CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Felborult az egyensúly! Már nem számít, hogy mit akartak a csepeliek?

2019. december 03. 05:34 - csú

alakulo_ules_szent_imre_teri_resz.PNGMár az új testület megalakulásának első, akkor még ünnepi pillanatiban a  második sorba állították a  "rendezők"az ellenzéki képviselőket, pedig ugyanannyian voltak min a fideszesek, Néhány perccel később kiderült, ezt a helyzetet öt évre akarják bebetonozni. Az ellenzék ezt hagyja?.

Borbély Lénárd  szerint „Számarányában most egy kiegyensúlyozott képviselő-testület jött létre.” A polgármester ezt az elfogulatalansággal nem vádolható Csepeli Hírmondónak nyilatkozta. A nyilatkozó azonban  mintha elfelejtette volna, hogy október 13-án ugyan 9:9-es patthelyzetet alakult ki a testületben, azonban az alakuló ülésre ez „átalakult” 11:7-es arányú fideszes többséggé. Ugyanis két megválasztott ellenzéki képviselő (Pákozdi József, aki alpolgármester lett, és Tóth Sándor, aki bizottsági elnök), aznapra átállt a hatalom oldalára. Így a választások előtti ~ 57 százalékos fideszes testületi többség az átállás miatt tovább nőtt, ~ 61 százalékra. Végeredményben tehát szó sincs kiegyensúlyozott képviselő-testületről, sőt az

ellenzék testületi pozíciói romlottak. A kérdés csak az, miért kell kiegyensúlyozottságról beszélve, becsapni a csepelieket?   

A kiegyensúlyozottság nem igaz abban az értelemben sem, hogy a tisztségviselőkön kívüli fideszes képviselők mindegyike jól fizető bizottsági elnöki vagy tanácsnoki feladatot kapott, míg a 7 ellenzéki képviselőnek mindössze egy bizottsági elnöki feladat jutott. Az már csak hab a tortán, hogy 2014-hez képest a polgármester és az alpolgármesterek havi jövedelme 33 %-kal emelkedett, aminek eredményeként már valamennyien több mint egy millió forintot keresnek.

Ami pedig a testületi ülés nyilvánosságát illeti, jogosnak tarjuk több olvasónk felháborodását, amiért csak Borbély úr saját Facebook oldalán nézhették meg az ülésről készült felvételt, amelyen ráadásul a hangfelvétel nem sikerült. Évek óta ígérik a 2011-ben megszüntetett CSEPP TV adásainak újrakezdését, eddig ez is csak ígéret maradt. Talán félnek a fideszesek a nyilvánosságtól?

V-A

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9715335430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása