CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az Orbán-kormány új rendészeti államtitkára III/II-es operatív tiszt volt

2014. június 20. 03:59 - csú

Tasnádi III-II.PNGAz Orbán kormány, pontosabban Pintér Sándor belügyminiszter új rendészeti államtitkára operatív tisztként még a Nagy Imre újratemetéséről érkező besúgói jelentéseket fogadta, utóbb a titkosszolgálatoknál, az APEH-nél és Pintér cégeinél is dolgozott.
Tasnádi László a BRFK III/II-es osztályának operatív tisztjeként telefonon fogadta a Hősök teréről 1989. június 16-án két titkos megbízott jelentéseit, többek között Orbán Viktor beszédéről - írja a HVG friss számában megjelentek nyomán az Index

A hírportál információi szerint - Tasnádi adatlapja megtalálható az Állambiztonsági Szolgálati Történeti Levéltárának honlapján - a férfi 1989-ben a III/II-es osztály egyik alosztályát vezette, és az állambiztonságiakhoz hasonlóan ők is kémelhárítással, a "belső reakció" megfigyelésével foglalkoztak, különös tekintettel az ifjúsági, egyházi és kulturális vonalra.

Tasnádi a rendszerváltás után a Nemzetbiztonsági Hivatalban lett alosztályvezető, utóbb volt az Információs Hivatal osztályvezető-helyettese is. 1998-2000 között a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának helyettes vezetője, majd az APEH Bűnügyi Igazgatóságának vezetője volt - írja az Index.


2002 után már Pintér Sándor cégeiben találjuk, volt vezérigazgatója a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt-nek, és igazgatósági tagja a Pajzs 07 Biztonságvédelmi Zrt-nek. 

2010-ben Pintér Sándor kabinetfőnöke lett.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr266387359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása