CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli szerecsenmosdatás maszatos üvegzseb mellett

2015. szeptember 02. 05:59 - csú

002-triumviratus_1.PNGHa az önkormányzat valóban „az átláthatóság (üvegzseb) feltétlen híve” lenne, s nem volna  takargatnivalója, akkor több mint hét hónap után megtudhatnánk, hogyan zárult Borbély Lénárd ittas vezetésének ügye, vagy az üvegzseb jegyében nyilvánosságra hoznák az önkormányzati választást követően elkészült átadási-átvételi jegyzőkönyvet, a trafikbotrány csepeli kedvezményeinek kiadott önkormányzati helyiségek szerződéseit, stb.

Titokzatos „fórum”- ok még titkosabb kérdéseire válaszolt egy rejtélyes személy, a csepel.hu-n, augusztus 25-én megjelent, „Működő üvegzseb Csepelen” című írásban. A meg nem ismerhető „fórum” állítólag a csepeli polgármester és az alpolgármesterek tavalyi végkielégítései után érdeklődött.

Az írásból tehát nem derült ki, hogyan került a csizma az asztalra, ki, mikor, melyik fórumon kíváncsiskodott „hevesen”, a végkielégítések után. Mint ahogy az sem, ki rakta a csizmát az asztalra, s miért éppen most, a nyári uborkaszezon vége felé, amikor a még mindig nagy melegben, az öt éve használt „csizma” áporodott szaga már mindenki számára elviselhetetlen.

Immár sokadszor felmelegítve olvashatjuk ugyanis az önkormányzati fórumok (csepel.hu, Csepeli Hírmondó) időnként kötelező jelleggel közölt „slágertémáit”: a 2010-es átvett vagyonhiányt, a szocialista vezetők keresetét, végkielégítését, stb. Már évek óta  „fogyaszthatjuk” azt a csepel.hu-n most „frissen” tálalt, „Mi viszont frankók vagyunk” fantázianevű vegyes tálat is. Azt szokták mondani, hogy a jó étel már az illatával megfogja az embert. Ez a vegyes tál azonban, az „átlátható” gazdálkodói jutalomfalat, a szegényes polgármester szelet, a szabadságmegváltós napokon ajánlott alpolgármesteri püspökfalatok, és a szegényeknek adományozott köret, a vízben főtt krumpli „illatával”, már messziről elveszi az emberek étvágyát.

Hogy mi hiányzik az öt éve szajkózott mondatokból, mi az, ami maszlaggá teszi az egészet? Ami kimaradt a leírtakból. Az érdeklődők és kérdéseik eltitkolása, az „alapanyag” más megközelítése, a tényekként közölt adatok hiányosságai. Néhány példa, illetve megjegyzés:

1) Mivel a szerző nem hozta nyilvánosságra a kérdéseket megfogalmazó fórum nevét, a feltett kérdéseket, vélelmezem, hogy csak a Fidesz helyi kommunikációs stábja által „kifőzött” vegyes tál „eladásához” kellett a hivatkozási alap: „…több fórum is megkereste a csepeli önkormányzatot és hevesen érdeklődtek”. Könnyen lehet, hogy a kommunikációs „fogás” igazi célja a „szerecsenmosdatás”. Talán éppen Borbély Lénárdot kell „fényezni”, egyre fakuló nimbusza miatt?

2) Ha az önkormányzat valóban „az átláthatóság (üvegzseb) feltétlen híve” lenne, s nem volna „semmiféle” takargatnivalója, akkor több mint hét hónap után megtudhatnánk, hogyan zárult Borbély Lénárd ittas vezetésének ügye, vagy az üvegzseb jegyében nyilvánosságra hoznák az önkormányzati választást követően elkészült átadási-átvételi jegyzőkönyvet, a trafikbotrány csepeli kedvezményeinek kiadott önkormányzati helyiségek szerződéseit, stb.

3) Nem kellene elhallgatni, hogy a szocialista vezetés az ún. északi pénzből 2010 őszén, a nyilvánossá tett átadási-átvételi jegyzőkönyv szerint, 3,6 mdFt-ot „hagyományozott” az új vezetésnek, illetve, hogy az „1,5 milliárd forintos többlet” annak is következménye, hogy az állam időközben átvállalta az önkormányzati adósság 70 %-át, amelynek „árát” a lakosságnak kell megfizetni.

4) Nem szívesen, de ismét emlékeztetnem kell az ismeretlen szerzőt arra, hogy Németh Szilárd és Borbély Lénárd önkormányzati fizetése mellett egyéb juttatásokat is kapott a 2010-2014 közötti időszakban, így:

> Németh Szilárd polgármesterként, országgyűlési képviselőként, a Fővárosi Közgyűlés tagjaként havi 1.527.000 forintot, míg Borbély Lénárd alpolgármesterként, országgyűlési képviselőként havi 1.141.068 forintot „keresett”.

> 2012 januárja óta az önkormányzat mindkét vezetőnek biztosít, korlátlan használatra egy-egy személygépkocsit, amelynek teljes költségét az önkormányzat, azaz a köz állja.
Állítólag a polgármester úr ittas vezetése óta csak a hivatal által vásárolt személygépkocsit „használja”, a Polgármesteri Kabinet gépkocsivezetője „közreműködésével”. Természetesen Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek részére is vásárolt a hivatal egy-egy személygépkocsit, amely valamiért szintén „kimaradt” az írásból.

Összefoglalva: szerintem az üvegzseb Csepelen nem jól működik. Látszatra minden rendben van, a törvény azonban rossz, felelőtlen politikusok sora használja pártpolitikai célokra. Ezért Németh Szilárdot idézem híveinek, de nem fenyegetésképpen: „Minden politikusnak azt üzenjük, hogy ezeket a dolgokat nem lehet megtenni büntetlenül, mindenkinek el kell számolnia azzal, amit tesz.”(fidesz.hu)

V O X

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr387750804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása