CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Igazságot Dobák Istvánnak a jogtalan vezérkari bosszú helyett! – Szó nélkül tűrnek a csepeli MSZP-tagok?

2020. augusztus 06. 05:55 - csú

dobak_pista_mogotte_takacs_monika_2.PNGAz előtérben Dobák István, a háttérben Takács Mónika. Hogyan lehetséges, hogy a nyilvánosságra hozott véleményre a szervezet elnöksége még nem reagált. Nincs őszinte, nyílt, egyenes vezetői beszéd a csepeli emberekkel, a választókkal és a párttagsággal.  Miért érezzük úgy, hogy az előre beharangozott kizárással az egész baloldal lesz gyengébb, s veszti el Csepelen a helyi fideszes vezetés leváltásának minden esélyét?

Tényleg kizárják Dobák Istvánt az MSZP-ből? - Hitetlenkedve, megbotránkozva, de egyre dühösebben sokan teszik fel ezt a kérdést Csepelen és másutt is ezekben a napokban.

„Tök mindegy, hogy igaza van vagy nincs igaza, ki fogják zárni. A fejesek azt mondják majd róla, ártott a pártnak, mert a kritikáját a Fidesz kihasználhatja” – hallottam baloldali ismerősömtől, miután  a sokak által ismert és elismert helyi szocialista politikus a saját fb oldalán közzétette véleményét, és fellángolt a vita.

Amennyire ismerem Dobák Istvánt, válaszoltam, ő a párt egyik alapító tagja, 16 évig önkormányzati képviselő volt, tagja az elnökségnek, sőt úgy tudom, kongresszusi küldött is. „Nem számít, ártott” –jött a válasz. Ki és mit ártott – kérdeztem. Ő, aki, taggyűlés híján el sem mondhatta problémáját, s végül nem volt más választása, mint véleményének nyilvánosságra hozása, ugyanis

az illetékes pártvezető, többszöri kérelme ellenére, hónapok óta nem küldte el számára a megígért dokumentumokat? Lépett, s írását nem az egyébként jogos sérelem jellemzi. Arról nem írt. Pártja csepeli helyzetéről, a helyi vezetők felelősségéről viszont annál többet. Aggódó mondatokat és igen, az igazságot.

Közel 150-en lájkolták július 21-én megjelent írását, baloldaliak és függetlenek, akik egyetértettek vele, s örültek a nyílt őszinte beszédnek. Egyikük azt írta, hogy „István ismereteim szerint mindent meg tett azért, hogy ezeket az ügyeket házon belül kezelje”.

Mi ártott? – kérdeztem újra. A nyilvánosság vagy az igazság? Ismereteim szerint az elmúlt három évtizedben az MSZP minden belső vitája nyilvánosságra került. Hány embert zártak ki emiatt? Kinek ártott? A pártnak vagy a helyi pártelnöknek, aki állítólag elindította ellene a fegyelmi eljárást? Hogyan juthatott el idáig a helyzet? Mi rombolja jobban a pártközösségen belüli bizalmat és egységet, a nyílt őszinte beszéd, a viták felvállalása vagy a valódi problémák szőnyeg alá söprése?

Valóban azt hiszik, hogy a példastatuálás előre visz, vagy csak nem veszik észre, hogy az igazságtalan példa rombol? Nem vagyok naiv, tisztában vagyok azzal, hogy így működnek a pártok. Azt gondolják, a totális információrobbanás időszakában, az orbáni Nemzeti Együttműködés Rendszerének, a NER-nek az immár 10 éves hatalma, a Fidesz óriási médiafölénye, a bizonytalanságra, bizalmatlanságra építő uralom közepette el tudják hallgatni belső gondjaikat. Nem tudják. Így, szerintem, nehezen lesz változás, sikeres felkészülés a Fidesz 2022-es leváltására. 

- Tudsz arról, kérdeztem ismerősöm, hogy a kritika közzététele után valaki, a helyi vagy az országos vezetésből, döntésük előtt, leült volna vele, Dobák Istvánnal, vagy a helyi pártszervezet tagjaival, hogy megbeszéljék a dolgokat? Hogy megkérdezzék őt és a tagságot, hogy jutott/jutottatok el idáig? Mi a véleménye a többi párttagnak minderről? Miért nem volt a fegyelmi eljárás megindítása előtt idő arra, hogy megbeszéljék/kibeszéljék a vitatott ügyeket? Ki ezért a felelős?

Nem volt idő, erő, hogy egy taggyűlést összehívjanak, ahol maguk között, nyíltan és őszintén megbeszélhették volna a közös ügyeket? Hogy mi mozgatta a már csak a nyilvánosságban bízó felelős, a csepeli emberekért, párttársaiért, pártjáért 30 éve következetesen dolgozó, kiálló embert, s mi az azonnali fegyelmiért, kizárásért kiáltó helyi pártvezetőt? Azt, aki helyi országgyűlési képviselő akart/akar lenni, s most azt gondolja, belül van az ellenség, akin keresztülgázolva tíz év után újra sikeressé teheti a helyi pártszervezetet, ezáltal önmagát? Nem Dobák Istvánt kell legyőzni, a Fideszt, itt Csepelen! S nem egyedül. A változást akaró valamennyi csepeli erővel együtt. Csak ez lehet a megoldás, a bosszú nem vezet sehova. 

Hogyan lehetséges, kérdeztem ismerősömtől, hogy a nyilvánosságra hozott véleményre a szervezet elnöksége még nem reagált. S most nem a nyilvánosságra hozott semmitmondó elnöki magyarázkodásra gondolok, hanem az őszinte, nyílt, egyenes beszédre, a párttagsággal, s a csepeli emberekkel. Miért hiányzik nekem, s úgy érzem nagyon sok csepelinek mindez? Miért érezzük úgy, hogy az előre beharangozott kizárással az egész baloldal lesz gyengébb, s veszti el Csepelen a helyi fideszes vezetés leváltásának minden esélyét? 

Tudom, sántít a hasonlatom, de 1988-ban a „négyek bandájának” kizárása az MSZMP-ből – hatása miatt – a rendszerváltozási folyamat egyik forráspontja lett. 

V O X

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr916106052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.08.06. 23:23:38

Dobák István igazságtalan meghurcolása miatt több hozzászólást írtam, néhány közülük:

www.facebook.com/szaboszabolcs.egyutt/
László Tarjányi Bangóné és Szenteczky elvesztette Csepelt! Hatalomvágyuk és hibás döntésük miatt győzött Borbély Lénárd Csepelen! Arra ítélték a csepeli választókat, hogy újabb öt évig viseljék el Németh és Borbély uralmát! Soha többé Borbély Lénárdot, soha többé Borbély Ildikót! Kibeszéléssel vádolja Dobák Istvánt! Ha minden az MSZP Alapszabálya szerint döntetett el, akkor Dobák István nem kibeszélt, hanem TÁJÉKOZTATTA A LAKOSSÁGOT! Ha meg nem az Alapszabály szerint történt a jelöltállítás, akkor bizony a DÖNTŐKNEK KELL VÁLLALNI A FELELŐSSÉGET! Bangóné gyáva ahhoz hogy tisztességesen beszámoljon a csepeli MSZP alapszervezet taggyűlése előtt a tavalyi választás körülményeiről, s értékelje az eredményt! Tavaly június 25. óta taggyűlést sem hívott össze! Ez ugyanolyan diktatúra, mint amit Németh Szilárd gyakorol a csepeli Fideszben! Amúgy meg hogy jön ő ahhoz, hogy Dobák István becsületét tönkre tegye, amit Takács Mónikáéval már megtett! Távozzon Bangóné Borbély Ildikó a csepeli közéletből!

László Tarjányi Tóth Bertalan is megéri a pénzét! Bangóné sugallatára kizárni valakit, s nem a történtek fonákját vizsgálni, nem egy felelős elsőszámú vezetőre utal! Tóth Bertalan lesz az MSZP Retkes Attilája (SZDSZ), azaz a végelszámolója!

László Tarjányi Amit Bangóné mond, ócska magyarázkodás! Csepelen mindenki tudja, itt nem arról van szó hogy Dobák István lecserélték egy fiatalabbra, HANEM HOGY EZT A TUDTA NÉLKÜL TETTE BANGÓNÉ ÉS SZENTECZKY! Járókelőktől tudta meg kampányolás közben, hogy "már nem te vagy a jelölt!" Lényegében ugyanezt tették Takács Mónika polgármesterjelölttel is! Biztos nyerőt cseréltek biztos vesztesre! HOGY EZ MIÉRT ÉRTE MEG NEKIK, ŐK TUDJÁK! Bangóné mostanában is mindenfelé járkál az országban, de arra nincs ideje, hogy majd egy évvel a választás után végre összehívja a tavalyi választást értékelő csepeli MSZP-alapszervezeti taggyűlést!

László Tarjányi A hajdani képesítésnélküli napközis nevelő és a hajdani képesítésnélküli óvónő összeillő pár, mindketten szeretik diktátumként kiosztani a parancsaikat! Le a jelenlegi és a leendő csepeli diktatúrával!

Két napja, kedd este levelet írtam dr. Tóth Bertalannak, az MSZP elnökének, amelyet a Facebook-oldalára üzenetként juttattam el. Másnap válaszként letiltottak az oldaláról! Bangóné egy nappal korábban ugyancsak letiltott a politikusi oldaláról, holott a magán oldalán hónapokkal ezelőtt ismerősnek jelölt engem! Én nem jelöltem vissza.

www.facebook.com/dr.toth.bertalan.mszp/ üzenetként elküldve
Tisztelt Elnök úr! Kérem szíveskedjék kivizsgáltatni Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János tevékenységét a 2019-i önkormányzati választás során! Szégyenletesen viselkedtek, sárba tiporták Takács Mónika és Dobák István becsületét! Az alapszervezet véleményének kikérdezése nélkül állítottak illetve cseréltek jelölteket, előidézve ezzel a látványos csepeli vesztést, holott Csepelen mindenki ellenzéki győzelmet várt! Bangóné mint alapszervezeti elnök 2019. június 25-e óta nem hívott össze taggyűlést, s nem értékelte a választás eredményét sem! A CSEPELI VÁLASZTÓK BIZALMÁT ELVESZTETTE! Szeretnénk, ha lemondatná a csepeli elnöki tisztről! Továbbá Szenteczky Jánost sem kívánják a csepeli választók többé látni a csepeli közéletben! Amennyiben Ön szeretné ha az MSZP továbbra is jelen legyen Csepelen, akkor bizza meg valamelyik jelenlegi MSZP-s képviselőt ideiglenes csepeli elnöknek! Vagy kérje fel erre az ideiglenes pozícióra Tóth Mihályt, Csepel 16 évig regnáló MSZP-s polgármesterét, amíg a helyzet nem stabilizálódik Csepelen! Erre kérem Önt, én egy ismert független/pártonkívüli csepeli véleményalkotó! Az Ön további munkájához sok sikert kívánok! Remélem a csepeli helyzetet nem csak Bangóné szemszögéből fogja megvizsgálni! Tisztelettel Tarjányi László
süti beállítások módosítása