CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bezárt az egyik csepeli Palcsó-trafik, a fideszes városvezetők bezáratnák a DK-s tüntetőket

2013. szeptember 17. 08:54 - csú

Palcsó-dohány_1.PNGNincs nyugalom Palcsó Tamás  csepeli trafikjai körül. Az index.hu beszámolója szerint a Fidesz frakcióirodája melletti nemzeti dohányboltot ismeretlen okok miatt bezárta az énekes. Az üzletnél tüntetőket viszont a Németh Szilárd vezette fideszes polgármesteri grémium záratná be. Az ATV riportjában láthattuk, hallhattuk, a DK-s demonstrálókra  küldték a közterület-felügyelőket, akik viszont a rendőrségnek adták át az ügyet. Dohány, botrány, Fidesz. Részletek: 

Bezárt Palcsó Tomi Megasztár-énekes egyik csepeli trafikja. Az Index ezt Borka-Szász Tamástól, a helyi DK-szervezet vezetőjétől tudta meg. Borka-Szász nem emlékszik pontosan, mikor látták utoljára nyitva a Kossuth utca 67-69. szám alatt lévő dohányboltot, de az előző hét második felében, péntek-csütörtökön még biztosan. A trafik most teljesen elhagyatott, nincs már kint a dohányboltot jelző cégér sem, bár a nyitva tartás még az ajtóban lóg.

Az Index utánanézett, és a Céginfó szerint a trafikot üzemeltető P-Sz Tabak Bt. valóban Palcsó Tomié. Megkérdeztük Palcsótól, hogy később még újranyitnak-e, vagy esetleg költözés miatt zártak-e be, de a telefonban csak annyit mondott, hogy nem szeretne nyilatkozni.

A trafik előtt a DK egyébként tüntetést tartott, amelyen 10-12 aktivistájuk „A haveroknál minden dohány”, „Nemzeti Maffia Zrt.” és „A Fidesz súlyosan károsítja ön és környezete megélhetését” feliratú táblákat tartott fel. Ez szerintük „trafikfoglalás” volt, és azt mondták, ha rajtuk múlik, így jár minden dohánybolt. Az adta az aktualitást, hogy Varju Lászlót, a DK pártigazgatóját tanúként beidézte a rendőrség, mert szabálysértési eljárást szeretnének ellene indítani egy korábbi csepeli trafikellenes tüntetés miatt. Ott volt Vadai Ágnes is, de csak azért, hogy Varjunak segítsen a rendőrségen.

Palcsónak a P-Sz Tabak Bt.-n kívül van egy másik cége is, a Melody Boy Bt. Ez felel Palcsó fellépéseiért, és az átlátszó.hu szerint rendszeresen kapnak megbízásokat a csepeli önkormányzattól, amely gyakran hívja Palcsót a különböző rendezvényeire. Borka-Szász szerint a bezárt trafikot Palcsó szintén az önkormányzattól bérelte.

Palcsó Tomi öt trafikkoncessziót nyert az államtól, tehát az egy embernek maximálisan adható számút. Csepelen négy, Zuglóban egy trafikot kapott. Palcsó korábban rendszeresen fellépett fideszes rendezvényeken, így a 2010-es kampánynyitón is. Viszont korábban, 2008-ban még a csepeli SZDSZ családi napján volt ő a meghívott fellépő.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-től úgy tudjuk, ha egy trafik bezár, a tulajdonosnak 6 nap után naponta 10 ezer forintos kötbért kell fizetnie. 30 nap után a koncessziót is elveszik, kivéve, ha közben a tulajdonos bejelenti, hogy újra fognak nyitni. Ilyen kérelem nem érkezett hozzájuk, de van négy olyan trafiktulajdonos, aki 90 napra szüneteltetné a működést. Ilyet viszont nem lehet.

Forrás: index.hu és atv.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr185519648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása