CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt: Amikor a választás előtt még tisztességesen tájékoztatták a csepelieket

2024. június 08. 00:06 - csú

csepel_ujsag_2010-es_valasztas_elotti_szam_kerettel.pngMa már lehetetlen, a Borbély-Ábel duó erre egyszerűen képtelen, de 14 éve még természetes volt, hogy az akkori önkormányzati lap, a Csepel újság szerkesztősége 14 oldalon mutatta be a választásokkal kapcsolatos technikai tudnivalókat, a szavazás helyével, módjával összefüggő információkat, a választásokon induló pártok, a polgármesterjelöltek programjait, az egyéni választókörökben induló képviselőjelöltek névsorát, valamennyi jelölt programját, a helyi pártok kompenzációs listáját.

Csepelen a Nagy Sértődés Napja volt május 29. Akkor jelentette be ugyanis a Csepeli Hírmondó, hogy a továbbiakban nem tesz közzé a június 9-i választásokkal kapcsolatos politikai tartalmat. Ez ellentmond az önkormányzat tájékoztatási kötelezettségének.

Lehet ezt másként is!

Utánanéztem a Csepel Újság 2010. október elsejei lapszámának, vajon az akkori szocialista vezetés által kiadott lap miként készítette fel a csepelieket a két nappal későbbi választásokra. Az eredmény:

    A választások előtti politikai vitákkal, botrányokkal tarkított  kampány utolsó lapszámaként, a lapot elitélő fideszes  hecckampány ellenére, a szerkesztőség 14 oldalon mutatta be a választásokkal kapcsolatos technikai tudnivalókat, a szavazás helyével, módjával kapcsolatos információkat, az önkormányzati és kisebbségi önkormányzati választásokon induló pártok által leadott pártprogramokat, a polgármesterjelöltek programjait, a egyéni választókörökben induló képviselőjelöltek névsorát, valamennyi jelölt programját, a helyi pártok kompenzációs listáját.  

kompenzacios_lista_2010-bol_csepel_ujsag.jpgKompenzációs lista 2010-ből

    A fentieken túl a lap többi részében helyet kapott még Németh Szilárd véleménye a lapról, a Fidesz politikai hirdetése az önkormányzat által „eltűntetett milliárdokról”, a Jobbik kerületbejárása, az LMP egyik rendezvényéről szóló tájékoztató. A lapot 2010. október 12-én, Borbély Lénárd fideszes frakcióvezető javaslatára október 15-ével megszűntette a fideszes többségű képviselő-testület. (csepel.hu)

    Mindez nem igényel magyarázatot. Borbély Lénárdnak és a kommunikációért felelős helyettesének, Ábel Attila alpolgármesternek viszont volna min elgondolkodnia. Azon mindenképpen, hogy a közpénzből fenntartott Csepeli Hírmondó csak az utóbbi egy-másfél évben mit tett a csepeli emberek tisztességes tájékoztatása érdekében, s mennyiben felelős a Borbély-Ábel páros a lap körül kialakult botrányokért.

vox - anzágo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7818423849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása