CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit titkoltak el Csepel mai vezetői a csepeliek elől egy év alatt? – 4. rész

2015. november 09. 05:52 - csú

kerdojel-mas_2.PNGA kerület 2014-ben megválasztott polgármestere a voksolás első évfordulóján nyilatkozott a városvezetők közpénzen fenntartott hivatalos szócsövének, a Csepeli Hírmondónak. Borbély Lénárd a lap október 15-i számában két oldalas riportban fejtegette: „Sikeres volt az első évünk”. A kéthetente megjelenő lap azonban ennyivel nem elégszik meg, ha a sikerpropagandáról van szó. Pénz, paripa, energia nem számít…A szócső az „Egy év Csepelért” címmel készített nyolc oldalas mellékletében leltározza fel az eltelt esztendő eredményeit. De csak azt, amit Borbély és udvartartása annak tart, azon kívül semmi mást. Blogunk ezért  12 részes, hiánypótló sorozatot indított, amelyben bemutatjuk, mi az, ami kimaradt a közpénzen gyártott sikertörténetből. 

A negyedik rész:

2015. JANUÁR

1) Az év első hónapjának egyik eseménye volt Németh Szilárd rezsibiztos, a „puhafülű rezsibirkózó” harca a Magyar Birkózó Szövetség elnöki posztjáért. A hír nyilvánosságra kerülésétől, január 6-ától, a Csepeli Hírmondó véleményünk szerint csak Németh Szilárd oldaláról nézve tudósított az általa folytatott nemtelen küzdelemről, melynek során Németh százmilliókat ígért a birkózótársadalomnak, amiből természetesen Csepel sem maradhatott ki. A mézesmadzag 400 milliós állami támogatásból épülő új csepeli birkózó csarnok felépítése volt, amit hosszas huzavona után, a Hollandi úti volt ifjúsági tábor területén terveznek megépíteni. A későbbiekben a helyi fideszes többség meg is szavazott 100 millió forintot a beruházás támogatására. Az 1000 fő befogadására alkalmas csarnok és az étterem fejlesztése nem kezdődött el, de a táborban az önkormányzat elkezdte korszerűsíteni a szállásokat.  

Egyébként a szövetség január végi kongresszusán résztvevő önkormányzati vezetők támogatásával, a résztvevők egy jelentős részének véleménye szerint csalással, Németh lett az elnök. dr. Hegedűs Csaba előző elnököt már a győzelem estéjén ki akarták tenni irodájából, míg Rácz Lajos a székesfehérvári Honvéd-Karsai Alba birkózóegylet mesteredzője, a szövetség elnökségi tagja, Németh egyik támogatója, Csepel Díszpolgára lett. Németh meg lemondott az ugródeszkának használt Csepeli Birkózó Club elnöki posztról.

Azóta a magyar birkózók leszerepeltek a szeptemberi Las Vegas-i VB-n, az „előirányzott reményektől” jóval lemaradva, mindössze egy olimpiai kvótával fejezték be a kvalifikációs VB-t, és a 21 fős magyar csapat érem nélkül érkezett haza. Utána új kapitányt kapták a női birkózók, míg Csepelen állítólag kettészakadt a birkózó klub. A kiváltakról viszont egy sor sem jelenik meg a Csepeli Hírmondóban, pedig a hírek szerint szép eredményeket érnek el. A lényeg azonban: újabb sportági szövetség került a Fidesz kezébe.

2) Január 25-én Borbély Lénárd Csepel polgármestere másodszor került szembe az igazságszolgáltatással. Ittasan vezette személygépkocsiját, s a ferencvárosi rendőrök igazoltatták, állítólag jogosítványt is elvették. Az ügyről két hétig hallgatott, majd szűkszavú közleményben kért a csepeliektől elnézést. Azóta a rendőrség, de Borbély úr sem adott tájékoztatást, sem a médiában, sem a képviselő-testületi ülésen, ittas vezetésének lezárásáról.

Csakúgy, mint a korábbi büntetőügyéről, amelyről a tavaly szeptember 16-án megjelent közleményből értesülhetett a csepeli közvélemény. („Büntetőeljárás Borbély Lénárd csepeli alpolgármester ellen – KÖZLEMÉNY, csepeliek.blog.hu) A polgármester ellen 2008-ban indult büntetőeljárás, 2010-ben azonban országgyűlési képviselő lett, s 2011-ben a parlament Mentelmi Bizottságában kialakult patthelyzet miatt az országgyűlésnek kellett dönteni mentelmi jogának felfüggesztéséről, amit végül a fideszes többség elutasított. Felfüggesztették az eljárást, ami 2014-ben, miután nem lett újra képviselő, indulhatott el újra. A 2014. szeptember 16-ára kitűzött tárgyaláson viszont Borbély úr nem jelent meg. A csepeliek azóta sem tudják, immár hét éve, hogy Borbély úr most ártatlan vagy bűnös. Az index.hu a választások előtt ezt írta Borbély ügyéről: „a csepeli fideszes politikus ezzel az egyetlen polgármester-jelölt, aki vádlottként fut neki az októberi önkormányzati választásnak.”

3) A január 29-i képviselő-testületi ülés 1. és 31. pontja, az óvodák egyeztetések nélküli összevonása és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány 30 millióval való megzsarolása hosszú időre „okot adott” a testületi ülésen történtek elhallgatásának, meghamisításának, amelyet, szerintünk, a Csepeli Hírmondó „teljesített” is. Az „Egy év Csepelért” c. sikertörténetébe ezért mindez nem is férhetett bele. Ami pedig megjelent, annak nem sok köze volt az igazsághoz. Blogunk mindkét témával többször foglalkozott.

Az óvodák centralizációja ügyében megállapítható, hogy a Borbély úr által hivatkozásként „használt” szakértői jelentés nem támasztotta alá a később bekövetkezett központosítást, amelyet az érintettek bevonása nélkül, puccsszerűen jelentettek be. Az első, botrányos képviselő-testületi ülés után, a tüntetések, petíciók ellenére, megindultak a látszatdemokrácia fogaskerekei, amelyek végül „bedaráltak” mindent és mindenkit. Ma már folyik a vezetők lassú és hosszadalmas megnyerésének mézes-mázos folyamata, táborokkal, külföldi utakkal, polgármesteri támogatással. Közben kiderült az is, hogy a többség ellenére kinevezett intézményvezető tulajdonába került az általa Csepelen működtetett Montessori bölcsőde és óvoda tulajdonjoga, ahova átköltöztette saját Kft-jét, amelyhez a testület legutóbb biztosította a mellette lévő közterület ingyenes használatának lehetőségét is. (Lásd továbbá: „Csepeli szülők és óvónők idegeit borzolja a csepeli városvezetők kapkodása, szószegése, titkolózása”, 2015. február 25., csepeliek.blog.hu; „A csepeli szülőket átverte, Németh Szilárdot kiszolgálta Borbély Lénárd?”, 2015. február 27., csepeliek.blog.hu)

A Csepeli Munkásotthon Alapítvány „bekebelezési szándékának” folyamata 2011-ben kezdődött. Olvasóink a blogunkon megjelent sok írás alapján megismerhették, figyelemmel kísérhették az ügy teljes történetét. A Csepeli Munkásotthon elleni „vád” nem tartalmazott semmilyen szakmai, pénzügyi érvet, amely megállta volna helyét, viszont teret adott Németh Szilárdnak az offshorozásra, a kommunistázásra, az intézmény vezetőinek és munkatársainak megsértésére. Borbély tavalyi választási programjában ígéretet tett a Munkásotthon felvirágoztatásra, így tavaly decemberben, szóban, támogatta Németh Szilárd 30 milliós ígéretének teljesítését. A január végi testületi ülésen azonban már feltételekhez kötötte, s azt mondta: „Ha így nem megy, majd megy másképp.” A nyílt zsarolás azonban nem jött be, sőt a bíróság is elutasított minden hivatalos kísérletet az alapítvány megszerzésére, végül Németh úr csak törvénymódosítással érte el az alapítói jogok megszerzését. Ennek végén Borbély úr egyszemélyi kurátorrá neveztette ki Németh Szilárdot, azonban még most sem érvényes az egyszemélyi kurátori kinevezés. (Lásd: „Csepelen most ki a valódi polgármester? Mi történt a képviselő-testületi ülésen?”, 2015. február 4., csepeliek.blog.hu; „Takács Mónika leleplezte a Borbély-Németh féle Munkásotthonos trükköt”, 2015. február 20, csepeliek.blog.hu; „Még nem kapták meg a Csepeli Munkásotthont”, 2015. október 30., csepeliek.blog.hu)

A Csepeli Hírmondó az „Egy év Csepelért” c. összeállításban az Újra a Csepelieké a Munkásotthon c. részben azt írja: „A Munkásotthon mostantól újra a csepelieké!” A Munkásotthont most is az Alapítvány kuratóriuma működteti!

Miért nem szerepeltek ezek a tények, események a Csepeli Hírmondó „Egy év Csepelért” című összeállításában? Úgy látjuk, Borbély Lénárd polgármesternek és társainak nem érdeke a korrekt, tisztességes tájékoztatás. Vajon mitől vagy kitől félnek?

A csepeliek ennél többet érdemelnek! Ezért a következő napokban, hetekben ‑ erőnkhöz, lehetőségeinkhez mérten ‑ olvasóink elé tárjuk a csepeli önkormányzat jelenlegi vezetői által egy év alatt elhallgatott, eltitkolt  információkat.

FOLYTATJUK

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr998057200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása