbírálása és a feltételes közbeszerzési eljárás eredményeként megkötendő adásvételi szerződés hatálybalépése esetén egy károsanyagkibocsátás-mentes, hidrogén-üzemanyagcellával működő, elektromos meghajtású, alacsony padlós, háromajtós, kerekesszékes utas szállítására is alkalmas, legalább 350 km hatótávolságú, szóló, városi autóbusz kezdheti meg szolgálatát Budapest elővárosi közlekedésében 2026 első felétől.

hidrogenbusz_csepelre.jpgA kiírásnak megfelelően utastájékoztató, utasszámláló és kamerarendszerrel, valamint járműtelemetriával is felszerelt, légkondicionált autóbusz várhatóan Csepel és Szigetszentmiklós térségében fogja emelni az elővárosi közlekedés színvonalát. A mintegy 270 millió forint értékű fejlesztés során az autóbusz beszerzése százszázalékos támogatással valósulhat meg.

Forrás: Kengyel Kristóf (totalcar.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6418409981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása