CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szörnyű kínokat élt át halála előtt a dél-pestiből hazaküldött idős asszony

2020. június 14. 00:05 - csú

fogja_a_fejet_kezebe_temeti_arcat_3.PNGEmbertelenül szenvedett, éjszakákon át kiabált a fájdalomtól, méltatlan körülmények között halt meg. Ezt mondta lánya arról a 79 éves asszonyról, akit április közepén küldtek haza a dél-pesti kórházból. Az idős nő vesedaganattal, tüdőgyulladással, trombózissal, demenciával küzdött, de lánya szerint a kórházkiürítések miatt nem maradhatott benn. Édesanyja hat nap múlva visszakerült az intézménybe, másnap éjjel meghalt.

Egy idős asszonyt annak ellenére bocsátottak haza áprilisban, a kórházkiürítés idején a  dél-pesti kórházból, hogy végstádiumos, magatehetetlen beteg volt. Erről az RTL Klub híradója számolt be. Az asszonynak borzalmas szenvedéseket kellett kiállnia, mielőtt meghalt.

A nő lánya a műsorban elmondta, hogy a testvérétől kellett megkérdeznie, hogyan kell a szükséges injekciókat beadni. Mivel az édesanyja nem tudott nyelni, ezért a „torkára nyomott” fecskendőből itatták. Lánya szerint hat napig, amíg náluk volt, az anyja „embertelenül szenvedett”, nagyon sokat jajgatott, nekik pedig „se éjjelük, se nappaluk” nem volt. Végül visszavitték a kórházba, ahol másnap meghalt.

Családja tudja, hogy

így is, úgy is meghalt volna, de szerintük nem mindegy, hogy muszáj volt-e ennyit szenvednie. Ezért a Magyar Helsinki Bizottsághoz fordultak, akik készek az ügyet a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elé vinni, mert szerintük az állam nem teljesítette a kötelezettségeit, a beteg nem részesült megfelelő ellátásban.

Az idős asszony lánya először az MSZP által ismertté tett álmentőssel, Németh Athinával készített interjúban tűnt fel. A Helsinki társelnöke, Kádár András Kristóf szerint ennek ugyanakkor semmi köze az idős asszony kálváriájához, arról ugyanis pontos kórházi dokumentáció áll rendelkezésre: az a kérdés, ki lehet-e tenni valakit olyan állapotban a kórházból, amilyenben a beteg volt.

Tegnap érkezett a hír: Az elhunyt beteg családja kérésére a Magyar Helsinki Bizottság a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul

Forrás: RTL Híradó és index.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9515808162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása