CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kampánynokedli hazugság salátával a Szent Imre téri kifőzdéből

2019. június 24. 05:43 - csú

pohi-2017.jpgKívülről nem látszik, hogy a falak mögött mit kotyvasztanak kerületvezetők, hogy elfedjék a Csepeli strand botrányát  és a be nem váltott öt éves ígéreteket...

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) június 19-én megjelent 14. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

Parkavatás, utcafelújítás, kétoldalas magyarázkodás a csepeli strand körüli botrányról, egy oldal az „ellenzéki belharc” - ról, két oldal a sportról, majd a csepeli vegyes saláta: iskola, kultúra, egyházi élet, állattartás, némi civil élet stb. Ezek a témák fértek bele a Csepeli Hírmondó legújabb számába. No meg a polgármester, Borbély Lénárd, aki rendületlenül avat, helyre teszi az ellenzéki képviselőket, hajókirándulásra invitálja a csepeli családokat, most meg éppen focitornát nyit Csíkszeredán, Barátság-emlékművet adományoz Tusnádfürdőnek, majd ugyanott főz egy kicsit.   

Most sincs szó azonban a csepeli HÉV-ről, az újabb hírekről, miszerint lehet, hogy mégis  villamos lesz belőle, sőt tovább csúszik a fejlesztése, vagy a Gubacsi híd felújításáról. A CSH most sem közölte az Állami Számvevőszék, a Fővárosi Választási Bizottság a lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásait, nem reagált a több tízmilliós önkormányzati támogatás és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. Nincs helye a közvéleményt hónapok óta foglalkoztató kérdéseknek, például, hogy csökken a kerületi lakosság száma, romlanak a megélhetési viszonyok, nőnek a kerület közlekedési, környezetvédelmi gondjai, csökken a Kis-Duna-parti zöldövezet.

Véleményünk a cikkekről:

1) Új parkot avattak a Széchenyi iskola mellett

Az Új Magyar Lexikon szerint a park „általában nagyobb terjedelmű kert, főként fákkal, cserjékkel és nagyobb gyepfelületekkel. Legtöbbször a természeti táj sajátos elemei alapján kertművészeti igénnyel alakított és gondozott közhasználatú terület" A most felavatott parkban viszont kevés a fa, bokor, és a gyepfelület, de a gyermekek szórakoztatását szolgáló játszótéri eszközök is kérdésessé teszik a park szó használatát. Az avatásról készített és a csepel.hu-n közreadott fotók meg a „Brenner János tér átadása” címszó alatt jelentek meg.
Ezek szerint a közterület a park mellett új nevet is kapott? Tudják ezt az ott működő intézmények, cégek, az ott lakó csepeliek? Ki fizeti meg a névváltozásból adódó kiadásokat?

Valamiért kimaradt a cikkből, hogy a „park” a felavatott Brenner János szoborral együtt, állítólag, ~ 220 millióba került, amihez a Fővárosi Önkormányzat 100 millióval járult hozzá. Avatási ünnepségén a résztvevő hivatalos személyek (polgármester, alpolgármesterek, jegyző, országgyűlési képviselő ‑  aki egyben Csepel Díszpolgára ‑ , szoborász, volt köztársasági elnöki feleség, Brenner János testvére, a körzet önkormányzati képviselője, az avatást szervező és a technikát biztosító hivatali dolgozók) mellett, a kis számban megjelentek többségét – az egyes szülők szerint kivezényelt – széchenyis diákok és tanáraik adták.  Ráadásul a csepel.hu-n közölt képek tanúsága szerint, a résztvevők többsége a tűző nap miatt az üzletek árkádjai alatt keresett és talált menedéket.

Kérdésünk: miért nem találnak a kerület vezetői ilyen és ehhez hasonló esetekben Csepelhez kötődő személyiséget? Hisszük, hogy van a kerület, benne a kerület fejlődésében meghatározó szerepet játszó gyárak, intézmények történetében olyan, a kerületi lakosság többsége által ismert és elfogadott személy, aki megérdemelné, hogy szobrot „kapjon” csepeli munkássága elismeréseként, vagy hogy közterületet nevezzünk el róla. Lehet, hogy a szobortervező és névadó csepeli önkormányzati vezetők politikailag ellenőrzött listájára ilyen személyiségek nem fértek rá?

2) Elkezdődött a Popieluszko utca felújítása

Bravó! Az előző számban „Popieluszko utca: kezdődik a felújítás” címmel kapott egy oldalt a téma. Javasolt lapcímek a következő számokból: Folyik a Popieluszko utca felújítása; Lezárult az első szakasz felújítása a Popieluszko utcában; Németh Szilárd lengyel vendégekkel látogatta meg a felújítás alatt lévő Popieluszko utcát stb. Kész sikersztori az egész, az átadásig hetente lehet róla írni. Ez kell az embereknek. Eszik mint kacsa a kampánynokedlit. Hiába „Csepel sikerre hangolva”.

A cikk szerzője, CS.A. mintha elfelejtette volna, hogy tavaly augusztus végén a polgármester saját Facebook oldalán jelentette be, hogy kerület közlekedési feszültségei miatt leállította a Popieluszko utca felújítását? Pedig azóta közlekedési gondjaink csak növekedtek. Több olvasónk szerint, a Városközpontból kijutni a kerületből, az M0-son keresztül, gyakran eléri a 40 percet. Polgármester úr! Csak nem a közelgő önkormányzati választások miatt indította el újra a Popieluszko utca felújítását?

3) Hazugozás, átverés: súlyos állítások az ellenzéki belharcban

    Munkába nem jártak, a pénzt felvették

A szerkesztői cikkel, illetve a csepel.info-tól átvett írással a CSH szerkesztősége ismét bizonyította: a fideszes önkormányzati vezetők alázatos kiszolgálója. Egy helyi önkormányzati lap országos politikai kérdésekben mond egyoldalú véleményt, közben belerúg a helyi ellenzékbe. A helyi hatalmasságok politikai, önkormányzati botrányait meg elhallgatják – lásd írásunk bevezető mondatait.  

4) A strandról és Csepel jövőjéről vitáztak a képviselők

    A DK a csepeli strandot is bezárná

    Mi történt a csepeli strandon?

A mostani cikkekkel, illetve a CSH-ban korábban megjelent önkormányzati álláspontot ismertető írásokkal kapcsolatos kérdéseink, illetve megjegyzéseink:

> Miért maradt ki az írásokból a strandot felújító vállalkozó nyílt levelének lényege, konkrét indokainak ismertetése?

> Meghívták-e a testületi ülésre a kivitelezőt vagy képviselőjét, ha nem, miért nem? Lehetséges, hogy azért nem kaptak meghívót, mert kiderült volna, hogy nem vonultak le, hanem Borbély úr utasítására biztonságiakkal zárták ki őket a területről?

> Miért hallgatták el a szerzők, hogy a kezdeményezés valamennyi ellenzéki képviselő kezdeményezése volt?

> Miért nem kerültek megválaszolásra az ellenzéki előterjesztésben szereplő kérdések? Például: milyen feltételeket tartalmaztak a szerződések, illetve a menet közbeni módosítások;

ha a Városgazda Zrt. képes a feladat megvalósítására („megépítjük mi magunk!”), akkor miért adták ki vállalkozásba?

> Az önkormányzati szakértők meghívása a testületi ülésre nem az ellenzék nevében előterjesztést készítő képviselő feladata volt.

> A testületi ülésen semmilyen, a kerület jövőjét meghatározó napirend nem volt, így nem „Csepel jövőjéről vitáztak a képviselők.”

> Miért hallgatták el a cikkekben, hogy ki volt az önkormányzat szakértője? Talán kínos lett volna arról beszélni, hogy az önkormányzat felkért szakértője választotta ki a kivitelezőt, hogy ő volt a felújítási munkálatok ellenőre, akinek nem lett volna szabad hagyni, hogy ilyen helyzetbe kerüljön az önkormányzat, illetve a csepeli lakosság? Vagy azért hallgatták el a szakértő nevét, mert 2014 végén éppen Borbély Lénárd mentette fel őt, Werner Pétert, a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatói beosztásából, miután előtte öt évre meghosszabbították kinevezését, több mint 12 milliós prémiumot fizettek ki részére, s más önkormányzatnál is jól fizető állásokhoz segítették? Esetleg kényelmetlen volt ismét ráirányítani a figyelmet, mert 2014 előtt saját feleségének cégétől vásárolt az önkormányzat vezetőinek, reprezentációs célokra, palackozott borokat, vagy netán hozzájárult, hogy egy korábbi európai uniós beruházást végző építőipari cég elleni per eredményeként több mint 100 milliót veszítsen az önkormányzat? Elképzelhető, hogy ezért volt meglepetés az ellenzéknek is, amikor a testületi ülésen Borbély úr bejelentette, hogy ő az önkormányzat ügyben illetékes szakértője?

> Korábban a polgármester azt ígérte, felkészületlenül, hogy „megépítjük mi magunk!”. Most kiderült, hogy ez sem igaz, „külső segítség bevonásával” fogják és tudják a strand felújítását befejezni. Csak nem az illetékes szakértő választja ki ismét a külső segítőt? Vagy már régen megvan a nagy megmentő cég, csak még nem szabad elárulni?

> Ki fog fizetni, ha a kirúgott cég perre megy, s megnyeri? A szakértő? Az amúgy is veszteséget veszteségre halmozó Városgazda Zrt? Az önkormányzat?

Az elnézést kérés akkor már nem lesz elégséges.

A stranddal kapcsolatos korábbi írásaink az alábbi linkekre kattintva érhetők el.

https://csepeliek.blog.hu/2019/05/29/szocskenyajak_tikkasztasara_keszulnek_a_csepeli_strandon  

https://csepeliek.blog.hu/2019/06/05/ki_fog_furdeni_es_ki_fog_befurdeni_ezen_a_nyaron_a_csepeli_strandon  

https://csepeliek.blog.hu/2019/06/08/botranyban_furdik_a_csepeli_strand   

https://csepeliek.blog.hu/2019/06/11/hurra_nemeth_szilard_ujra_foz_borbely_lenard_magyarazkodik#more14885338  

https://csepeliek.blog.hu/2019/06/14/fuldoklo_keruletvezetok_a_romokban_allo_csepeli_strand_korul  

https://csepeliek.blog.hu/2019/06/15/ rendkivul_botranyos_rendkivuli_ulest_tartott_a_csepeli_kepviselo-testulet                

https://csepeliek.blog.hu/2019/06/17/nicsak_ki_bukkant_fel_csepelen_a_strand-botranyban_mi_a_szerepe   

https://csepeliek.blog.hu/2019/06/18/csepeli_strand-botrany_derult_egbol_villamcsapas_a_visszavago_nyilt_level

További kimaradt események:

Június:

15.

Korbuly – egy mérnökcsalád három generációja címmel nyílt, a csepeli autógyártás történetét bemutató kiállítás a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményében.

16.

Nagy Imre és mártírtársai, Gimes Mikós, Maléter Pál, Szilágyi József és Losoncy Géza újratemetésének 30. évfordulója.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2914908174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása