CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A mókuskerékben felejtett, teliextázizott táncoló egér

2011. február 14. 00:15 - Szerkesztő73

Levelezési címünkre, a csepelujsag@postafiok.hu címre több írást küldtek olvasóink. Most - kissé szelídítve - a „csepeli gátőrtől” érkezett sorokat tesszük közzé. A csepeli gátőr ezt írja:
 
Riasztó az a paláver, amit a polgármester az utóbbi időben a sportklub körül rendez. Van egy teljesen lerobbant sporttelepünk a Béke téren, nagy része beépítetlen, kóbor állatok tanyája. Évtizedek óta rohad az egész, már az is valóságos csoda, hogy a stadion még áll. Jön egy befektető és azt mondja; építek nektek uszodát, új csarnokokat, felújítom a stadiont, cserébe
adjatok nekem területet, hogy felhúzhassak néhány lakóházat, óvodát meg miegymást. A javaslat jó, az üzleten mindenki nyer. Az új épületekben az emberek sportolnak, amiért fizetnek, a bevétel pedig az egyesületeké. Ez a modell, ahol használják, működik. Jó pár munkahely is kijöhetne az ügyletből, és bár igaz, nem ebből lesz meg a 2014-ig beígért 300 ezer állás, de aki a kicsit nem becsüli…
 
Németh Szilárd úgy viselkedik, mint egy mókuskerékben felejtett, teliextazizott táncoló egér. Nem  veszi észre; csak a kupac nő körülötte, de még mindig egyhelyben tapos.
 
Az teljesen rendben volt, hogy az elmúlt években minden „bolsi” igenre mondott egy nemet, és amikor a szegfűsök  valamit nagyon nem akartak, azt ő vadul követelni kezdte. Októberben polgármester lett. Most már szólhatna neki valaki a sleppből, hogy a bulinak vége; kirúghatnák a hordót a szónok alól, és elzavarhatnák végre várost vezetni. Ezentúl például, ha „tolvaj komcsikra” vél bukkanni, adja őket zsandárkézre, de ne tartson naponta oneman show-t a sajtónak, mint valami betépett celeb. A rendőr a szép fogdáért, a polgármester a szép városért felel, nem kell a szerepeket felcserélni.
 
Csepelen megfontolt vezetőre, nem poltisztre van szükség. Ha jön egy cég, amelyik több tízmilliárdot akar befektetni, ahelyett, hogy elzavarja őket, tárgyalnia kéne velük, betonbiztos garanciákat szerezni, megpróbálni minél több hasznot kifacsarni a kerület javára. Ráadásul jó lenne befejezni végre az offsorozást is: ez mára a nagyon retardáltak sportja lett. Nem talál komoly befektetőt Magyarországon, akire ne lehetne fél perc alatt rábizonyítani az offshore-hátteret. Valamiért így éri meg nekik az üzlet,a munka.  A törvény sem tiltja, tehát akinek lóvéja van, az így működik. 
 

Szórakoztatóan szomorú nézni, ahogy a komcsivadász Németh Szilárdot veri a víz a kapitalista megoldásoktól. Neki a Viktor személyesen megígérte, ha rend lesz, pénz is lesz a Béke téren. Ez a tuti, hiszen most a Viktor húsz éve jön. Ezért nagy ívben tesz a nagytőke fejére, inkább az állam pénzére hajt, amit azokkal a seggnyalókkal tapsoltat majd el, akiket ő ültet a Csepel SC-be. Amikor pedig kiderül, hogy a sok bepiszkolt nyelvű agyhalottnak a jóisten pénze sem elég, ráadásul a Viktor sem ad többet, lázasan caplat majd új befektetők után. Közben persze kiderül, a polgárok mégsem húsz évre szerződtek velük, de addigra a csepeli sport és a város elrohad… 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr452659350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása