CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Diadalmámor közben nyoma sincs a változásnak a közpénzből kiadott csepeli kampánylapban

2024. június 21. 00:07 - csú

mandatumok_atadasa_borbelyeknak_a_munkasotthonban_2024-06_ures_szekek.jpgA mandátumátadó üres széksorai figyelmeztettek a Munkásotthonban! Ha a diadalmámor még sokáig tart, s a Borbély csapat nem foglalkozik a győzelem valódi okainak feltárásával, a reális helyzetértékeléssel, a várható politikai, gazdasági változások hatásaira való felkészüléssel, akkor Csepel csak még nagyobb vesztese lehet az előttünk álló változásoknak. 

Két és fél hét telt el a legutóbbi lapszám megjelenése óta. Természetesen a választás volt ezen időszak meghatározó eseménye, ez adja a most megjelent lap gerincét, több mint 40 százalékát. Ezért most csak ezekkel az írásokkal foglalkozunk, figyelmükbe ajánlva a blogunkban csütörtökön megjelent választásokról szóló részletes választási elemzést. https://csepeliek.blog.hu/2024/06/20/reszletes_elemzes_a_csepeli_onkormanyzati_valasztasrol#more18431251 

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) június 19-én megjelent idei 17. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Véleményünk a lap néhány írásáról:

    Óriási siker az önkormányzati választáson

    Történelmi győzelem Csepelen

    Átadták a megbízóleveleket

    Csepel történelmet írt

Óriási, történelmi, Csepel történelmet írt – címszavak a lap választások utáni első számából. Akkora volt a győzelem, hogy a címek után olvasható írások, képek csak 10 oldalon fértek el, s még így is kimaradt a polgármesteri fb oldalon megjelentetett diadalittas kezdőmondat: „Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik.”

    Gratulálunk a győztesnek és csapatának! Néhány kisebb megjegyzésünk azért még van, elsősorban nem a hatalmas diadal árnyalása kedvéért.

    A 2010 előtti, Borbély Lénárd javaslatára megszűntetett kerületi közéleti lapban, a Csepel Újságban, a szocialisták sorrendben negyedik győzelme után, 2006. október 6-án megjelent számában a választásról mindössze egy és 1/4 oldal jelent meg. A tényszerű tájékoztatás, amelyből pár sor volt a választások összesített végeredménye, s majd ugyanennyi a negyedszer megválasztott polgármester nyilatkozata és arcképe. Egy teljes oldalt kapott a győztes polgármester és önkormányzati képviselők, valamint a kompenzációs listáról bekerült képviselők arcképe, az elért számszerű eredményeik, a választásokon indult valamennyi jelölt eredményével együtt. A negyedszer győztes polgármester neve ezeken kívül ötször volt leírva a lapban. A CSH mostani számában Borbély Lénárd neve 22-szer. 

    Átolvasva a Csepeli Hírmondót, és átélve a polgármester második ciklusát, figyelemmel kísérve Borbély és csapata, illetve kampánycsapata másfél éves, önmagukról és ellenfeleik lejáratásáról szóló durva, a hatalom adta lehetőségeket technikailag és anyagilag kihasználó, a CSH-ból kampánylapot csináló kampányt, nem látunk sok esélyt a változásra. Borbély a kampányban sem volt hajlandó szembenézni saját tíz éves munkássága eredményeivel és kudarcaival, együttműködésre képtelen hozzáállásával. Pedig, mint polgármesternek illett volna tudomásul venni, hogy neki is része, nem egyszer meghatározó része volt a kerület jelentős strukturális gondjai erősödésében, a politikai, társadalmi közélet kettészakadásában, a fővárosban betöltött jelentősége csökkenésében. 

    Ha pedig a diadalmámor még sokáig tart, s a Borbély csapat nem foglalkozik a győzelem valódi okainak feltárásával, a reális helyzetértékeléssel, a várható politikai, gazdasági változások hatásaira való felkészüléssel, akkor Csepel csak még nagyobb vesztese lehet az előttünk álló változásoknak. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3518431899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása