CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy hét Csepelen: Fuldokló ügyek a strandon - Miért fél a kérdésektől a polgármester? - Botrányos bizalom

2024. július 14. 00:05 - csú

csepeli_strand_felulrol.jpgFelülről szép, belülről botrányos. Amióta átvette az önkormányzat vezetése a fővárostól a strand üzemeltetését a strand veszteségesen működik, illetve a botrányok sora követte/követi egymást, időnként pedig komoly panaszáradat önti el a közösségi oldalakat. Vajon mi az oka, hogy a Borbély Lénárd vezette önkormányzat nem tud rendet tenni a csepeli strandon?

Szerdán, kora délután ~ 40 perc alatt ledarálták, Borbély Lénárd kipipálhatja az újabb sikersztorit, mármint a Metrans Kft. fejlesztése ügyében kényszerből összehívott közmeghallgatását. A kényszert az szülte, hogy a Metrans Kft., amely veszélyes anyagokat tároló konténerek szállításával és tárolásával foglalkozik, Duna parti telephelyén korszerű kamionparkolót kíván építeni.

A katasztrófavédelem  kötelezően elrendelte a közmeghallgatás megtartását. Borbély kiadta a meghívót, a kötelező dokumentumokat, majd, a főpolgármesteri szavazatok sokadik újraszámolása miatt módosította a helyszínt, ami végül az ÁMK-ként ismert Szabó Magda Közösségi tér színházterme lett. Ez is nagynak bizonyult azonban. A hatőságokon,

néhány önkormányzati képviselőn, a hivatal munkatársain kívül mindössze néhány érdeklődő jelent csak meg. 

    A fórum elején, nehogy még felesleges kérdések is legyenek, ebben a délutáni hőség kezdetére összehívott fórumon, a polgármester rögtön közölte, csakis a cég által tervezett parkolóval kapcsolatos kérdéseket lehet feltenni. Így mindössze Dukán András képviselő véleményére kellett válaszolnia, amely a céggel kötött 2016-os megállapodásban szereplő közúti fejlesztéseket kérte számon. Borbély reakciója: vége van a kampánynak, míg Ábel Attila, a Borbélyt védő cerberusok egyikének válasza: Karácsony a felelős mindenért. 

    Egyébként az új parkolót csepeli közutakon keresztül közelíthetik meg, így a parkoló elválaszthatatlan az odavezető közutak állapotától, illetve a beérkezett kamionok vasúton történő be-és kiszállítását biztosító vasúti forgalomtól, konkrétan pl. a Gubacsi vasúti híd áteresztő képességétől. Így szakmai nonszensz volt Borbély részéről a kérdéseket korlátozó bejelentés. Ha tényleg vége a kampánynak, akkor mitől félt a polgármester? A kényelmetlen hozzászólásoktól, kérdésektől, vagy attól, hogy kiderül valami a valóságról?

    Egyébként a Metrans Kft-vel kötött nyolc évvel ezelőtti megállapodásban a gyári teherforgalmi út felújítására, amely mindkét fél érdeke lett volna, az önkormányzat vállalt felelősséget, sőt a testület a pénzügyi feltételeket határozatban is biztosította. Borbély úr! Miért nem hajtotta végre az önkormányzat képviselő-testületének határozatát? Nyolc év után azért illene már a kérdésre válaszolni. 

Lásd még:   

https://csepeliek.blog.hu/2024/07/10/kerdesek_a_mai_csepeli_kozeghallgatasra_amk_14_ora 

**********

   Lassan elül a csepeli három általános iskola (Hermann, Katona, Kölcsey) igazgatói pályázatának minisztériumi elutasítása körüli botrány, amely leginkább a helyi közösségi médiára korlátozódott. Borbély Lénárd „nesze semmi fogd meg jól” nyilatkozatában, sajnálkozását fejezte ki az ügy miatt, majd hozzátette, bízik a megnyugtató megoldásban.

Székesfehérváron azonban, ahol a város polgármestere és országgyűlési képviselője is kiállt az igazgató mellett, az érintett helyiek 10-én, a tankerületi igazgató lemondását, az igazgató kinevezését követelve, tüntetést szerveztek a város főutcáján. Petíciót is indítottak, amelyet több mint hétezren írtak alá. https://444.hu/2024/07/10/a-tankeruleti-igazgato-lemondasat-koveteltek-szekesfehervaron 

Fotó: 444.hu

********** 

    A Nemzeti Választási Bizottság az érvényes szavazatok újraszámolása után harmadszorra is Karácsony Gergelyt hozta ki győztesnek, Vitézy Dáviddal szemben, olvasható az NVB pénteken közzétett határozatában.

https://hvg.hu/itthon/20240712_nemzeti-valasztasi-bizottsag-karacsony-gergely-vitezy-david-kuria-ujraszamlalas-eredmeny-elo-ebx 

Karácsony 293 szavazattal többet szerzett ellenfelénél, így ő lett a főváros főpolgármestere. Vitézy elismerve vereségét, már gratulált Karácsonynak. Azt üzente „A Budapest vezetésében rejlő óriási lehetőség és felelősség továbbra is az övé, ehhez jó munkát kívánok neki!”

    Kemény munka vár a főpolgármesterre, amit a fővárosi közgyűlés összetétele előre jelez. Kérdés, hogy a csepeli önkormányzati vezetés folytatja-e eddigi szembenállását Karácsony Gergellyel vagy sem. A választások utáni polgármesteri nyilatkozatok vagy Ábel Attila alpolgármester minapi véleménye, miszerint mindenért a főpolgármester a felelős (lásd a fentieket), nincs okunk bizakodásra, ami tovább ronthatja a kerület megítélését a fővárosban.

********** 

    Egészoldalas hirdetésben népszerűsíti Borbély Lénárd polgármester a Csepeli Hírmondó most szerdán megjelent számában a megújult Csepeli Strandot. 

https://www.csepelivaroskep.hu/hirmondo/2024/07/10/csepeli-hirmondo-xv-18-szam/ 

Úgy látszik a polgármestert és csapatát nem érdeklik a stranddal kapcsolatos lakossági vélemények. A Csepeli vagyok c. nyilvános csoport közösségi oldalán a múlt vasárnap megjelent nyilvános levél, s az azóta tartó hozzászólások azonban kemény kritikákat fogalmaznak meg a strandon uralkodó állapotokról. A strand vezetése, a strandot irányító gazdasági társaság vagy az önkormányzat vezetése részéről azóta sincs reagálás a nyílt levélre, illetve a levél igazságát alátámasztó hozzászólásokra. 

    Amióta átvette az önkormányzat vezetése a fővárostól a strand üzemeltetését a strand veszteségesen működik, illetve a botrányok sora követte/követi egymást, időnként pedig komoly panaszáradat önti el a közösségi oldalakat. Vajon mi az oka, hogy az önkormányzat nem tud rendet tenni a csepeli strandon? Nem hiszünk abban, hogy csak a strandot igénybe vevők a hibásak.

********** 

Kitekintés – egy mondatos hírek a magyar médiában

1) Orbán mindent egy lapra tehetett fel, úgy pörög, mintha nem lenne holnap. https://444.hu/2024/07/13/orban-mindent-egy-lapra-tehetett-fel-ugy-porog-mintha-nem-lenne-holnap 

2) Hogy szerethetem a hazámat, ha egyszer ő nem szeret engem? Hát hülye vagyok én? https://telex.hu/velemeny/2024/07/12/hogy-szerethetem-a-hazamat-ha-egyszer-o-nem-szeret-engem-rainer-micsinyei-nora 

3) Rejtegetik a 315 milliárdos atlétikai vb 75 millióért készített hatástanulmányát. https://atlatszo.hu/kozadat/2024/07/08/rejtegetik-a-315-milliardos-atletikai-vb-75-millioert-keszitett-hatastanulmanyat/ 

4) Inotai András: Orbán ámokfutása az erkölcstelenség és az aljasság bizonyítéka. https://hirklikk.hu/kozelet/inotai-andras-orban-amokfutasa-az-erkolcstelenseg-es-az-aljassag-bizonyiteka/434600 

5) „Nagyon remélem, hogy nem Magyarország jelenti a történelem végét” – interjú Francis Fukuyamával. https://nepszava.hu/3242788_francis-fukuyama-demokracia-magyarorszag-liberalizmus-illiberalizmus-interju 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5918446095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása