CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vírus van a Hírmondóban, de a tényeket karanténba zárták a csepeliek elől

2020. április 10. 05:52 - csú

csepeli_piac_koronavirus_idejen_husvet_elott_-2020-04-10-2.PNGNagycsütörtöki pillanat a Csepeli piacon. Áru van, de a helyi hír hiánycikk. Nincs  semmi a CSH oldalain és más önkormányzati HIVATALOS hírforrásban arról, hogy ezen a  drámai tavaszon miként élik meg   a csepeliek a karantént, hányan küzdöttek meg a koronavírussal. A kerületben, hány fertőzött van, és van-e akit vagy akiket a vírus miatt elvesztettünk? Semmi. Egyetlen szó sem! Ez nem a csepeliekre tartozik? 

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH)  április 8-án megjelent 7. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Minden külön értesítés és indoklás nélkül csak 16 oldalon jelent meg a korábban 24 oldalas Csepeli Hírmondó húsvéti száma – a koronavírusnak és hatásainak szentelt témák jegyében. A címlapon a keresztre feszített Jézus, belül pedig a cikkek sora a megtett helyi intézkedésekről, a polgármester újabb kéréséről, a maszkok érdekében tett önkormányzati lépésekről, a kormány döntéseiről. Továbbá néhány írás a kultúráról, az iskolákról, a hívek nélküli szentmiséről és természetesen a sportról. 

Nincs viszont semmi a lapban arról, hogy ezen a  drámai tavaszon miként élik meg   a csepeliek a karantént, hányan küszködtek meg a koronavírussal a kerületben, hány fertőzött van, és van-e akit vagy akiket a vírus miatt elvesztettünk. Semmi. egyetlen szó sem! Ez nem a csepeliekre tartozik? Elég ha a Szent Imre téri hivatalban, a fideszes városvezetők baráti körébe tartozók között folyik a suttogás: hallottad mennyi beteg van már Csepelen…?

Arról sem ír semmit a CSH, hogy mire használta fel  a polgármester a rendkívüli helyzetben kapott felhatalmazást, milyen határozatokat hozott saját hatáskörében, tett-e, tesz-e valamilyen konkrét lépést a kerület nehéz helyzetbe került lakosainak megsegítése érdekében tájékoztatja-e munkájáról legalább a képviselő-testület tagjait. Újpesten például 5.000-5.000 forintot adnak a nyugdíjasoknak, a Ferencvárosban rendkívüli járadékot a járvány miatt munkanélkülivé lett lakosoknak, az I. kerületen válságkezelő alapjövedelmet vezetnek be, Józsefvárosban 30.000-30.000 forinttal segítik a rendkívüli helyzet miatt bajba kerülteket. Talán nincs pénz? Idén több mint 16,2 milliárd a költségvetésben tervezett működési kiadás, nem lehetne ebből valamennyi összeget átcsoportosítani? Vajon miért nem lép a kerületiek érdekében a polgármester vagy miért nem csatlakozik a 41 polgármesterhez, akik tiltakoznak a kormány önkormányzatokat sújtó intézkedései ellen? Tényleg elég, ha

a maga szervilis módján kiszolgálja a hatalmat? Igaz, a Nemzeti Együttműködés Rendszere, a NER nem tűri a kreatív, önállóan gondolkodni és cselekedni képes vezetőket. Csepel polgármestere ezt tudomásul vette, magára nézve kötelezőnek tartja? Kritikus helyzetben nem a csepeliek érdeke az első? 

Véleményünk a cikkekről:

1) Gazdaságvédelmi akciótervet hirdetett a miniszterelnök

A rövid tájékoztató az akcióterv öt pontját ismerteti. Egy sort sem ír az ellenzék, a gazdasági szakemberek, a szakszervezeti szövetségek összességében negatív véleményéről. A legtöbb, helyet, összesen 4 mondatot a „13 havi nyugdíj” „visszaépítése” kapta. Ebből a pár sorból is kiderült azonban hogy csak 2021-től(!) kapnak a nyugdíjasok, évente „egy heti nyugdíjat”. Jogosak tehát az érintettek kérdései: miért 13. havi nyugdíjról beszél a miniszterelnök, jövő év februárjáig mi lesz a rászoruló nyugdíjasokkal? Válasz nincs, se országosan, sem pedig Csepelen. Miért? Addig is olvasóink figyelmébe ajánljuk a blogunkon megjelent alábbi cikket:

https://csepeliek.blog.hu/2020/04/07/orban_legyint_es_tesz_a_dolgozokra_meg_a_kiszolgaltatott_nyugdijasokra?fbclid=IwAR2RM0NlpPd2N7bcJphqjsYX0h8K54b8mshsuej5A0608qgwQkEEUdoD0O4 

2) A Fenyves utca a századik megújult út a fővárosban

A cikkből kiderült, hogy a kormánytól kapott 2,461 milliárdból és a 3,8 milliárd helyi önrészből megépült kilenc kilométernyi út méterenként ~ 696 ezer forintba került, ami a Popieluszkó utca tavalyi 522 ezres költségéhez viszonyítva, 33,3 %-os(!) növekedést jelent. Nem semmi! Talán majd egyszer az is kiderül, miért ilyen drága az útépítés Csepelen, illetve az országban. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3815601620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása