CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lecsaptak a kenyértolvaj bakfisokra...

2015. június 03. 04:40 - csú

kenyer.PNG„Ennék valamit, törjünk be”. Ezzel a nem épp ízléses címmel tett közzé honlapján a rendőrség egy beszámolót, ami normális országban nem hír. Ám ma nálunk a rőzselopás, a halálbüntetés, meg az illegális bevándorlás a sikertéma, a rendőrség ennek hű tükre.

De nézzük a bűnesetet magát: a fonyódi rendőrök elfogtak három tizenéves balatonboglári lányt, akik betörtek saját gyermekotthonuk konyhájába. Onnan szalámit, csokit, müzlit, sajtot, kenyeret, üdítőt, pudingot, mogyorókrémet, tejet, vajat, almát loptak. Ennek egy részét megették, a maradékot az ágyneműtartójukba rejtették ínségesebb időkre. A 16 és a két 17 éves lányt lopásért gyanúsítottként hallgatták ki. Ők arra hivatkoztak, hogy éhesek voltak. Szabadlábon védekezhetnek.

Lehetne ezt cizellálni, de szikár tény: három bakfis az állam felelős gondozásában olyan éhes volt, hogy

betörésre vetemedett. Nem pénzt loptak, nem libamájat emeltek el a boltból, csupán végre jól akartak lakni. Az pedig meglehetősen véleményes, hogy igazi lopás-e, ha valaki soron kívül maga eszi meg, ami jogilag lényegében az övé, hiszen neki vásárolták az adófizetők. Netán többet is kívánna, mint a szűkös fejadag. Mert azt nem feltételezem, hogy a dolgozók mások javára őrizgették, és nem adták ki, ami jár a lelencház asztalára.

Bűntény-e otthon - mert farizeusmód így nevezik e helyet - az önkényes repeta is? Lenne pár kérdésem a vezetőséghez…

Veress Jenő

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr597507866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása