CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Belharc kizárt közönséggel - Dühtől vörösödő csepeli fideszes főszereplők – Egy hét Csepelen

2021. január 31. 00:02 - csú

borbely-nemeth_nyulak.PNGMegbukott ígéretek,  hiteltelen ígérgetők, rettegés a nyilvánosságtól - Kiugrasztják a nyulat a bokorból meg a pohárból Csepelen? A  két megnevezett nyúl közül melyik lesz a győztes? Hol a szív? Hova lett  tisztesség? Hol vannak a milliárdok? Hova folyik el a közpénz? Mit szól  a balhéhoz a  főnyúl? 

A héten az országos és helyi média – kivéve a csepel.hu-t és a Csepeli Hírmondót –, tele volt a Borbély-Németh belharc különféle interpretálásával. A 24.hu-tól a 168 óráig, összesen 11 fórum foglalkozott a témával. https://www.hirkereso.hu/search?q=csepel&timelimit=168  Csak néhány szó a címekből, amely mutatja a hazai sajtó megítélését a két vezető vitájáról: összeveszett, zabos, szembe került, saját magával birkózik, már nem is válaszol, összerúgta a port, repedezik a csepeli Fidesz stb. Blogunk már hosszabb ideje több írással is jelezte a két vezető közötti hatalmi harcot, az egyre erősödő ellenségeskedést. Lásd:

https://csepeliek.blog.hu/2020/10/09/borbely_lenard_szembefordult_szakitott_nemeth_szilarddal 

Legutóbb éppen a fő vitatémájukkal, a Csepel SC-vel foglalkozva írtunk a témáról: https://csepeliek.blog.hu/2021/01/28/otmilliardba_kerult_a_csepel_sc_alapitvany_tokkal_vonoval_stadionnal_vizitelepekkel#more16405620 

A csepeli fideszes vezetők közötti adok-kapok végső célja valószínűleg a másik két vállra fektetése, a NER hierarchiájában meghatározó helyi vazallus büszke címének elnyerése. Egyelőre úgy tűnik, hogy

ebben Némethnek van nagyobb tapasztalata, most éppen kormányzati és politikai háttere is erősebb, de a küzdelem még nem dőlt el. Ha a jövő évi országgyűlési választásokig folytatódik az egymásnak üzengetés, akkor mindketten és pártjaik is jelentős veszteséget szenvedhetnek el, s végül a csepeliek hirdethetnek majd eredményt, a szavazófülkében. 

A Borbély-Németh párharc eltussolása annyi erőt vont el az önkormányzati média irányítóitól és közreműködőitől, hogy már nem volt erejük közölni: a Momentum bejelentette,  hogy a jelenlegi, független csepeli országgyűlési képviselőt, Szabó Szabolcsot indítja a várható csepeli ellenzéki előválasztáson. https://azonnali.hu/cikk/20210126_a-fuggetlen-szabo-szabolcs-lesz-a-momentum-csepeli-jeloltje  Vagy nem is akarták! Hiába, ami nem Borbélyról szól, avagy az ellenzékről, nem is közölhető. Ez utóbbi is csak akkor, ha negatív színben tünteti fel valamelyik ellenzéki szereplőt vagy szervezetet. Ugyanakkor, teljesen véletlenül „összevágtak” egy hazugságot sugalló cikket a Csepeli Hírmondó e heti számában arról, hogy Szabó Szabolcs mit nem szavazott meg tavaly a parlamentben. Lásd: https://csepeliek.blog.hu/2021/01/29/gerinctelenul_jelent_meg_a_csepeli_hirmondo_kilog_a_lolab_ellenzeki_hang_kizarva#more16407482 

A Csepeli Hírmondó idei 2. számában közreadta Borbély Lénárd január 14-én, a csepel.hu-n megjelent, a csepeli HÉV-vel kapcsolatos nyilatkozatát.  (Borbély cikkeit általában Takó Szabolcs írja, aki egyébként, a csepelhirek.blog.hu szerint, 2017 márciusától Borbély Lénárd kommunikációs tanácsadója.) Blogunk pénteken reagált a lapban leírtakra: https://csepeliek.blog.hu/2021/01/29/gerinctelenul_jelent_meg_a_csepeli_hirmondo_kilog_a_lolab_ellenzeki_hang_kizarva#more16407482 Most, kiegészítésként, idézünk a 2018-as országgyűlési választások előtt, Németh Szilárd kampányában „bedobott”, képviselő-testület által nem tárgyalt Weiss Manfréd Tervből: „A Csepeli Temetőtől egészen a Jászai Mari térig utazhatunk majd átszállás nélkül”, illetve Borbély Lénárd csepeli polgármester 2019. szeptember 26-án, a csepel.hu-ban közölt Két-három éven belül a felújított csepeli HÉV-en lehet majd utazni” című írásából: „2021 végére már az új szerelvény prototípusa közlekedhet majd a vonalon”. A két idézet magáért beszél, nincs mit hozzátennünk. 

Harminchat hektáros közpark épül Csepelen – jelentette be a hírt facebook oldalán a polgármester. Milliárdos, szépen hangzó fejlesztések sora Csepel körül és Csepelen. (Galvani híd, gyönyörű új, a belvárosig közlekedő HÉV, diákváros stb) Nagyszerű jövő előtt állunk. Közel már a Kánaán. Sorra jelentik be a különböző grandiózus terveket, elképzeléseket, pedig csak jövőre lesz választás az országban. Van amelyiket már évek óta tervezik, van amelyiket még csak most kezdenek majd, ha sikeres lesz a közbeszerzési eljárás. Ez utóbbi, a Borbély által bejelentett közpark tervei állítólag két év múlva elkészülnek, valószínűleg több tíz, netán száz millióért. Azt követően kezdődhet az engedélyezési eljárás, ami megint jó néhány hónapot igénybe vesz majd. Ekkor indulhat az évekig tartó kivitelezés. Mármint ha meglesznek a szükséges milliárdok, amit az EU támogatásokból kívánnak fedezni.  https://nepszava.hu/3107940_furjes-36-hektaros-uj-park-epul-csepelen  Vajon miért hallgatta el ez utóbbit a csepel.hu? Talán szégyelli? Nem tudni. Azt viszont igen, hogy valamikor, ha megvalósul, nagyszerű, tényleg szép közpark lesz Csepelen. Hogy addig mi lesz? Ezeket a terveket még nem ismertették. 

A Csepeli Vagyok Fb oldalon jelent meg Erdősi Éva írása, Lakásgazdálkodás Csepel 2018-2019 címmel. A pénzügyi szakértő ebben arra keresett választ, hogy hova tűnik évente 400 millió forint, amely a lakásgazdálkodásból eredő bevételek és a költségek között rendre „megmarad”. Blogunk idézve a cikk lényegét, az Ábel Attila alpolgármester helyett válaszoló Pákozdi József alpolgármester és néhány hozzászóló véleményét is közli: https://csepeliek.blog.hu/2021/01/27/_es_nem_eg_le_a_bor_hova_tunik_evente_400_millio_forint_csepelen#more16400142 

Pákozdi úr válasza a visszafelé mutogatás klasszikus példája. A csepeli vagyok fb oldalon, ahol a cikk és a válasz megjelent, az egyik hozzászóló így reagált: „Addig amíg a Fidesz kormány minden felmerülő problémára és számonkérésre csak Gyurcsány és Soros nevének folyamatos ismételgetésével válaszol, addig kerületi szinten is csak Szenteczkizés várható”. Egyetértünk. A NER így működik.

A 9tv – Ferencváros Televíziója a héten újabb civil véleménynek adott teret. A Galvani híd levezető út-nyomvonalak kapcsán megalakult Van más út – Összefogás a Határúti Kiserdőért civil szervezet aktivistájával készítettek riportot. A Kiserdővédők nem tartják elfogadhatónak egyik tervezett levezető utat sem. Tiltakozásul még ősszel petíciót indítottak el, s egyeztetnek(!) a kispesti és ferencvárosi polgármesterrel. 

https://9.kerulet.ittlakunk.hu/hivatalok/210128/video-kiserdovedok-szerint-galvani-projekt-egyik-nyomvonala-sem-jo?_ga=2.206042710.411698674.1611918085-1625105983.1548965125 

Hogy miért foglalkozunk a témával? Először is a Galvani hídról levezető út-nyomvonalak a csepeli lakosokat is érinteni fogják. Másodszor pedig figyelemmel kísérhetjük: a ferencvárosi önkormányzat televízióján keresztül hogyan kezeli a két dél-pesti kerület önkormányzata a civil szervezetekkel való együttműködés kérdését. Azt, amire rendkívül ritkán van példa a fideszes vezetésű XXI. kerületben. Ráadásul Csepelen10 éve megszüntették a CSEPP TV-t, s azóta képtelenek létrehozni egy korszerű helyi televíziót, a csepeliek tájékoztatása érdekében. Még a képviselő-testületi ülések interneten való figyelemmel kísérését sem oldották meg. Borbély Lénárdnak és csapatának ennyire fontos a csepeliek sokoldalú, korrekt tájékoztatása. Valamitől félnek. Szerintünk csak a nyilvánosságtól! Nagyon.

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1816409284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása